Inlägg från: Anonym (fy för fördom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fy för fördom)

    Jag vill veta varför vissa inte gillar araber och varför.

    Hatar äckliga människor skrev 2014-08-19 16:26:43 följande:
    Och du undrar på fullaste allvar varför svenskar tycker illa om araber? Araber knullar svenska horor dagligen, men en svensk kille får inte arabisk fitta för det är inte lagligt enligt er inavlade stamkultur.

    De värsta människor som finns är:
    1. Araber.
    2. Svenskor som avlar sig med araber.

    2 härrör från 1:s beteende.

    Dessa människor kan skjutas i nacken och begravas i en omärkt grav, rent etiskt ser jag inget fel med en sådan behandling av dessa kretiner!
    det här är anledningen till varför föräldrar inte ska vara släkt
  • Anonym (fy för fördom)
    Anonym (Sissi) skrev 2014-08-19 18:34:18 följande:
    Nu ljuger du med all respekt . Det tillhör inte kulturen eller religionen att våldta en kvinna och det står absolut inte i Koranen att man ska slå sin kvinna , dra inte alla över en kam ! Min bästa kompis som är svensk blev våldtagen av hennes kusin som är svensk inte går jag runt och tror att alla svenska killar är äckliga eller går efter "kulturen" . Jag har blivit mobbad av svenska killar och tjejer , blivit retad och lidit pga detta flera år , jag har sett äckliga svenskar , ego , respektlösa , lögnare , har träffat på en svensk familj där pappan dricker alkohol varje dag brukade slå sin fru och hans barn som var 6 och 9 år slutade med att hon lämnade mannen men sånt händer överallt ! drar inte alla över en kam jag vet själv att det finns svenskar Som accepterar oss och försöker hjälpa oss och är väldigt snälla och omtänksamma . Innan du smuts kastar alla araber läs mer eller träffa flera folk , jag tror dessutom inte att en domare hade sagt så .
    oavsett om man är arab eller svensk eller vad det nu må vara så handlar det om individer
  • Anonym (fy för fördom)
    kanskedetdu skrev 2014-08-19 18:41:51 följande:
    du ljuger citat "För kvinnan är din åker plöj henne som du vill", slut citat

    koranen uppmuntrar till våldtäkt
    nu ska vi inte gå in i vad de religiösa böckerna säger för det finns även en hel del otrevligheter i bibeln men det är en diskussion som inte hör hemma  i denna tråd.

    jag tycker fördomsfulla människor uppmuntrar kondomanvändning
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-19 18:50:51 följande:
    Ja men det beror väl sedan på hur slaviskt folk följer det också. Hur hårt religiösa är vi i sverige jämförelsevis. :-/
    vilket som sagt är individuellt, det finns dårar och kärleksfull amänniskor inom alla religioner

    att påstå att alla muslimer eller kristna för den delen våldtar visar ju enbart på stor okunnighet eller fördom
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-19 19:06:44 följande:
    Jo det är sant men det är vad den stora massan gör som utgör samhället.
    exakt och det är därför sverige inte är ett samhälle bestående av rasister och fördomsfull amänniskor för den stora massan har inte de åsikterna

    araber, svenskar, asiater osv osv osv vi är alla människor (även om vissa inte beter sig som det ibland, men det är på individbasis och har inget med ursprung eller religion, eller brist på det, att göra)
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-19 19:24:58 följande:
    Vet att åsikten är helt pk men det stämmer ju inte
    Vilket inte har ett smack med sämre och bättre att göra ska jag tillägga..vilket sannolikt är skälet att många anför det du nyss skrev.
    Men det klart att man skapas av den omgivning man växer upp i och präglas av. Vilket utgör allt från barnuppfostran, kultur, osv osv...

    I det finns- givetvis- alltid undantag. men det utgör inte den stora massan. Det är den du ser om du reser runt i världen...det skiljer sig hyfsat mycket kommer du märka om du reser runt lite.....
    Viss skillnad att ta en promenad i örkelljunga jömfört med en i Kabul.  På många sätt. Vore löjligt att tro annat. Det du anförde just skulle annars betyda att det inte finns underlag för minsta kulturkrock i världen, men det finns ju, eller hur.
    klart det har med uppfostran och omgivning att göra, se bara på dom vita småflickor som växer upp i USA och får lära sig att hantera vapen och hata färgade människor

    men dessa människor representerar inte hela USA, att några svenska fördsomfulla människor har problem med araber representerar inte heller på något sätt sverige, och för att återgå till vad ämnet handlade om alla arabare våldtar inte

    eller för att ställa frågan enkelt: är det även din uppfattning och tro att koranen uppmuntrar till våldtäkt - ja eller nej?

