Inlägg från: goodasgold |Visa alla inlägg
  • goodasgold

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    Försök förstå att kulturen var annorlunda på Muhammeds tid.
    Det var, och är fortfarande i många länder Afrika, en statusgrej att ha flera hustrur, likaså är mycket boskap är en statussak.
    Tror inte alls att Muhammed var pedofil utan tjejen var en handelsvara rätt och slätt när stammar bytte varor med varandra.

  • goodasgold
    puss skrev 2014-08-22 19:14:51 följande:

    dessutom var det en "försäkring".

    mamman och pappan säger till en rik granne: "om vi dör, tar du hand om lilla Aisha då?"

    grannen : "det klart, inga problem, jag ser till att hon har sin försörjning tryggad.".

    det skedde genom giftermål, eftersom det var ett juridiskt avtal om försörjning.
    Bra skrivet.
    Jag tror att det var så här det gick till.
    Urbota fånigt att försöka göra Muhammed till pedofil, vi liksom överför våra västerländska värderingar till ett stamsamhälle för 1500 år sen. Snacka om historielöshet.

  • goodasgold
    castillo skrev 2014-08-23 12:03:14 följande:

    Kan du gärna nämna länder som tillåter barnäktenskap. Att det är fullt lagligt enlig deras politiker att ett banr gifter sig, och från vilken ålder barnet får ha. Och gärna vilken ålder man anses myndig.


    Indien. Pakistan.
  • goodasgold
    Rikard skrev 2014-08-23 15:15:53 följande:
    Problemet är inte att Muhammed var pedofil. Problemet är att muslimerna har fått för sig att Muhammed var felfri och att hans pedofili därför är helt ok. Detta leder i sin tur till att VÅLDTÄKT mot barn IDAG är fullt lagligt i vissa muslimska länder, eftersom den "felfria" profeten gjorde ägnade sig åt det.

    I detta sammanhang är det egentligen ointressant om Muhammed verkligen våldtog Aisha eller inte. (Eller "fullbordade äktenskapet" som den groteska skönskrivningen av övergreppet brukar vara).  Barn VÅLDTAS IDAG med hänvisning till Aisha och Muhammed. Detta är problemet!
    Varifrån hämtar du dina källor?
    Jag tippar Flashback, sämsta källan som finns. Flashback är en sida för lågutbildade kukskallar.
    Muhammed gjorde en överenskommelse med Aishas föräldrar och lovade ta hand om barnet. Giftermål var en sedvänja enligt dåtida praxis.
  • goodasgold
    Muslimsktjej skrev 2014-08-23 19:30:40 följande:
    Återigen, detta handlar om att jag ENDAST skrev att det finns sunni som förolämpar Imam Ali då du skrev att "ni" inte gör det. Det var alltså bara ett svar på ditt påstående. Inget mer. Och khalas, det var endast det jag ville berätta.

    Och ja, det finns säkert shia som förolämpar Aisha och Hafsa. Jag vet lixom inte vad alla shia brukar säga då jag inte känner alla shiamuslimer. Men det händer säkert, det förnekar jag inte. Så; det finns sunni som förolämpar Imam Ali och det finns shia som förolämpar Aisha. Då var det slut med det.

    Okej, det är lugnt! Men jag antar att du då känner till kamelslaget, så att påstå att jag har en konstig uppfattning om att Aisha och Imam Ali var emot varandra var lite konstigt då kamelslaget är känt.

    Men ja, det var det. Tänker inte gå in på något mer om du inte vill diskutera det. :)
    Massa muslimer i tråden.
    Bryr mej inte utan försöker endast förstå det kulturella beteendet.
    Muhammed tog en ung tjej som skyddsling och lovade tjejens föräldrar att se till hennes försörjning. Vackert så.
  • goodasgold
    Muslimsktjej skrev 2014-08-23 19:47:09 följande:
    Vad har det med mitt inlägg att göra?? (Inget drygt eller så, förstod bara inte). :S

    Jag tror fortfarande inte på att Aisha var så ung.
    Ursäkta att jag citerade ditt inlägg, inte meningen men klickade på måfå.
    Nej, ditt inlägg, inte mitt heller, har med varandra att göra. Ber om ursäkt.

  • goodasgold
    Octavia skrev 2014-08-24 07:19:21 följande:

    Diskuteras här:


    The legal affairs committee of parliament told the press that they regard the law that prohibits girls below the age of 10 from being married off to be "un-Islamic and illegal," referencing Islamic scripture to which describes the Prophet Muhammad -- the perfect example of all Muslims -- marrying a six-year-old bride, with whom he consummated the marriage when she was only nine years old.


    Mohammad Ali Isfenani, the chairman for the legal affairs committee, said matter-of-factly: "As some people may not comply with our current Islamic legal system, we must regard 9 as being the appropriate age for a girl to have reached puberty and qualified to get married. To do otherwise would be to contradict and challenge Islamic Sharia law."


    www.ibtimes.com/child-bride-practice-rising-iran-parliament-seeks-lower-girls-legal-marriage-age-9-760263


    Kan bara skratta åt den totalt förvirrade tolkningen.
    Gissar att bakom den här skrivelsen finns unga muslimer som saknar bildning och är totalt historielösa och i sin nyväckta iver blir bokstavstrogna utan att ha en hum om den värld Muhammed levde i. Då gällde andra värderingar, en annan verklighet. Att bokstavstroget tolka Koranen med VÄSTERLÄNDSKA ÖGON är bara så dumt.

