Libabröd/tortilla??
Vinägrettdressing till sallad är gott och kan varieras i det oändliga och att bara ringla en god olivolja över salladen är supergott!
Vinägrettdressing kan även med fördel hällas över det mesta du äter, variera kryddorna bara så får du bra balans.
Och gör dressingen med balsamvinäger tex istället för vanliga trista äppelcidervinägern.
Filmjölk går utmärkt att använda som bas för dressingar och andra kalla såser.
Var inte rädd för att prova runt och se vad som kan vara goda alternativ. i kyldisken har du ju hyllvis med alternativ till fet grädde och creme fraiche, bara att prova dig fram vad som kan vara gott.
Tacochips och tacoskal är friterade och innehåller enorma mängder kalorier. Skippa dom helt. Gör kanske tacopaj eller tacotårta istället?
När det gäller sallader brukar jag hacka i redan inlagda saker för att det inte ska bli så torrt. Prova tex att hacka ner saltgurka, cornichons, soltorkade tomater, syltlök, tärnad fetaost inlagd - häll gärna över den oljan som finns i burken , hackad inlagd paprika, syrade grönsaker osv osv. Gör man så behöver man sällan någon extra dressing.
Så samma sak där, våga prova det som finns på hyllorna!