• Gladskit

    Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor

    Jag har ofta haft ångest över att INTE ha haft ångest. Alltså att jag känt mig som en dålig mamma som faktiskt inte haft några problem what so ever med att lämna över skötsel av barnet till pappan. Som exempel.
    Jag tror att många män (bl.a. min) har en ganska fast bild av hur en mamma ska vara och jag uppfyllde väl inte det riktigt. Å andra sidan har han spontant tagit väldigt mycket ansvar och visat intresse för allt kring barnet, så jag tror att vi är så nära 50/50 i jämställdhet som det går att hamna faktiskt.

    Dessutom är det han som städar hemma, han är ledig mer på dagtid än vad jag är så det har fallit sig så. Jag sköter ekonomin och lagar gärna mat. Tvättar mer än vad han gör. Men han har spenderat klart mer tid hemma med barnet än vad jag har.

    Känns det inte bra när man börjar fundera så är situationen inte optimal. Men är man nöjd så ska man inte behöva bli dömd av andra heller. Det värsta jag vet är folk som gnäller och klagar men som inte gör något åt det. Då tycker jag man kan hålla tyst.

  • Gladskit
    Trubbel skrev 2014-07-29 15:52:58 följande:
     
     
    Mest förbryllande är att alla dessa män vill ha barn över huvud taget. Vad har de barnen till, när de inte tar ansvar för deras uppväxt?
    Ja det kan man undra. Men jag tror det är jättesvårt för män att finna sin roll som pappor när deras egen upplevelse kanske var att mamman gjorde allt. Fast å andra sidan borde mannen känna kvinnan så pass bra när man blir föräldrar att man har någorlunda hum om hur det kommer att bli. Har man delat allt ansvar innan så blir väl inte mamman en "bullmamma-hemmafru" bara för att man får barn?
  • Gladskit
    Trubbel skrev 2014-07-29 16:10:01 följande:
    Absolut. Om kvinnan har inställningen att "jag gör allt bäst själv" så blir det väl oerhört tacksamt att sätta på en film i stället. Om inget ändå duger och allt man gör kritiseras, varför ska jag då torka spyor? Jag hade också tittat på en DVD i så fall. Men de flesta kvinnor är förhoppningsvis kloka nog att förstå att det är viktigare att männen får en ärlig chans att ta ansvar än att allt ska ske på mammornas villkor. Det är ju barnens kontakt med pappan som är den stora vinsten. Min son har aldrig favoriserat mig och det är oerhört skönt att vi båda delade på matningarna under nätterna. Vi är båda likvärdiga föräldrar i hans ögon och vi slipper skrik för att "fel" person ska byta blöjan/mata/lägga.
    Håller helt med. Men alla kanske inte ser det så, att kontakten är det viktiga, oavsett man eller kvinna.
    Och sen just att man visar på hjälpsamhet, lyhördhet, ansvar och omtanke mot varandra genom att hjälpa till. Inte fastna i tjafs om att "det egentligen är din tur", va f-n, nästa gång kanske det är du som behöver hjälp?
    Fast även där känner jag att vi kanske är ett par udda fåglar för oftast är det jag som känner mig ifrågasatt. Oj då, lät jag sonen duscha själv på kvällen, nähe där tyckte mannen att det ska han ha hjälp med...


  • Gladskit

    Och jag trodde att det skulle komma så självklart, att det satt i ryggmärgen, eftersom jag har småsyskon som jag tagit hand om en del när jag var liten. Men icke, det fick vi lära oss tillsammans.

  • Gladskit
    nyans skrev 2014-07-30 09:39:36 följande:
    . "Barnens behov" handlar för övrigt också om vilka förebilder man är för sina barn. Hade hon stannat i den relationen, hade hon gett barnen HELT fel signaler.
    Väldigt viktig poäng!!
Svar på tråden Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor