Inlägg från: Anonym (Suck!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Suck!)

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Ts: du låter som en klok och förnuftig kvinna. Ni har haft en liknande situation tidigare men genom kärlek, förlåtelse och hårt arbete hittade ni tillbaka till varandra.

    Att bli förälskad är väldigt lätt, att han vågar berätta det för dig tyder på en uppriktig önskan att han vill hitta tillbaka till det speciella som är "ert".

    Ta det lugnt, berätta för väninnan hur du känner det och förklara varför det är lämpligt med en paus. Naturligtvis känner du dig sviken av både väninna och man, hade varit konstigt annars. Sök hjälp hos familjerådgivningen så skall du se att du har man och sannolikt även väninnan kvar. Kommunikation!

    All denna bittra och hatiska galla som spys ut här av andra, de som skriker "otrogen" och "dumpa" - lyssna inte på dem. Hade de fått bestämma så hade din man lämnat dig tidigare...

  • Anonym (Suck!)
    Anonym (Yhhh) skrev 2014-08-07 12:38:05 följande:
    Ha ha varför ska de ta sug i genom det när han nu är lycklig och förälskad i någon annan ??? Var finns sannolikheten ?

    Nu har jag inte särskilt höga tankar om din förmåga till empati men om du läser TS historia igen så kanske kanske du ser att de har tagit sig genom en liknande situation tidigare. Då var det frun som krisade.


    Nuvarande situation: TS äldsta vän var i kris, de hjälpte så som riktigt nära vänner gör. I detta ingick faktiskt fysisk kontakt, vissa människor kan kramas utan att det betyder "vuxenkram".


    Dessutom så råkar TS vän vara en trevlig person, du vet en sådan som man kan tycka om.


    Mannen stöttar och råkar ut för något som är såpass vanligt så det till och med finns ett begrepp för det, han förälskar sig i sin "patient". När han märker vart det har gått så meddelar han sin fru som högst naturligt känner sig sviken.


    Nu undrar hon hur de skall ta sig vidare, tycker du att du hjälper till? Har tittat på dina inlägg och jag ser bara bitterhet och missunsamhet.


    Det är naivt att tro att man kan vara professionell mot nära och kära om man arbetar som terapeut men det är väldigt mänskligt!

  • Anonym (Suck!)
    Anonym (Yhhh) skrev 2014-08-07 13:33:39 följande:
    Men det är ju ts själv som skapat det jag menar pricis som ord har mening har ju handlingar också det ...(-:
    Anonym (Suck!) skrev 2014-08-07 13:16:17 följande:
    Nu undrar hon hur de skall ta sig vidare, tycker du att du hjälper till? Har tittat på dina inlägg och jag ser bara bitterhet och missunsamhet.
  • Anonym (Suck!)
    Anonym (Yhhh) skrev 2014-08-07 13:50:45 följande:

    Samtidigt förstår jag ts att hon gjorde så jag menar har man kanske varit ensam i relationen eller något i en relation så är det inte konstigt att hon gör så .


    Du har alltså aldrig haft en riktig "bästa vän", en sådan som ger allt för?
  • Anonym (Suck!)
    Fool skrev 2014-08-07 16:40:24 följande:

    Äh kom igen nu , det är skillnad på vuxenkram för att trösta någon och attt ligga i samma säng o kramas halva natten. Jag är man och har en nära väninna som jag kramat många ggr när hon varit ledsen av någon anledning  , och hon har gjort detsamma för mig , ibland har vi kramats bara för att vi är nära vänner sen barnsben, Men inte fan skulle jag ligga med henne i sängen och kramas halva natten med min sambo brevid mig ?

    Jag är fullkomligen säker på att hon aldrig någonsin skulle vilja göra något sånt själv , hade jag föreslagit något sånt hade jag åkt på en pungspark av både min väninna OCH min sambo.

    Finns ingenting vackert i att inte våga säga ifrån för gränslöst beteende från andra , finns ingenting vackert i att utnyttja sin väninna förtroende och välvilja genom att bete sig så med hennes man , finns ingenting vackert i en sk vuxen man som springer omkring och förälskar sig i andra titt som tätt , det är bara tarvligt fjortisbeteende


    Hej Fool, du verkar lite nyanserad, skall försöka utveckla mitt resonemang;

    "Vuxenkram" är ganska etablerad fjompig omskrivning för att ha sex. Vad jag menar är att man kan kramas utan att det leder till sex.bprecis som du skriver om dig själv.

