• Kaede

    Jäkla lärare!

    Anonym skrev 2014-08-22 23:54:47 följande:
    Nej, man ger inga betyg, men det finns väl ändå riktlinjer vad man ska kunna  när man gått ut tredje klass, antar jag?  Engelskaläraren bedömde ju att ingen av barnen nådde den gränsen.
    Det blir upp till läraren och/eller skolan att precisera en rimlig nivå i åk 3. Inget krav vad jag vet. Däremot tycker jag att det är helt förkastligt att läraren inte kan ge svar på vad eleverna behöver träna på för att nå målen. För det måste han/hon ha en aning om. Det hade ju också varit rimligt att ni föräldrar hade blivit informerade tidigt på läsåret om att läraren kategoriskt underkänner alla elever i åk 3 då de ju mest troligt inte kommer att nå lägsta nivån för åk 6 i åk 3.

    Ett annat alternativ är ju att läraren iaf kan tala om vilka arbetsområden de arbetat med i åk 3 och hur eleverna klarat av dem. 
  • Kaede

    Det jag vänder mig mot som lärare är att hon inte verkar veta själv hur hon har tänkt. För det är ju ändå det viktiga. Att läraren har en plan hon följer, med en struktur, så att hon på så sätt kan bedöma och följa varje elev. Hade jag gjort likadant hade du inte mött en lärare som skruvade på sig utan lugnt förklarade att så här jobbar jag därför att, här kan ni läsa på var jag hämtar stöd för mitt arbetssätt och det här kan ditt barn so far. Samt bett om ursäkt att ni inte fått det förtydligat innan slutet på läsåret förstås.

Svar på tråden Jäkla lärare!