Inlägg från: oOHalalOo |Visa alla inlägg
  • oOHalalOo

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    Halvtre skrev 2014-08-22 13:54:06 följande:
    Adoption inom islam är inte tillåten.
    Antingen så har du inte en susning om hur det ligger till eller så ljuger du. Hur mycket är då ditt påstående värt i slutändan?

    ''...The question of adoption in Islam is one that is very often misunderstood.

    Islam does not prohibit adoption. Rather, Islam provides teachings to allow adoption while, at the same time, preserving the integrity of the family line.

    Adoption of children for the purpose of bringing them up and caring for them is not only permissible, but in fact a very good and blessed deed, especially in the case of orphans and foundlings.

    The Prophet (peace be upon him) said: ?I and the one who sponsors an orphan are like this in Paradise.? Then he joined between his index and middle fingers.? [Sahîh al-Bukhârî (5304)]

    Adoption is certainly not prohibited. What is unlawful is to attribute one?s adopted child to oneself, as if there is a biological relationship. This is because Islam seeks to safeguard biological lineage and not confuse lineage. ..''

    läs gärna mer; http://www.islamonline.com/news/articles/135/Who-says-Islam-prohibits-adoption-.html 

    Skillnaden är att om man i Sverige adopterar ett barn så ger man det  sitt eget efternamn och suddar ut dess förflutna på sätt och vis. Medan man i Islam låter barnet ha kvar sin biologiska bakgrund.
  • oOHalalOo
    Tom Araya skrev 2014-08-22 19:14:06 följande:
    Kan du räkna upp någon använd orsak som kan ses med samma legitimitet världen över som hur den viktigaste profeten i en av världens största religion gjorde?
    Märk väl dock att profeten (fvmh) inte sa 'gift er med 9-åringar'. Sen är det så med de som vill ha egen vinning av något slag alltid kan hitta en orsak, oavsett. Som exempelvis extrema muslimer som menar att det är ok att röva bort och terrorisera människor. Detta finns inte i Islam, likväl finns det en del som struntar i det och gör som de vill istället. Det är deras handlingar som verkligen ska ifrågasättas och beivras, muslimer i allmänhet har inget att göra med dessa personer och vill inte förknippas med dem eller deras handlingar.
  • oOHalalOo
    puss skrev 2014-08-22 19:14:51 följande:

    dessutom var det en "försäkring".

    mamman och pappan säger till en rik granne: "om vi dör, tar du hand om lilla Aisha då?"

    grannen : "det klart, inga problem, jag ser till att hon har sin försörjning tryggad.".

    det skedde genom giftermål, eftersom det var ett juridiskt avtal om försörjning.
    Ja ungefär. Samtidigt var det ett sätt att stärka förbandet mellan Abu Bakr och profeten (fvmh) eftersom de var 'bröder'.

    Sen när det gäller Aisha (mAvnmh) vill jag inflika några ord om henne som sällan får komma till tals i den här typen av diskussioner:

    ''--Tilläggas kan att Aisha (må Allah vara nöjd med henne) var synnerligen intelligent och hade ett ypperligt minne. Hon hade en djupgående kunskap i Koranen och Sunnah. Hon har återberättat över 2.000 ahadith (åtminstone 2.210). Abdul-Hamid Siddiqi skriver i en bok kallas ??Sahih muslim?? (engelsk översättning av ??Sahih Muslim??, volym 2, International Islamic Publishing House, Riyadh, Saudiarabien, sidan 715):

    ??Hon (Aisha) utvecklades till en andlig ledare och lärd, eftersom hon var anmärkningsvärt intelligent och klok. Hennes kvaliteér hjälpte att stödja profetens arbete och även Islams sak. Aisha, de troendes moder, var inte bara en förebild för fruar och mödrar, utan hon var också en kommentator till Koranen, en auktoritet på hadith och kunnig i islamisk lag. Hon har återberätta t minst 2.210 ahadith som ger muslimer en värdefull insikt i den siste profetens dagliga liv och uppförande, och har på det sättet bevarat profeten Muhammads (fred vare med honom) Sunnah.?? ...''

    http://www.islam-svarar.se/profeten-saw/180-profetens-enskap-med-aisha


     

  • oOHalalOo
    lallaa skrev 2014-08-23 11:21:09 följande:
    Låt oss se vad det står i en av böckerna som ahl sunnah följer.