    Vi har alla våra gränser, ibland är det svårt att förstå hur andra par fungerar och tro att ens egna moral är tillämplig på alla.

    Jag själv är betydligt mer tillåtande idag än jag var för 20 år sedan och min partner likaså. Detta innebär inte att vi har ett öppet förhållande men vi har båda tillåtelse att flörta rätt ordentligt med andra.

    Hos andra par finns hela spektrat från att de inte ens får titta på någon av det motsatta könet till de som har öppet förhållande. Min moral är inte tillämpbar på andra!

    Med ovanstående i bakhuvudet: döm inte TS i det att väninnan fick sova i samma säng, TS var bekväm med det. Döm inte heller att det var ok att mannen höll om väninnan, återigen, TS var bekväm med det.

    Händelseförloppet sedan är att mannen och väninnan utvecklar en nära relation vilket är väldigt vanligt i terapisammanhang, mannen blir förälskad och eventuellt kvinnan med. Olyckligt men väldigt mänskligt!

    Mannen inser vart det barkar och berättar för hustrun Innan de hinner göra något, han ber om hjälp innan det går för långt, var är det klandervärda i det? Jag tycker det är förbannat moget gjort. TS känner sig sviken, en helt naturlig reaktion, de har svikit henne.

    Mannen har inte sprungit runt och förälskat sig titt som tätt, förra krisen var när TS fick en crush på distans. De redde ut det. Mänskligt behöver inte vara vackert, jag är jävligt mänsklig när jag går upp klockan 6 på morgonen men vacker? -njae!

    Om vi nödvändigtvis måste prata om skuld, många här frossar och gottar sig i det, så är alla tre skyldiga.

    TS är skyldig till att vara lite för blåögd och omedveten.

    Mannen i att inte förstå att det går inte att vara professionell mot nära vänner och familj.

    Väninnan i att inte orka ta tag i sin situation tidigare och inte använda mannen som terapeut.

    Jag tycker inte att de skall ha allt för mycket dåligt samvete. Som jag har skrivit tidigare, väldigt mänskliga reaktioner av människor som tycker om varandra och gör lite olyckliga bedömningar.
  • Anonym (Suck!)
    Anonym (Ensammast) skrev 2014-08-08 11:04:19 följande:

    Och relationen brister.

    Familjeliv är ett riktigt skithål, nästa gång jag ska jag använda reddit. Där försvinner fåniga kommentarer fort ur flödet. Och ni som vet att ni gett balanserade synpunkter, vänd er också dit istället.


    Tycker också det är aynd. Försök till vettiga synpunkter drunknar i bruset, som myrinvasion på en picknick. Men det blir väl så då dessa ljusskygga, bittra varelser enligt sägen blir förvandlade till sten om solen lyser på dem och de därför har allt för mycket tid på dagarna.

    Lev väl, jag blev glad över dina senaste statusuppdateringar.
  • Anonym (Suck!)
    Anonym (!) skrev 2014-08-08 11:51:10 följande:
    Förståelse? 

    Jag har en 10 årig relation bakom mig och jag är ung!

    Vilket jag tolkar som att du inte har en aning om vad detta handlar om.


    Mitt förra förhållande varade över 20 år. Hade jag vetat då vad jag vet idag så skulle jag ha avslutat det 15e året. (kallas erfarenhet)
    Nuvarande förhållande är på väg mot det sjätte året och jag var singel däremellan.
    Jag har haft andra förhållande också som ung. Jag känner igen och kan arbeta med ett bra förhållande, jag kan avsluta ett dåligt.

    Du är i ett förhållande sedan 10 år och du är ung; du har haft tur och träffat din absoluta själsfrände och har inte upplevt de problem som kan dyka upp. JAg gissar på att du är under 35 så dina synpunkter är inte värda vatten eftersom du vare sig har inlevelseförmåga eller erfarenhet som är relevant.

    @Fool


    Jag fick några bra tillrättavisningar av dig, jag hade slarvat med källorna.


    Men jag utgår från att när du pratar om att kritik behövs inte inbegriper idiotkritik som:  "skyll dig själv" och andra totalt intelligensbefriade inlagor.


    Nu lämnar jag denna tråd

Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?