• Anonym (jaja)

    hur gör man när ens sambo inte vill prata. inte ens när man ber??

    Jag har varit i den situationen som din sambo när jag befann mig i en destruktiv relation; jag vågade inte säga något för oavsett hur jag gjorde eller sa visste jag att partnern skulle få psykbryt på mig (och redan innan jag sagt något hade personen stått och vrålat på mig i timmar, även offentligt). Har även selektiv mutism som bland annat utlöses av aggressiva personer. Dålig kombination. (Och nej, jag är inte kvar i den relationen. Puhh.)

    I dagsläget har jag en vän som blir tyst när man försöker prata problem med vår relation, vet aldrig vad hen tycker. Hen har detta problemet med alla relationer men tar aldrig tag i det eller försöker lösa eller komma runt det. Tröttsamt.

    Hur gör du när du lägger fram saker för din partner? Är du lugn och pedagogisk och säger i stil med "du? Jag blir lite ledsen när du säger att jag är dum i huvudet, skulle du kunna tänka dig sluta säga det om mig?", eller vrålar du sönder hela bostaden och hen? Om någon dampar loss tappar man ofta motivationen till att vara snäll och pedagogisk tillbaks.

    Framför problemen på ett bra sätt för din partner, avsluta sedan med att säga "ja, det är bara så jag upplevt det, det kan ju vara annorlunda och jag skulle gärna vilja veta din version av det. Du kan ju tänka igenom det och sen skriva ner det på ett papper eller något". Att säga saker "ansikte mot ansikte" bör aldrig vara ett självändamål. Det primära är väl att informationen når mottagaren.

Svar på tråden hur gör man när ens sambo inte vill prata. inte ens när man ber??