    En gång när Profeten (S) gav ett tal, pekade han mot huset där Aisha bodde och sade sedan "där är problemet..där är problemet...där är problemet..från vart djävulens horn träder fram"

    (Sahih al-Bukhari, vol 2, Sid 128)

    "Aisha har rest till Basra...och vid Gud så är hon Profetens(S) fru i detta liv och i nästa, men Gud, den Högste, testar er för att se vem ni lyder, Honom eller henne"

    (Sahih al-Bukhari, vol 4, sid 161)
    Jag läser mer än gärna, men eftersom du hänvisar till en översättning från 'de väntades vänner' så bör du även ha med vilken bok och vilken hadith i respektive bok som ahadith är hämtade, vilken denna hemsida inte tagit med. Om du sätter ut dem så kan jag själv kolla upp ahadith.
  • oOHalalOo
    Rikard skrev 2014-08-23 15:11:41 följande:
    Japp, jag kan nämna några länder där man tillåter barnäktenskap med hänvisning till Muhammeds äktenskapen med Aisha

    1) I Jemen var barnäktenskap tillåtet utan någon nedre åldersgräns, med hänvisning till Muhammeds pedofili, men när en åttaåring dog (2013) efter att hennes fyrtioårige make våldtagit henne höjdes röster för att höja äktenskapsålder. Många demonstrerade dock eftersom de ansåg att en miniålder för äktenskap stred mot islam. Det exakta läget idag känner jag inte till, men övergrepp mot barn var alltså lagligt så sent som 2013.

    2) Iran tillåter barnäktenskap med nioåriga flickor om föräldrarna ger tillstånd till övergreppet, men hänvisning till Muhammeds illdåd mot Aisha. Iran tillåter även män att gifta sig med sina adopterade döttrar när dessa fyllt 13.

    3) Saudi-Arabien har ingen åldersgräns. Muslimska auktoriteter har rättfärdigat övergrepp mot nioåringar, med hänvisning till Muhammed.

    4) I Irak förslog ministerrådet i februari 2014 en lag som skulle göra det lagligt för män att gifta sig med nioåriga flickor, med hänvisning till Muhammeds övergrepp mot Aisha.

    Myndighetsåldern känner jag inte till, men jag kan inte se hur myndighetsåldern kan påverka det faktum att vissa muslimska länder har legaliserat våldtäkt på barn, med hänvisning till Muhammed och Aisha. I många muslimska länder betraktas kvinnor för övrigt inte som personer med bestämmanderätt över sig själva över huvud taget. Med hänvisning till islam!

    4 länder av ca 50? Ok då är jag med.
    Säkerhetsrådet har 15 medlemsländer, varav 5 har vetorätt.
    Jaja. Hur mycket elände har de inte emellanåt ställt till med?
  • oOHalalOo
    lallaa skrev 2014-08-23 16:29:03 följande:
    Det står ju sahih al-bukhari vol 2, sid 128

    Vilken bok i volym 2 är det och vilken hadith i boken är det? Varje volym är indelade i böcker och varje bok innehåller ett antal ahadith.

    Hur kan du veta om det du citerar är korrekt om du inte vet vilken bok och ahdith är? Exempel på en svensk översättning av volym 2 och hur den är numrerad:
    http://www.sahihalbukhari.se/translations.aspx?volumeID=2&langID=

    Volym 2 innehåller 3 böcker;
    Fredagsbönen innefattar 63 ahadith
    Om bönen vid fruktan innefattar 5 ahadith,
    Om de två högtiderna, Eid innefattar 35 ahadith.

    Så vilken bok och ahadith är det du hänvisar till?

    Volym 5 innehåller 5 böcker, där har jag inte räknat antal ahadith.
    Så var gärna tydligare så är det lättare att bemöta det du citerar.
  • oOHalalOo
    lallaa skrev 2014-08-23 17:18:28 följande:
    Den Islamiska religionen kommer att fortlöpa tills timmen (Domedagen) har fastställts eller att ni har blivit härskade av tolv khalifer, samtliga kommer att härstamma från Quraysh.?

    [Sahih Muslim, Kitab al Imara, Vol. 3, hadith nummer 10. Sahih Muslim, The Book of Government, Kapitel 1, bok 20, nummer 4483. Se även nummer 4477- 84]

    Profeten(S) sade: ?Han är ledaren (mawla) över de som jag har varit ledare (mawla) över. O Gud, älska dem som älskar Ali(A) och hata dem som hatar Ali(A).? [Sahih Muslim, engelska upplagan, Bok 31, Nummer 5920- 23. Sahih al-Tirmidhi. vol. 2, s. 298. Mostadrak. vol. 3, s. 108- 110. Mushkil ul Athar. vol. 2, s. 307- 308 och många, många fler]

    "Jag är kunskapens stad och Ali är dess port"

    (Sahih al Tirmidhi, Vol 5, sid 201)

    "Den som förolämpar Ali, förolämpar mig. Den som förolämpar mig, förolämpar Allah(SWT). Och om någon förolämpar Allah(SWT), kommer denne kastas i helvetet"

    (al Riyadh al Nadira, Tabari, vol 2, sid 219; Mostadrak al Hakim, vol 3, sid 121; Khasais al Nasai, sid 24; Mosnad Ahmad ibn Hanbal vol. 6 sid 33; al Manaqib al Khawarizmi, sid 81; Tarikh as Suyuti sid 73.)

