Inlägg från: Octavia |Visa alla inlägg
  • Octavia

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    UmmAli skrev 2014-08-23 23:28:50 följande:
    Så nu förekommer det inte endast bland muslimer, bra att du erkänner det då.

    Jag bad om källan för ditt påstående att shiamuslimer godkänner äktenskap från 13 årsålder i Iran med hänvisning till äktenskapet mellan Aicha och Profeten.  Gissar att du inte har det.
     Så du sprider alltså lögner , erkänn det istället!

    Diskuteras här:


    The legal affairs committee of parliament told the press that they regard the law that prohibits girls below the age of 10 from being married off to be "un-Islamic and illegal," referencing Islamic scripture to which describes the Prophet Muhammad -- the perfect example of all Muslims -- marrying a six-year-old bride, with whom he consummated the marriage when she was only nine years old.


    Mohammad Ali Isfenani, the chairman for the legal affairs committee, said matter-of-factly: "As some people may not comply with our current Islamic legal system, we must regard 9 as being the appropriate age for a girl to have reached puberty and qualified to get married. To do otherwise would be to contradict and challenge Islamic Sharia law."


    www.ibtimes.com/child-bride-practice-rising-iran-parliament-seeks-lower-girls-legal-marriage-age-9-760263

  • Octavia

    Jag förstår heller inte varför det är så skämmigt att erkänna att Muhammed gifte sig med ett barn. Det var väl, såvitt jag förstår, inte särskilt ovanligt att barn giftes bort på den tiden i trakterna där Muhammed levde. Det förekom även i Europa.


    Varför ljuga om det?

  • Octavia
    Dao skrev 2014-08-24 07:44:58 följande:
    Det skämmiga består i att muhammedanerna dyrkar en main-stream-arab från 600-talet som sin guds sista sändebud.

    Detta sista sändebud ändrade sina uppenbarelser från ökenguden allah allt efter att hans egen makt och behov ändrades.

    Sålunda ändrade han allahs regel om antal hustrur och slavinnor så att han kunde gå till sängs med den nioåriga Aisha.

    Han ändrade också regler om förhållandet till meningsmotståndare så att han fick allahs tillstånd till mord på alla som inte trodde att han var allahs sista sändebud.

    Över huvud taget var denne dyrkade muhammed en person som borde avskys för sina våldsdåd och andra grymheter men medvetandeprogrammeringen fungerar perfekt Skrattande
    Det blir förstås problematiskt om Muhammed ska ses som den perfekta människan som inte gjorde något fel och är en förebild för alla muslimer.

    Det vore ju aningen enklare om de, liksom kristna, fick lov att förklara och tolka texterna utifrån den tid de skrevs och inte som Facit för alla människor i alla tider.
  • Octavia
    castillo skrev 2014-08-24 09:19:59 följande:
    Ingen nekat till att hon va ung. Men att hon skulle ha varit ett barn, ej könsmogen tror vi inte på,
    Vid vilken ålder ses flickor som könsmogna?
  • Octavia
    oOHalalOo skrev 2014-08-24 09:55:51 följande:
    Profeten Muhammad (fvmh) anses inte vara felfri, han får ju vid något tillfälle även reprimand från Allah (swt) i Koranen (Och av rädsla för människorna gömde du inom dig vad Gud skulle ge till känna, fastän du inte bör frukta någon annan än Gud. Koranen 33:37)

    Ingenstans finns uppmaning eller påbud att gifta sig med någon som är 9 år. Däremot finns det tillåtelse att gifta sig när man är könsmogen. När det infinner sig och när man är mogen och vill därtill är givetvis individuellt. För att inte glömma att nämna att giftermål också ska ha två samtyckande parter. Man kan omöjligt sätta en specifik ålder på det. Förr tror jag det var vanligare att gifta sig ung, ja kanske gifta sig överlag, mot vad det är idag.

    Därför blir det orimligt och motsägelsefullt att sätta en siffra på när man får gifta sig, eftersom det inte endast är siffran (åldern) som det handlar om och som spelar roll.

    Så jag är för en generell åldersgräns, det förenklar synsättet idag, då långt från alla gifter sig och levnadsåldern är betydligt längre än tidigare. Så 18 år i Sverige är ok. Förr kunde man 'gå till kungen' vet inte om det fortfarande är i bruk, om man vill(e) gifta sig före den åldern.