  • goodasgold
    Dao skrev 2014-08-24 10:33:08 följande:
    Är inte koranen islams guds budskap till människor i alla länder och alla tider?

    I så fall ska islams guds värderingar och ordningsregler vara gällande i alla länder och alla tider!
    Vet ej, skiter i alla religioner. Men fascineras att vuxna människor på allvar följer religioner. Är inte detta IQ-befriat?

  • goodasgold

    Jag kan förstå att religion är en kulturell grej. Är du muslim, kristen, tillhör du en gemenskap men själva grejen, bibeln, koranen är väl ändå föråldrade texter och har ingen tillämpbarhet i moderna samhället?
    Bibeln är en samling hörsägen, ihopskramlade sagoberättelse, skrönor.
    Bibeln är en sammanfattning av olika berättelse under flera hundra år där varje berättare lägger till lite mer och saftar storyn.

  • goodasgold

    Tror också att Jesus är en sagofigur.
    Finns inga bevis att Jesus har funnits. Kraftigaste beviset är att han aldrig lämnade skrifter efter sej. Det var brukligt att lämna skriftligt arv efter sej men Jesus lämnar inget.
    Jesus tror jag är en sammanfattning av olika religiösa dårar i dåtidens Palestina. Lukas vad den som skapade Jesus i politiskt syfte och använde honom som vapen för att skaffa politisk makt.

  • goodasgold
    Muslimsktjej skrev 2014-08-26 17:36:59 följande:
    Och det låter inte konstigt enligt mig då jag tror på att Koranen är Guds ord. Om du inte tror på det är en annan sak.

    Förstår inte vad problemet är med att bara skita i religionen och låta andra tro?
    Jag ser troende, vilken riktning som helst, kristna, muslimer som efterblivna.
    Egentligen är religionen en "underavdelning" till politiken. Människor har ett behov och strävan till regler och normer i samhället. Så har det varit i alla tidigare förhistoriska samhällen.
    Vi moderna västerländska har skippat religionen då vi har ett rättssamhälle, etik, moral som är självklara utan skumma religioner. Vi har helt enkelt inget behov längre av mumbojumbo utan har ett fungerande samhälle utan behov av religion.

  • goodasgold
    Halvtre skrev 2014-09-06 09:27:26 följande:
    Det finns folk som tycker det är idioti om man vill ha bevis om saker och ting har hänt eller inte. Så dikt eller inte, säg saga... Det var grymt av en gammal gubbe att våldföra sig på ett litet barn.
    Du framstår som en obildad och historielös människa. Skulle inte förvåna mej om du är sverigedemokrat där bottenskrapet finns.
    Du är totalt historielös med dina lågintelligenta färgade glasögon när du inte förstår att olika samhällen, olika perioder har olika värderingar.
    Rätt så lönlöst att diskutera med en lågbegåvad.
    På Muhammeds tid gällde en annan verklighet, andra förutsättning. Aishas föräldrar kom från en fattig familj som ville ge sin dotter en trygg framtid. Muhammed lovade ombesörja detta. I den islamiska världen var fler hustrur, fler boskap statussymboler, säkert så också för Muhammed.
    Att därifrån dra paralleller till dagens samhälle med perversioner som pedofili är så fånigt.
    Har du läst en bok nån gång?

  • goodasgold
    Tom Araya skrev 2014-09-11 17:20:55 följande:
    Du har missat en viktig del av poängen i denna diskussion, nämligen att muslimska män år 2014 äktar på tok för unga flickor eftersom Muhammed gjorde det.

    Samma sker även inom hinduism.


    Jag tycker att det är fel att koppla barnäktenskap till religionen, som jag ser det är detta ett mer generellt kulturellt fenomen.


    Av tradition, av praktiska orsaker, bortgifts unga flickor.


    Vi kan ju ta en titt på våra västerländska kungafamiljer de senaste seklerna. Här gifter sej kusiner och andra släktingar med varandra enkom för att skapa politiska och ekonomiska allianser.


    Att gifta sej av "kärlek" är en modern företeelse få förunnat.


    Vi västerlänningar borde ta av oss våra färgade glasögon och vidga vyerna och sluta predika våran moral utifrån våran verklighet när verkligheten ser så annorlunda ut för många.
    Vi har en romantiserad bild av äktenskap skapad av kiosklitteratur och Hollywood, sagobröllop osv, haha, för många i fattiga länder är äktenskap en praktisk grej.

  • goodasgold
    hännrick skrev 2014-09-12 04:59:26 följande:

    Jag är glad att du såhär 1400 år senare kunde reda ut det förfärliga missförståndet, det är verkligen något som jag har tänkt mycket på, särskilt de senaste 30 sekunderna.


    Problemet är nog att du endast orkar tänka i 30 sekunder. Sen tar krafterna slut eller möjligen så hamnar du omedelbart i en tankeåtervändsgränd eftersom ämnet inte har behandlats i Svensk Damtidning eller Fantomen.
    Jag rekommenderar att du läser en bok, om så bara för en gångs skull.


    Vad var missförståndet?

Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.