• Trubbel

    Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor

    Anonym (jo) skrev 2014-07-28 09:31:34 följande:

    Jag har tagit huvudansvaret för våra barn, och det har varit tungt, jobbigt och sömnlöst eftersom jag vid första barnet hade den lite naiva tanken att mamma och pappa är likvärdiga och lika lämpade. Alltså att hela tiden slåss för att det ska vara lika. Ja, i en del fall är mamman och pappan lika lämpade. I väldigt många fall är det inte så.


    Hur kan du belägga det där med "mest lämplig"? Det är ju fullt naturligt att den som vanligtvis gör en syssla av ren vana blir den som gör den bäst. DU har kanske hittat en man som inte vill eller har förmåga att lära sig nya saker, men du nedvärderar hela manssläktet med ditt försvarstal. Min man kan lösa fjärdegradsekvationer, självklart kan han lära sig att byta blöjor också! Jag skulle skämmas om jag var som du. Vilket uselt val av pappamaterial. Fiska, snickra och spela fotboll och vad det nu var som du ansåg att han var bra på skulle jag säga är rena fritidssysslor. Ungefär som att jag skulle skryta med att jag är bra på att rida. 
  • Trubbel
    Michelle 341 skrev 2014-07-29 10:27:46 följande:
    Världen över lever kvinnor i hemska förtryck där dem blir kränkta, slagna ich lever som andra klassens medborgare. Då tycker jag faktiskt man är en bortskämd liten gnällröv o man klagar för att mannen inte hjälper till mer i hemmet. Jag hade kännt mig som sådan i alla fall men tydligen är det många som anser att hemmet ska skötas millimeterrättvisst och jag kan bara gratulera er som fått tag i en man där det kommer naturligt :)
    Naturligt? Nej, man kräver det. På samma sätt som han krävde att jag skulle ta körkort och skaffa ett jobb. Det är enkelt. Man bara gör det.
  • Trubbel
    Michelle 341 skrev 2014-07-29 15:46:31 följande:
    Fast ingen har behövt kräva något av mig eftersom jag redan kräver det av mig sj. Körkort och bil ville jag ha så jag fixade det. Vissa män VILL hjälpa till och andra får man kanske kräva det av, det är dom som vill jag menar har det naturligt.
    Att "vilja hjälpa till" signalerar för mig redan att förhållandet är ojämnställt. Det är inte att ta ansvar. 
    Du gör dina barn en otjänst som ger dem en mycket skev bild av hur en någotsånär rättvist uppdelad relation bör se ut. Och vad du får ut av det själv är ju en gåta. 

    Mest förbryllande är att alla dessa män vill ha barn över huvud taget. Vad har de barnen till, när de inte tar ansvar för deras uppväxt?
  • Trubbel
    Gladskit skrev 2014-07-29 16:03:02 följande:
    Ja det kan man undra. Men jag tror det är jättesvårt för män att finna sin roll som pappor när deras egen upplevelse kanske var att mamman gjorde allt. Fast å andra sidan borde mannen känna kvinnan så pass bra när man blir föräldrar att man har någorlunda hum om hur det kommer att bli. Har man delat allt ansvar innan så blir väl inte mamman en "bullmamma-hemmafru" bara för att man får barn?
    Absolut. Om kvinnan har inställningen att "jag gör allt bäst själv" så blir det väl oerhört tacksamt att sätta på en film i stället. Om inget ändå duger och allt man gör kritiseras, varför ska jag då torka spyor? Jag hade också tittat på en DVD i så fall. Men de flesta kvinnor är förhoppningsvis kloka nog att förstå att det är viktigare att männen får en ärlig chans att ta ansvar än att allt ska ske på mammornas villkor. Det är ju barnens kontakt med pappan som är den stora vinsten. Min son har aldrig favoriserat mig och det är oerhört skönt att vi båda delade på matningarna under nätterna. Vi är båda likvärdiga föräldrar i hans ögon och vi slipper skrik för att "fel" person ska byta blöjan/mata/lägga.
  • Trubbel
    Tow2Mater skrev 2014-07-29 16:21:06 följande:
    Ja, men sen finns ju dessa "experter" med mycket extrema åsikter, t ex Eva Rusz som anser att pappor inte är lika lämpade som mammor att ta hand om spädbarn. Man kan ju inte riktigt klandra en del for att de blir duperade av nån som kallar sig expert på området.

    "Rent psykobiologiskt är mammor förprogrammerade att ta hand om spädbarn. Mannen har inte samma biologiska förutsättningar att ta hand om barnet den första tiden, säger Eva Rusz."
    www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/trygg-aven-med-mamma-pa-jobbet_4380991.svd
    Javisst. Det är ju tragiskt att det finns de som tar en galen persons subjektiva åsikt som en sanning som överskuggar allting annat. När jag fick barn hade jag inte den blekaste om hur jag skulle bete mig. Så att det bara skulle komma som något slags urkraft eller instinkt kan jag helt dementera i mitt fall.
Svar på tråden Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor