• FrauCasio

    HUR gick ni ner i vikt ?

    Jag åt helt enkelt mycket mindre, väldigt mycket mindre. Åt inget sött och undvek chips (som jag ändå unnade mig någon gång MEN inte innan jag var nära mitt mål). Hade gått upp 18 kg under graviditeten. Är gravid nu igen och har börjat äta mer, alltså normala portioner mat.

  • FrauCasio
    mysan77 skrev 2014-08-05 13:41:07 följande:

    Men håller du vikten sen du började äta normalt? om man bortser från att du är gravid igen.


    Ja men det blir mindre portioner under en längre tid. Sedan kan man SAKTA öka på med maten på tallriken, och du vet väl hur en tallrik med mat ska se ut i normala fall, en liten bit kött, liten bit potatis/ris och sedan den dubbla storleken grönt. Inga såser eller väldigt lite IBLAND.

    Det är aldrig tal om stora portioner när man menar en normal tallrik med mat, enligt tex denna bild: Detta är en normal stor tallrik (jag åt mindre än så vad gäller kött och potatis delen men åt mycket grönsaker och sallader/bönor): www.allevo.nu/Ratt-kost/Sa-ater-du-ratt/Tallriksmodellen/
  • FrauCasio

    Passar på att säga att jag promenerade varje dag 10 km med bebisen i vagnen. Gick alltså ner 18, 19 kg på ett halvår. Men jag var strikt och åt tex bara en eller två knäckebröd innan läggdags med tex keso mini på för att inte vakna hungrig.

    Jag nådde min idealvikt på 62 kg (är 170 cm lång).

    Nu väger jag mer eftersom jag är gravid igen och äter mer fett och annat då bebisen måste få i sig det också, så nu passar jag mig inte lika noga men undviker sött och chips (så gott det går) och hoppas att vågen kommer stanna på plus 10 kg hela grav, men man vet aldrig eftersom jag får en enorm hunger som gravid och är hungrig JÄMNT.

Svar på tråden HUR gick ni ner i vikt ?