• ponduss

    någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?

    Hej, jag tog mitt sista piller cerazette den 29 aug sen gifte jag mig den 30 aug och på bröllopsnatten blev det startskottet för att försöka få en liten bebis =)

    Jag är 23, fyller 24 nu i sep och min make är 25 och vi har inga barn sen tidigare.

    För drygt ett år sedan, våren 2013, så slutade jag med pillerna. Efter att ha knaprat dem i ca 3,5 år, och tanken var att vi skulle börja försöka. Men det slutade med att vi ville vänta ändå till efter bröllopet. Men jag höll upp med pillerna i ca 9 månader och hade regelbunden mens hela tiden och det tog väl 4 veckor tror jag innan jag fick min första mens efter stoppet. 

    Så nu körde vi igång direkt efter stoppet då min barnmorska sagt att det kan ta sig även innan första mensen också =)

  • ponduss
    Krishna skrev 2014-09-04 16:23:18 följande:
    Grattis till giftermålet! :)

    Håller tummarna att det blir en bebis snart för er :)
    Åh Tack! =)

    Vi funderar på att skaffa detta, NaturalCycles. Man mäter temperaturen varje morgon och antecknar i deras app och genom detta ska man kunna läsa av när ägglossning närmar sig och när mensen borde komma. Man kan använda detta som både preventivt eller om man vill bli gravid. Är det någon av er som provat nåt liknande?
  • ponduss

    Ja hur går det för alla? =)

    Själv så fick jag första mensen förra helgen, 27 dagar efter p-piller stopp. Jag tyckte också att jag kände att jag hade ägglossning också, dock så var vi inte så noga med att försöka just då.. Men nästa gång ska vi försöka ordentligt!

  • ponduss
    stormviskaren skrev 2014-10-06 20:43:18 följande:

    Vad tror ni om detta? 


    Jag ser tyvärr ingenting på testet.. =/
  • ponduss

    Nu går jag bara och väntar på BIM, just nu är jag på antingen BIM -4 eller -6. Eftersom jag bara haft mens en gång sedan pillerstoppet så är jag lite osäker på när BIM är exakt. 

    Nu tänkte jag fråga er alla här, hur gör ni för att sexet inte ska bli ett måste? För nu runt ÄL så blev det ett måste för oss och efter ÄL så har vi inte haft sex alls. Jag vill verkligen inte att det ska bli så om det nu tar lång tid för oss innan jag blir gravid.

  • ponduss

    Imorse tog jag ett gravtest, med ett stort fett minus på... Jag har troligtvis BIM idag på dag 28 i cykeln, men den kan ju ha utökat sig sedan förra månaden. Iallafall så har jag ännu inte fått mens heller, så om den inte har kommit på måndag så ska jag ta ett nytt test.

  • ponduss
    Mandy1 skrev 2014-10-30 14:50:10 följande:

    Oj idag är det BIM-3 el 4 och när jag var på toa i morse var det blodstrimmor på pappret men det är helt borta nu. Först tänkte jag att mensen kom tidigt men nu blev jag lite hoppfull och tänkte att det kanske var en nidblödning Har aldrig haft det någon tidigare grav men åh vad kul om det tagit sig. Har dock inga andra symtom...


    Spännande, hoppas nu! =)

    Själv så fick jag min mens i söndags, men denna mens är väldigt annorlunda. I vanliga fall så varar den i 5 dagar och då brukar det vara lagom mycket dag 1, riklig på dag 2-3 och dag 4 börjar den avta och dag 5 är det knappt nåt alls. Men inte denna gång, nu har den varit exakt lika mycket varje dag, typ lagom mycket. Nu är jag dessutom inne på dag 6. Jag har aldrig, i mitt vuxna liv, gått över 5 dagar. Jättekonstigt!
  • ponduss
    Mandy1 skrev 2014-10-31 12:57:24 följande:
    Hur länge har du varit utan cerazette? Jag fick brukade ha mens 3-4dagar innan och nu kan den vara i 6-7dagar.
    Förra våren slutade jag med dem och höll upp i ett år, så i våras började jag med dem igen och åt bara 3 månader och slutade nu för 2 månader sedan. 

    Hela det året jag inte åt dem så var min mens exakt lika, 5 dagar lång och mängden. Och nu efter pillerstopp så var den första mensen exakt lika som den brukar, men nu då på den andra mensen så är den helt annorlunda. Jag blir nästan lite orolig för tidigt missfall, för denna gång hade jag även mer mensvärk än vad jag brukar.
    Mandy1 skrev 2014-10-31 12:57:24 följande:
    Kunde inte hålla mig och testade i morse vilket blev negativt. Men jag tror att min ÄL var senare (värken och flytningarna kom några dagar efter att min menskalender sa att jag hade ÄL) och om det nu var nidblödning igår, när borde testet tidigast kunna bli positivt? Någon som vet? Hoppas lite fortfarande nämligen...

    Jag har hört att man ska testa som tidigast på BIM. Men vissa kan visa positivt tidigare och andra några dagar senare.
  • ponduss

    Börjar bli less på detta nu! Fortfarande mens och nu är det dag 9.. Imorgon ringer jag nog läkare för att kolla om det kan vara nåt.

  • ponduss

    Nu kör vi igång med försök nr 3. Det vore så kul ifall det tog sig denna gång för då skulle vi kunna berätta att vi väntar barn på Julafton. Det skulle vara en underbar jul i så fall =) Så vi hoppas!

Svar på tråden någon mer som slutat med cerazette och försöker bli gravid, följas åt?