Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Kostnader för invandringen rusar i höjden. Migrationsverket kräver 48(!!) miljarder EXTRA omgående!

    Ge dom de pengar dom behöver, Sverige behöver föryngras för att säkerställa välfärden.
    Utan nya konsumenter kommer snart arbetslösheten att nå nya rekordnivåer..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    OOoo000000 skrev 2014-08-19 11:34:00 följande:
    I och med att invandringen är en nettokostnad idag trots att invandrarbefolkningen är ung så är det knappast receptet för minskad arbetslöshet och förhöjd välfärd, snarare tvärtom, vilket all forskning mycket korrekt talar för (arbetslösheten bland flyktingar är över 50 %).
    Utan konsumenter, inga arbetstillfällen.
    Som företagare lever jag på att det finns folk som vill å kan konsumera, å högkonsumerar gör bara yngre människor.

    Alternativen är, kraftigt sänkta löner, höjd pensionsålder eller höjda avgifter/skatter så vi/staten kan anställa fler., andra alternativ finns inte.

    Uppfylls inget av alternativen, ja då tvingas vi avskeda, eller flytta produktionen till länder där det går att producera till en lägre kostnad, å sen skicka produkterna till Sveriges konsumenter.

    Vad politikerna påstår å har påstått under alla år jag lyssnat till deras förslag är bara skitsnack.
    Det är alltid efterfrågan som styr hur många som går att sysselsätta, om det inte är arbeten som betalas av oss själva/staten, genom avgifter eller skatter..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Skitsnack skitsnack


    OOoo0000000 skrev 2014-08-19 12:10:34 följande:
    Konsumtionen drivs av kronor, det som sker med invandring är att kronor omfördelas från Lasse till Ahmed, dessa kronor hade konsumerats oavsett om vi hade haft invandring eller inte, eller så hade de lagts undan (sparats) så att Lasse får pengar över till ålderdomen. Att ditt pissföretag konkar eftersom färre köper snus och lakritsstänger skiter jag och nationalekonomer fullständigt i, då ditt företag knappast medför något värde för samhället om det går i konkurs om invandringen minskar.
    Vilket skitsnack, du har verkligen ingen koll på hur en ekonomi fungerar, allt, precis allt i ett kapitalistiskt samhälle bygger på att vi alla konsumerar, å det i en stigande spiral till allt kollapsar.., ja just det, kapitalismen är en bubbla som förr eller senare spränger sig själv.., en obehaglig sanning, men den enda sanning som finns.

    Det finns heller ingen som lägger undan nåt till ålderdomen, man bara lånar ut pengarna för att andra ska kunna konsumera med dessa pengar, om dom inte sparar i "madrassen" förstås. 
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Bara att säga att dom 48 miljarderna är en ren utgift för oss/staten bevisar hur lite vissa kan/förstår om ekonomi.
    Dom pengarna är enbart en bruttosumma, av vilket en stor del går direkt tillbaka till oss/staten i form av skatt, d.v.s moms, inkomstskatt, energiskatter, m.m.
    Resten fördelas på konsumtion, investeringar, sparande m.m av privata å företag, så nettokostnaden är väldigt låg, ja det kan t.o.m vara så att det blir ett överskott i slutänden..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Kostnader för invandringen rusar i höjden. Migrationsverket kräver 48(!!) miljarder EXTRA omgående!