Inlägg från: Anonym (min med) |Visa alla inlägg
  • Anonym (min med)

    katten bajsar utanför ibland typ när den känner för det....

    Har också en katt som bajsar utanför ibland. Han började med det när det under en period var stressigt för oss och vi inte hann rengöra lådorna lika ofta - ibland gick det två dagar emellan. dessutom hade vi inte tid att klappa honom så ofta då. Tror han gjorde det i protest. Och sen har han fortsatt av bekvämlighet. 

    Vi har utökat antalet lådor och har både sand och pellets (inte blandat utan i olika lådor) och försöker hålla rent. Är det rent så går han ibland på lådan men ibland gör han det ändå utanför. Kanske för att han känt sig ensam eller för att han har ont i magen eller - ja, jag vet faktiskt inte. Vi har accepterat läget - det har tack och lov inte eskalerat till kiss på andra platser - och har alltid ytdesinfektion hemma numera.

    Vår katt är kastrerad, är cirka tolv år och har hållit på så här i ungefär två års tid.

  • Anonym (min med)
    nemo1 skrev 2014-08-18 23:54:27 följande:

    Jag tycker du ska ta ett urinprov men även ett blodprov då så gamla katter ska in på årlig kontroll för att snabbt hitta att tex njurarna börjar bli dåliga (vilket är vanligt). En katt som har ont i analkörtlarna kan förknippa lådan med smärta och därför sätta sig någon annanstans. De kan även bajsa utanför om de har tex en cystit vilket kan uppkomma vid stress.


    Ja, kanske det. Har rådgjort med veterinären som trodde att det var psykiskt, men ja, kan ju vara nåt annat också.

    Han är ju förvisso hankatt och gräver aldrig ner sitt bajs även de gånger han går på lådan, så kanske har han en lägre tröskel än honkatterna som täcker över sitt mer till att lämna det fullt synligt på golvet?
Svar på tråden katten bajsar utanför ibland typ när den känner för det....