Inlägg från: Anonym (realitycheck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realitycheck)

    Lämna infertil sambo?

    Jeaninne skrev 2014-07-27 21:30:03 följande:
    Ja, jag håller med om allt du skriver här!

    Det allra värsta är - och det här är ett vanligt scenario! - när kvinnan driver fram en adoption eller spermie/embryodonation. Fastän mannen, i brist på egna barn, hellre hade levt i ett barnlöst äktenskap och haft alla fördelarna av det. Friheten, mindre hushållsarbete, bättre ekonomi, möjlighet att resa och gå ut på kvällen när man känner för det, ostört sex, ostörda sovmornar, frihet från konflikter med grannar, lärare, barnets kamrater och deras föräldrar o.s.v..

    Det finns många barn som vittnar om, att deras sociala pappa haft ett illa dolt agg emot dem, som blossat upp i rena elakheter ibland när mamman inte varit med och sett det... En normalvettig man gör förstås inte så, men jag tror att många kvinnor i sin desperata längtan att bli mammor bortser ifrån riskerna...
    Givetvis ska man varken adoptera eller genomgå IVF/ICSI mot sin vilja, det är så fel det kan bli. Framför allt mot barnet. Jag tror dock inte alls att det är särskilt vanligt att kvinnan driver igenom det fast mannen egentligen inte vill, har mycket erfarenhet av det mesta som rör svårigheter att få barn och finner inget som tyder på det.
  • Anonym (realitycheck)
    Anonym (Maja) skrev 2014-07-27 23:08:27 följande:

    Tråkigt att han inte har spermier. Men det är inte the end of the world. Det finns spermadonatorer. Tycker ni båda ska ta en seriös funderare över det.

    Från där jag är, är tankar som "det skulle inte vara ett eget barn", bli en "riktig pappa" bara lite omoget och ogenomtänkt.
    Fick ni barn genom donatorspermier skulle det bli hans biologiska barn (dock inte genetiska) och vi som har donatorsbarn vet att det finns ingenting som inte är "eget" eller "på riktigt".

    Visst kan man ha många frågor och tankar inför detta. Men när man har sitt barn existerar det inte längre, tro mig.


    Nej det skulle inte bli hans biologiska heller. Däremot vid äggdonation blir det kvinnans biologiska (ej genetiska).
  • Anonym (realitycheck)

    Nja, vid surrogatmödraskap är äggen i regel från den kvinna som ska bli den sociala "riktiga" mamman. Alltså den kvinnan blir både genetisk och "social" mamma. Surrogatmamman blir den biologiska.


    Jeaninne skrev 2014-07-27 23:39:17 följande:

    Exakt... Fast alla accepterar inte de termerna heller, utan sätter likhetstecken mellan "biologisk" och "genetisk". Det är mest folk som redan är inne i donationssvängen, som skiljer på det. Vissa skruvar det ett varv till och låter en fattig kvinna i Indien bära barnet. Då får detta barn, enligt detta synsätt, TRE mammor... den genetiska, den biologiska och den sociala.  Hemskt hur det har blivit! 


  • Anonym (realitycheck)

    Nej det kan man inte. Vid spermadonation bidrar donatorn med både det biologiska och det genetiska. Till skillnad från äggdonation eller surrogatmödraskap, där den som bidrar med äggen styr det genetiska men den som är gravid står för det biologiska genom blodomlopp o s v. Hur skulle den som varken bidrar med gener eller har barnet utvecklandes inuti sin kropp kunna vara biologisk förälder?


    Anonym (Maja) skrev 2014-07-28 00:23:25 följande:

    Så man kan inte skilja en genetisk från en biologisk pappa?

    Jag köper inte det riktigt.


  • Anonym (realitycheck)
    Anonym (Maja) skrev 2014-07-28 08:12:14 följande:
    Tycker inte det är konstigt att kalla en man biologisk pappa om hans kvinnliga partner föder barn som han blir pappa till, även om det inte är hans gener. Precis på motsvarande sätt som kvinnan blir biologisk mor vid äggdonation. Kanske bara är mitt jämlikhetstänk.
    Man kan kalla vad som helst för vad som helst, men vissa saker ÄR bara. En man som inte delar gener med sitt barn ÄR inte dess biologiska far. Precis som adopterade barn inte är föräldrarnas biologiska. Utan värdering ÄR det bara så. Han är däremot dess pappa såklart. Juridiskt, socialt, känslomässigt, ja på det sätt som egentligen är det viktiga.
  • Anonym (realitycheck)

    Om hon burit barnet är hon biologisk förälder, då de delat blodomlopp och näring och hela den biten, barnet utvecklas i henne och påverkas direkt av hur hon lever, vad hon äter, eventuella sjukdomar o s v. Är barnet adopterat t ex däremot är hon inte barnets biologiska förälder.


    Anonym (Maja) skrev 2014-07-28 09:30:41 följande:

    Fast en mamma som inte är delar gener med sitt barn är biologisk. Varför är det bara så i så fall?


  • Anonym (realitycheck)

    Fast det är en annan fråga... Att inte veta sitt ursprung. Att ha blivit till m h a donation är inte synonymt med detta, i Sverige är anonym donation via sjukvården ö h t inte tillåten.


    Jeaninne skrev 2014-07-28 13:59:02 följande:

    Ja, jag tror tyvärr att det har blivit en PK-grej av detta i Västvärlden, som så mycket annat. Eftersom de homosexuella (och även ensamstående, även om man inte ömmar lika mycket för dom) skaffar barn på olika, alternativa sätt - så ska alla låtsas att generna, blodet och ursprunget inte har någon betydelse... Fastän det finns många studier som visar, att det är förödande för en människa att inte veta sitt ursprung. Det är liksom starka krafter man leker med...


Svar på tråden Lämna infertil sambo?