  • Anonym (fy för fördom)
    Tom Araya skrev 2014-08-20 10:01:25 följande:
    Det har du helt rätt i, men är svårt att göra något åt. Kurder ses nog som araber i västvärlden då det bor många kurder i länder som vi ser som arabländer. Det är inte konstigare än att folk från andra delar av världen ser samer som svenskar, norrmän, finnar, skandinaver, europeer e.t.c.
    fast då visar det ju på okunskap från dessa människor för kurder är fortfarande inte araber för att gäng obildade människor tycker/tror det
  • Anonym (fy för fördom)
    Anonym (just like me) skrev 2014-08-20 11:54:17 följande:
    Visst spelar kulturen in och jag är övertygad om att det handlar i mångt och mycket om okunskap och ibland svåra levnadsomständigheter.
    Man vet att i dom fallen så styr också religionen mycket hårdare än i upplysta och sekulära samhällen.
    Så visst finns det en övervikt av kvinnoförtryck i en del av dom här länderna men det betyder fortfarande inte att varje enskild individ har det synsättet.
    Och min erfarenhet är att i takt med att dom varit här i Sverige och fått det bättre och fått bättre kunskaper så har dom här värderingarna suddats ut och ersatts av våra sekulära värderingar.
    Och många, många har inte alls dom här värderingarna överhuvudtaget.
    Att då döma även dom till kvinnohatare och förtryckare är förbannat orättvist, bara för att dom tillhör en viss nationalitet.
    Jag är en stark anhängare av att varje människa ska bedömas på sina egna handlingar, inte på grupptillhörighet.
    ett av dom bästa inlägg jag någonsin läst på familjeliv

    tack
  • Anonym (fy för fördom)
    Tom Araya skrev 2014-08-20 12:11:20 följande:
    Ja och...?
    Okunskap och fördomar finns överallt och hos alla, sedan väljer man själv hur man bemöter och behandlar människor utefter sina fördomar.
    Jag tror på att visa respekt och ge människor en chans att visa vem de är och vad de går för, även om man har fördomar.

    Fördomar är en helt naturlig del av hur människors hjärna fungerar.
    Du känner till A, men inte B. Du vill känna till även B, så i brist på bättre underlag föreställer du dig hur B är. Ibland kommer du att vara sanningen rätt nära, ibland kommer du ha tokfel. Det är viktigt att förstå att dessa föreställningar är snudd på oundvikliga och man måste förhålla sig till dem som just en föreställning och inte en total sanning, alltså vara öppen för omvärdering. Man kommer ingen vart med att förneka sina fördomar, för då kommer du inte att förhålla dig till dem som just fördomar.

    Att döma människor för dess fördomar är lika fel som att döma människor utefter sina egna fördomar.
    mycket fina ord men ändrar inte på faktumet att det är okunskap bakom om man tror att kurder är araber

    okunskap är inget man ska döma utan rätta till MEN fördomsfullhet är dock ett aktivt val av dessa människor där man inte brytt sig om att ta reda på fakta

    med andra ord det håller inte att som vuxen och välutbildad skylla okunskap och fördomar på omgivningen eller uppfostran
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 15:49:12 följande:
    Ok, men om man frågar folk som rest runt i världen, och ber dem beskriva och jämföra... ..arabland med thailand med grekland med usa...osv osv...så finns ju genast en röd tråd i berättelsen, det kommer du ju inte ifrån....så det håller inte fullt ut. Du kommer att få höra vissa saker om och om igen ju fler du pratar med.

    Koranen verkar uppmuntra till både det ena och det andra beroende på hur den tolkas. Känns inte som det mest positiva som klämts in mellan två pärmar.
    eftersom du missade att svara på min fråga så ställer jag den här igen:

    är det även din uppfattning och tro att koranen uppmuntrar till våldtäkt - ja eller nej?

    du brukar nämligen inte vilja svara på frågor med enkla ja eller nej utan lindar gärna in det, men vill gärna veta hur du faktiskt tänker i denna fråga utan slingrande svar, ja eller nej räcker, det är inte svårare fråga än så

