• jvs

    Ensamstående, arbetslös och vill inte ha barnet på dagis!

    Jag tycker du ska försöka hitta ett jobb du kan göra hemifrån. Jag bor utomlands och får fp i 8 månader vilket känns rätt futtigt jämfört med Sverige, så efter 8 mån har jag tänkt att jobba hemifrån eftersom det skulle bli väldigt snålt att leva på en inkomst. 

  • jvs
    Anonym (vv) skrev 2014-08-18 22:47:48 följande:

    Man kan ju inte påstå att folk som rättmätigt lever på bidrag parasiterar. Vi har ju ändå genom ett demokratiskt valsystem tillsammans bestämt vilka bidrag vi har och vilka som är berättigade (utan att behöva känna dåligt samvete). Det är ju endast de som missbrukar systemet som parasiterar.

    Sedan har vi inte något som allmän skattskyldighet. Ingen har någon skyldighet att jobba mycket, eller ens lite. Den enda skyldigheten vi har är att vi ska betala en del av vår inkomst OM vi har en inkomst.


    Jo det kan man påstå när någon själv skapar en situation där den behöver bidrag. Bidragen ska ju gå till de som inte klarar att försörja sig.
  • jvs
    Anonym (Elis mamma) skrev 2014-08-19 09:47:35 följande:
    Jag skapar ingen situation där jag kommer att behöva mer bidrag än andra ensamstående mammor, eller för den skull, föräldrar som bor ihop.
    I början av tråden föreslog jag att du jobbar hemifrån men det svarade du inte på.
  • jvs
    Anonym (Elis mamma) skrev 2014-08-19 09:47:35 följande:
    Jag skapar ingen situation där jag kommer att behöva mer bidrag än andra ensamstående mammor, eller för den skull, föräldrar som bor ihop.
    Du skrev i början att du kommer ha 4100 kvar efter att betalt din hyra, fattar verkligen inte hur du menar att du kan leva på det. Har du inga andra räkningar?
  • jvs
    Anonym (Elis mamma) skrev 2014-08-19 10:07:00 följande:
    Bara för att du inte förstår så handlar det inte om att jag inte kan göra det. Jag betalar 150 för mobilen varje månad och mat kostar oss kanske 1800 med allt som toapapper och tvål. Varför skulle vi inte klara oss? Slösar du pengar eftersom du tror att man behöver så mycket mer?
    Förlåt men hur gammal är du? Har du egen lägenhet?

    Utöver hyra betalar jag elräkning, försäkring, tv-licens (inget man måste ha), bredband (inte heller helt nödvändigt), mobil, bussresor (oundvikligt kan inte gå till alla ställen t ex vårdcentral). Sen mat på detta förstås. Ibland måste man köpa kläder. Leksaker.. ja jag vill kunna ge mitt barn leksaker. 4100 räcker liksom inte på långa vägar även om man lever spartanskt utan tv och internet. Ska du inte ens ha en tusenlapp sparad? Snart är det jul :)
Svar på tråden Ensamstående, arbetslös och vill inte ha barnet på dagis!