Don3 skrev 2014-08-07 19:45:32 följande:
Visst kyckling och ris är bättre dock var det detta som jag körde innan semestern och för att slippa leta recept så tog jag det nästan rakt av fast utan shakes.
Det enda färdiglagade är pyttipannan eller är det något jag missar?
Men du får gärna föreslå annat som är bättre, kanske plockar upp något om det låter gott ;)
Nja, men att ett huvudmål är färdigmat är väl ganska mycket?
Jag försöker hålla mig till långsamma kolhydrater: sötpotatis, quinoa, matvete, matkorn, bönor, linser (havregryn, rågflingor till gröt- och äggfrukost), men potatis också. Frukt efter träning. Bär till gröten. Äter inte speciellt mycket bröd och i så fall hårdbröd.
Rena proteiner: fisk (oftast lax i olika former, varmrökt, kallrökt, gravad - tonfisk, eller makrill), skaldjur, kyckling, lamm, nötkött, en del fläskkött. Vassle/kaseintillskott, kvarg, ägg/äggvita.
Fetter: oliver, avokado, nötter, nötsmör, oljor, kokosmjölk/olja, äggula. Jag undviker färdigmat med högt fettinnehåll (t ex korv) och föredrar magrare kött (till exempel mager köttfärs) för att tillsätta fettet från någon annan källa.
Det kommer man långt på. 