  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 16:07:31 följande:
    Ja om jag är osäker så blir det av förklarliga skäl varken ja eller nej....men som sagt, man kan säkert tolka den på flera sätt...det är så det förklaras (bortförklaras) iallafall flera gånger.
    jag tolkar det som inget annan än att du väldigt ofta svävar på raka frågor, lite som att du vill framstå som mer kritisk och inte som rasistisk i trådar liknande denna, lite som j.åkesson i hans kostym

    så svår är inte frågan, är det din uppfattning att koranen uppmuntrar till våldtäkt? men visst kan man undvika att svara om man vill, eller komma med ett 'kanske' om man inte är helt insatt eller om man inte vill svara och stå för sin åsikt
  • Anonym (fy för fördom)
    Smecker skrev 2014-08-20 16:13:12 följande:
    Är du osäker på din egen uppfattning om koranen uppmuntrar till våldtäkt?
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 16:17:47 följande:
    Har inte läst den så de blir svårt att uttala sig då.
    så ditt uttalande
    realist14 skrev 2014-08-20 15:49:12 följande:
    Koranen verkar uppmuntra till både det ena och det andra beroende på hur den tolkas. Känns inte som det mest positiva som klämts in mellan två pärmar.
    baserades egentligen på att du inte har kunskap om saken men gärna vill tro att det är si eller så grundat på.. jag grundat på vad då?

    kanske du borde ta reda på fakta innan du uttalar dig
    har du någon förklaring till det uttalandet av dig fast du säger att du inte har läst den?

    det är fortfarande min åsikt att du är som jimmie.åkesson, ni vill båda försöka framställa er som kritiska när sanningen är att ni i grunden är likadana som de som säger sina fördomsfulla åsikter rätt ut, det är bara lite mer 'kostymerat'
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 16:34:30 följande:
    Ja jag kan ju ha allmäna kunskaper om den och ha läst massor OM den utan att ha läst den eller hur. SUCK.

    Om jag har läst om och hört talas om en film, tex, av flera som sett den, så kan jag ha hyfsat goda kunskaper om den filmen och vad den går ut på. För den skull behöver jag inte kunna svara på detaljfrågor om den som om jag själv hade sett den.

    Hyfsat solklart.

    SUCK igen...vilket energi du ödslar för att få nöjet att klämma ur dig sd-floskler.
    Förstår att det är givande någonstans, men kan du inte göra det ändå, utan att dra in andra som ska supporta eländet med sin tid i tron att det är en vettig diskussion på ingående...
    du kan förklara dig hur mycket du vill men i slutänden så kommenterar du alltså och har åsikter om något som du inte har läst själv

    hur kan du ha 'kunskap' om något du inte ens själv har kollat upp?

    du går alltså bara på åsikter om vad andra människor anser och tycker om koranen, säg.. har dom läst den eller är dom som du?
    är du ens nyfiken på att se om dom har rätt?

    söker du kunskap eller vill du bara vidarbefodra andras åsikter och på det sättet hålla ryggen fri och inte ta ställning själv (vilket du ändå gör när du kommer med uttalanden som "Koranen verkar uppmuntra till både det ena och det andra beroende på hur den tolkas. Känns inte som det mest positiva som klämts in mellan två pärmar." något som alltså inte baseras på kunskap)
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 17:06:43 följande:
    Inte kollat upp har jag ldrig sagt, hade inte läst boken sa jag, vilket är en annan sak serru.

    Andras åsikter behöver det väl inte vara heller, jag kan väl ha läst både artiklar utredningar och doktorsavhandlingar mm.
    Vad får du själv allmänbildningen ifrån. Andras ÅSIKTER? :-/

    Jag hade just inte kunskap om din sakfråga, därför avstog jag från att svara på den om du redan glömt det.
    För den delen kan jag ha allmäna kunskaper, samt ha följt nyhetsrapportering och annat där sådant oftast förklaras. Behöver inte ha hållt i boken för att veta en hel del.

    På samma sätt som att jag kan ha goda kunskaper om hur det är och ser  ut i tex Kina, utan att ha varit där.
    Lägg ner nu.
    du gillar alltså inte att blir kritiserad och frågasatt men gör det gärna mot andra alltså?
  • Anonym (fy för fördom)
    realist14 skrev 2014-08-20 17:25:22 följande:
    Det har jag inte påstått.
    Men...Detta är ett diskussionsforum så det ingår väl.
    Ifrågasätter inte annat än åsikter dock, vet inte om samma gäller dig. Hm.

    Men detta är ot så lägg ner.
    så att ifrågasätta fördomsfullhet är off topic men inte att påstå att koranen uppmuntrar till våldtäkt?

    jaha då vet vi var du står
  • Anonym (fy för fördom)
    Muslimsktjej skrev 2014-08-20 21:08:47 följande:
    Fadime var ju kurd?
    exakt, som vanligt så har fördomsfulla människor ingen kunskap om det dom pratar  om
Svar på tråden Jag vill veta varför vissa inte gillar araber och varför.