Inlägg från: Anonym (stesolid?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (stesolid?)

    Hur länge kan jag äta Xanor utan att bli beroende?

    Stesolid brukar vara nästa alternativ efter sobril, xanor räknas som "tyngre" och mer beroendeframkallande. Men om du sköter dig och inte börjar ta xanor oftare än rekommenderat ska det nog gå bra. Se upp bara om du känner att du vill ta mer, högre dos och oftare.

  • Anonym (stesolid?)

    Enligt fass verkar stesolid inom 15 minuter medan xanor verkar inom en timme. Effekten av stesolid sitter i längre och är därför mindre beroendeframkallande, med xanor kan man känna att man behöver ta en tablett oftare.

    Jag har dock hört lite olika åsikter, en del tycker att xanor verkar fortast. Det var länge sedan jag tog xanor så jag kommer inte riktigt ihåg själv. Nu har jag stesolid och jag tycker att den verkar fort. Sobril verkar långsammare.

    Men åter en gång, lyssna på din läkare. Läkaren vet ju precis vad du har för diagnos och förhoppningsvis vilken medicin som är rätt för dig.

  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (Ångesttjejen) skrev 2014-08-26 11:39:21 följande:
    Ok, förstår inte varför jag inte blev erbjuden den. Han kanske tyckte att Xanor passade mig bättre. Kan ju ändå ta upp det med honom.

    Hur ofta äter du Stesolid, är det varje dag? Är du beroende?
    Jag tar stesolid två-tre gånger per vecka ungefär. Behöver aldrig höja dosen, klarar mig utan i längre perioder när jag mår bättre. Tycker inte att jag är beroende då.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (nolla) skrev 2014-08-27 11:21:32 följande:
    Ja det är klart som fan att det är bättre att du tar en beroendeframkallande tablett än att du skadar dig själv, men bensodiazepiner, precis som alkohol botar inte grundproblemet, det lägger bara logget på för stunden och om du inte jobbar med grundproblemet så kommer det att ligga kvar där.
    Bipolärt syndrom går inte att bota och beror inte på nån speciell händelse i livet, det är en ärftlig sjukdom. Antar att det därför kan vara svårt att hitta nåt grundproblem. Men det går absolut att lära sig hantera ångesten, KBT är bra. Stämningsstabiliserande behövs oftast. Benso är absolut det bästa alternativet om man har självmordstankar, håller med.

    Är själv bipolär 2.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (se upp för benzo) skrev 2014-08-28 00:06:49 följande:
    Men man behöver inte ha ångest för att man är bipolär. Det kanske inte var så du menade? Ångest ingår ju inte i kriterierna så att säga. Men man kan ju ha flera sjukdomar oberoende av varandra, eller ha s.k. samsjuklighet.

    Du har rätt i att bipolär sjukdom inte går att bota, men ångest kan nog behandlas bort för många genom terapi och egenvård.
    Nej, tror inte att man behöver ha ångest bara för att man är bipolär. Menar bara att anledningen kanske blir svårare att hitta om man är bipolär och har ångest.

    Terapi är bra mot ångest. Jag har lärt mig att acceptera ångesten och stå ut med den utan att tro att jag ska dö.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (Ångesttjejen) skrev 2014-08-28 08:15:36 följande:
    Äter du också Lamotrigin? Om du äter några andra tabletter, vilka? Fungerar de bra?

    Jag har också OCD, tvångstankar och ibland blir de så jobbiga och skapar så mycket ångest att jag måste ta benso för att få vila lite.
    Ja, äter lamotrigin. Brukar oftast kombinera med andra mediciner, t.ex. neuroleptika eftersom läkarna så ofta menar att de hjälper mot depression och ångest. Läkaren vill även att jag ska lägga till antidepressiv medicin. Går dåligt med medicinerna, hamnar i regelbundna depressioner i alla fall.

    Har även lite andra ångestdiagnoser men ingen riktigt klar diagnos där, läkarna brukar bara idas kalla det ångest.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (Ångesttjejen) skrev 2014-08-28 12:16:45 följande:
    Får jag fråga vad du har för dos på Lamotriginet?

    Själv äter jag 100 mg, vilket är för lite.
    400 mg. Kombinerade med seroquel och abilify tidigare i år. Slutade med dem på eget bevåg, tyckte att jag mådde bra... Snart dags för nytt läkarbesök, antagligen mer mediciner.

    Läkarna verkar vara så otroligt förtjusta i att skriva ut neuroleptika mot ångest, känns inte riktigt rättvist. Jag förstår att de inte vill riskera att man blir beroende av benso men samtidigt är ångestsjukdomar hemska och när det finns bra medicin känns det dumt att använda neuroleptika som dels har mycket värre biverkningar och dels inte räknas som ångestbehandling. Håller med er. Visst kan man pröva alla "lättare" mediciner först, theralen osv, men om det inte hjälper får man gå runt med mycket lidande.

    Har nästan slutat dricka kaffe själv. Inte tänkt på det faktiskt, har bara blivit så. Jag blir så stressad och orolig av kaffe.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (äter stesolid) skrev 2014-09-01 00:24:04 följande:

    härlig känsla det kan jag inte hålla med om direkt, jag har tagit den enbart för o slippa outhärdlig ångest o känsla av självmordstankar..
    härlig känsla det är ju mer som en drog..  jag tycker det är en känsla bara at jag blir normal o kommer ner på jorden igen bort från den outhärdliga ångesten, men då har jag ju tagit oerhört små doser
    Håller inte heller med om härlig känsla, känns faktiskt som att det är att få ut lite väl mycket av medicinen. Jag tar stesolid för diverse ångest, panik, oro, självskadetankar, sånt. Stesoliden lugnar ner mig så pass att jag kan andas tänka lite bättre och då oftast hantera situationen.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (Ångesttjejen) skrev 2014-09-01 08:18:57 följande:
    Så det är ingen härlig känsla att bli av med ångesten och självmordstankarna?
    Inte riktat till mig men nej, jag tycker inte att det är en härlig känsla. Depressionen sitter ju kvar och allt blir inte bra. Känner mest lättnad över att jag klarar över att leva den här dagen också.
  • Anonym (stesolid?)
    Anonym (äter stesolid) skrev 2014-09-01 12:21:03 följande:
    precis så känner jag med, att jag klarade den är dagen... o man mår inte bra jag är mest skärrad  o deppig av att jag mått så pass dåligt samt att ja var tvungen att ta en tablett igen som jag inte vill ta, känns som misslyckanden... hur länge har du ätit stesolid? är du tillvand? 
    Jag har vid behov och tar som mest två-tre ggr per vecka, har haft det så i flera år utan att ha höjt dosen. Ibland går det veckor utan att jag tar nån. Känner aldrig nån saknad efter dem. Mest en trygghet de gånger när det verkligen inte går att andas.
Svar på tråden Hur länge kan jag äta Xanor utan att bli beroende?