    Sen finns det annat som profeten (fvmh) gjorde som muslimer direkt uppmanas att göra, 'gör som ni ser mig göra' som han sagt, i samband med tvagning, bön, hajj, välgörenhet osv osv.
    Så om en flicka får mens vid nio års ålder, vilket inte är särskilt ovanligt och förmodligen inte var det förr heller när livslängden var betydligt kortare än idag, så var det alltså acceptabelt att gifta sig med henne?
  • Octavia
    goodasgold skrev 2014-08-24 10:18:33 följande:
    Kan bara skratta åt den totalt förvirrade tolkningen.
    Gissar att bakom den här skrivelsen finns unga muslimer som saknar bildning och är totalt historielösa och i sin nyväckta iver blir bokstavstrogna utan att ha en hum om den värld Muhammed levde i. Då gällde andra värderingar, en annan verklighet. Att bokstavstroget tolka Koranen med VÄSTERLÄNDSKA ÖGON är bara så dumt.

    Fast nu var det inte med västerländska ögon det tolkats. Lagförslaget är gjort i Iran där ingenting tillåts utan att de gamla mullorna godkänt det. 100% muslimskt alltså.
  • Octavia
    Haskel skrev 2014-08-24 10:19:35 följande:
    Koranen sägs vara den enda heliga skrift som är ursprunglig/oförändrad.

    Innebär det verkligen att allting är "glasklart"???

    Hur många har försökt läsa en svensk text från 1800-talet? Alla som gjort det finner vissa problem", då språket helt enkelt utvecklas/förändras. Försöker man sedan läss en över 1000 år gammal skrift är läsförståelsen väldigt liten.
    Aishas far sägs vara en av de första att konvertera. Han stod också Muhammed nära. Omöjligt är inte att Muhammed "adopterade" flickan, vilket kan ha förväxlats med ordet "äktenskap".
    Det intressanta i fråga om pedofili är INTE heller om Muhammed gifte/äktade Aisha vid 6-9 års ålder. Frågan är om han idkade samlag med henne då. Äktenskap då, måste inte innebära samma sak som det gör idag.

    Ser vi till den Kristna tron, så var Jungfru Maria 13 år gammal när hon trolovades med Josef. Gravid blev hon dock med Gud. Hon födde sedan Jesus vid en ålder av 14 år. Hur ser vi på den saken idag???
    Idag förkastar ju vi i väst att barn och tonåringar gifts bort eller föder barn.

    Gör muslimer detsamma? Tycker ni att Muhammed var fel ute om han nu hade sex med Aisha när hon blev könsmogen vid nio års ålder?
  • Octavia
    Rikard skrev 2014-08-24 13:38:02 följande:
    Jag orkar inte leta bland svaren, men någon skrev att barnäktenskap i muslimska länder inte berodde på islam utan på fattigdom.

    Då undrar jag följande:

    Hur kommer det sig att barnäktenskap är lagligt i mycket oljerika och starkt religiöst styrda Saudi-Arabien?

    Hur kommer det sig att barnäktenskap är lagligt i mycket oljerika och religiöst styrda Iran?

    Hur kommer det sig att religiösa auktoriteter föreslår att göra barnäktenskap lagligt i mycket oljerika Irak?

    Beror det på fattigdom?
    Även i Afghanistan.
  • Octavia
    Drottningen70 skrev 2014-09-05 21:28:37 följande:
    Jag tycker det roligaste är att de som förfasar sig mest då uppenbarligen är troende muslimer eftersom de tydligen tror på dessa berättelser. Själv skiter jag i om hon var ett spädbarn eftersom allt är dikt.
    Det vi förfasar oss över är att en miljard människor över hela världen faktiskt tror på det här och har det som rättesnöre för hur de själva ska leva.
  • Octavia
    goodasgold skrev 2014-09-12 04:20:58 följande:

    Samma sker även inom hinduism.


    Jag tycker att det är fel att koppla barnäktenskap till religionen, som jag ser det är detta ett mer generellt kulturellt fenomen.


    Av tradition, av praktiska orsaker, bortgifts unga flickor.


    Var i de heliga skrifterna för hinduer finns någon profet eller gud som gifter sig med ett barn?


Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.