    Dem kanske är lättare att hitta
    Jag vill gärna att du ger mig den infon  som jag frågade efter tidigare. Det blir ju en meningslös  diskussion om du bara fortsätter att citera ahadith utan att ordentligt redogöra för de du redan nämnt. Bättre att klargöra  en sak före man sprintar vidare.

    Jag förstår att du har en annan inriktning än jag har, men du verkar ha missat att även majoriteten av muslimerna ärar Ali (mAvmh) också likväl  som du gör. Så det är inte vi som förolämpar honom i alla fall, om det är det som du försöker antyda. Det är bara att läsa profetens (fvmh) Sira så förstår du vad jag menar.
  • oOHalalOo
    Rataxes skrev 2014-08-23 17:42:59 följande:
    Är inte det 4 länder för mycket?
    Jo, precis som de 5 i Säkerhetsrådet är 5 för mycket. Allt i vår värld är inte perfekt.
  • oOHalalOo
    Rikard skrev 2014-08-23 17:51:47 följande:
    Fast detta var 4 exempel. Det finns fler. I Etiopien, Chad och Niger kan religiösa domstolar ge dispens för äktenskap från 12 års ålder. I Mali är 39% av barnen gifta före 15. Fram till 2003 var barnäktenskap tillåtet i Marocko. Först 2013 gjordes försök att förbjuda barnäktenskap i Nigeria. Enligt UNICEF är 70% av flickorna i Pakistan gifta före 16 års ålder. I Bangladesh tillåts barnäktenskap under 13 efter domstolsbeslut. I Nepal är nästan 80% av muslimska flickor gifta före 15. Samma siffra i Afghanistan är 21%, men där vill jag minnas att nya lagar stiftades nyligen. Osv

    Men du får gärna upplysa oss om åldersgränserna i de återstående länderna du pratar om.

    Flera av säkerhetsrådets medlemsländer är totalitära och saknar demokrati.
    Några av de fasta medlemmarna är eller har varit totalitära - Kina är totalitärt idag, Sovjet var det och Ryssland (som tog över efter Sovjet) är knappast någon fullfjädrad rättsstat.
    De andra fasta medlemmarna har många gånger spelat under täcket med diktaturer eller blundat när deras egna intressen stått på spel.
    Så - ja, jag håller med dig om att det finns problem med FN:s säkerhetsråd, men kan du ha vänligheten att förklara på vilket sätt detta rättfärdigar de muslimska stater som tillåter barnäktenskap ?
    Jag är inte för en 9-årsgräns om du tror det. Eftersom det inte finns ett påbud att så ska ske, så ser jag förfarandet som ohållbart utifrån islamisk lag. Däremot så är jag inte för en viss ålder heller för giftermål, utan tror att individen själv ska avgöra när det är dags för det. Men med risk för att det kan missbrukas givetvis, så är det helt ok med en 18-årsgräns som i Sverige även om inte alla länder i Europa har det som måttstock. Men helt ok ändå, så det är jag för.

    Säkerhetsrådets vetorätt vara bara ett exempel på att även demokratier kan misslyckas i sitt uppsåt.
  • oOHalalOo
    Muslimsktjej skrev 2014-08-23 17:52:13 följande:
    Jag har då träffat på ganska många sunni som förolämpar imam Ali. Så jo, det händer, menar dock inte att alla sunni gör det.

    Sedan förstår jag inte hur man kan påstå att man gillar Imam Ali om man samtidigt gillar Aisha? Dessa två personer var emot varandra, hur kan man välja bådas sidor och gilla båda samtidigt?

    Varför gör de det? Det finns inget sådant hat att uppfinna i källorna i alla fall. Men visst  jag har själv stött på en del shia-muslimer som är både otrevliga och ser rött när de upptäcker man inte delar deras uppfattning, så ingen är oskyldig här i så fall.

    Hur menar du då? Måste man ogilla en om man gillar en annan? Det finns plats för att gilla båda om man är sunni. De var  inte emot varandra, det kanske de var enligt er uppfattning det vet jag inte. Inget som jag heller vill diskutera eller lägger mig i. Profeten (fvmh) visade dessutom kärlek och omtanke för båda och jag följer hans linje för min del.
Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.