• FiiaN

    Fler som planerar barn 2015?

    Hejsan!

    Jag är 23 år och bor ihop med min stora kärlek. Nu är det såhär att vi börjat planera barn. Har valt att inte prata om detta med vänner eller familj tills det är en bebis på väg :)
    Men man har ju lite funderingar och tankar, så tänkte att fler kanske vill prata och fundera ihop med mig här.
    Har ätit p-piller i ca 8 år och slutade med dom för 2 veckor sedan, jag vet att det kan ta tid innan man kan bli med barn, men tillverkningen har börjat Glad 
    Hoppas på en liten bebis till 2015 i alla fall!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-09-15 10:07
    Här är några av oss som är aktiva här inne :) Alla är välkomna och jag uppdaterar listan så gott jag kan :)

    Sarah1990, 24 år, 1a försöket, BIM 20/9
    NattaLind, 25 år, 1 försöket, Östergötland. BIM 30/9.
    ejh97, 16 år, Gotland, 1a försöket, BIM 8/10
    FiiaN, 23 år, Värmland, 2a försöket, BIM 11/10
    Mavidyz. 24år, Dalarna, 1a försöket, BIM okänt

  • Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?
  • glaesir
    Sarah1990 skrev 2014-09-11 15:04:56 följande:

    Vi har känt varandra i dryga 3 år men började dejta för ca 14 månader sedan och blev tillsammans ganska kort efter det. Vi vill båda samma saker i livet och har lärt känna varandra under en väldigt kort och intensiv period och nu kan vi inte ens föreställa oss dagarna utan varandras sällskap!

    Nu står vi här, både mentalt och materiellt redo för ett riktigt kärleksbarn - är förlovade, religiöst välsignade (gifta), arbetar för en bra ekonomisk grund och framtid, tar hand om oss själva, har mer än tillräckligt med yta för både 1,2 och 3 barn (vi bor väldigt stort), fin trädgård i ett bra och lugnt område, stor bil, litar på varandra, försöker prioritera det som är viktigt i livet och försöker endast omringa oss av människor som bidrar med positiv energi.

    Tror absolut inte att tiden man varit tillsammans alltid avgör huruvida ett förhållande i längden kommer att fungera utan personkemin, framtidsmål, syn på livet osv. :)


    Underbar beskrivning!!
  • Sarah1990
    NattaLind skrev 2014-09-11 15:33:09 följande:
    Det tror jag säkert att det är! :) Främst så handlar det mest om hur man är och hur dynamiken i ert förhållande är. Man kan ha en helg i månaden, var tredje, varannan, eller typ onsdagkvällar. Beror helt på vad ni och barnens föräldrar vill :)

    Jag är snart 26 och sambon är 23. Men sambons systrar har varit stödperson sedan de var ca 20 så ålder är inget problem. Huvudsaken är att man har ett bra hem, hyfsad ekonomi (inte soc i princip) och har en vettig syn på barnuppfostran.

    Jag gick in på familjehem.se och mailade de som sökte stödfamiljer i mitt län, men annars är det soc (här kallas de som har hand om just detta för Resursgruppen). Dom kontaktade mig, hon pratade snabbt med mig över telefon, hon och en annan kom sedan ut till oss för att se vilka vi är och hur vi bor. Sedan hade vi en längre intervju på deras kontor och sedan blev vi godkända och nu inväntar vi ett syskonpar (om föräldrarna godkänner oss). Ni bestämmer helt själva vilka "problem" barnen får ha och i vilken ålder.

    Haha, jaa gud! Det är sambons hyresvärd som ville att vi tog huset då dom ska flytta längre bort och inte ville hyra ut till vem som helst. Så det känns verkligen guld! :)
    Låter verkligen perfekt! Har sedan i början av tonåren velat bli stödfamilj, alternativt fosterfamilj då jag under uppväxten stött på det (vänner och bekanta). Vi har verkligen möjligheten och (återigen) ytan till detta och skulle kännas så fint att kunna hjälpa barn tillbaka på rätt spår och av att få möjligheten att få ta del av en annan människas liv.
    Ska försöka ta upp det här hemma ganska snart och be honom fundera på det innan vi går vidare.Just nu har vi väldigt mycket runt oss men om några månader då allt förhoppningsvis börjat lägga sig så kanske det kan bli aktuellt! :)

    Får jag bara fråga hur det funkar med någon som är yngre?
    Dejtade själv en kille (eller ja okej, vi var nog mer tillsammansKräks) som var ca 3 år yngre än mig, desto fler år yngre i den lilla reptilhjärnan. Jag tror mest jag hade någon kris och kände mig ensam så jag fortsatte träffa honom i nästan 6 månader! Har tänkt mycket på det efteråt att jag troligtvis ALDRIG skulle kunna träffa någon yngre än mig igen, såvida jag kanske inte är 70 och behöver något uppfriskande Drömmer
  • glaesir
    Sarah1990 skrev 2014-09-11 15:33:27 följande:

    Jaja, många av mina kompisar ifrågasätter ständigt, dels för att "vi går för snabbt fram" och dels för vår åldersskillnad. Säkert en del avundsjuka som sticker i vissas ögon och att dom inte riktigt vet hur vi egentligen lever. Utåt sett antar jag att våra liv ser helt annorlunda ut än vad de egentligen gör :P

    Sen kan jag väl tillägga att ingen människas liv är perfekt, allt handlar om hur man får saker och ting att framstå. :)

    För att avromantisera allt så kan jag ju tillägga att jag vanligtvis är ett svartsjukt monster (ex och allt med ex och gamla flingar att göra är Guds straff till mänskligheten), att vi inte alls känner så många par som vi båda känner att vi står på samma nivå som, att vi verkligen kan tjafsa om helt onödiga saker, att fästmannen går upp väldigt tidigt vilket även innebär att han somnar tidigt (=inget sex efter kl 22), att han har väldigt hett blod och brukade ha ganska hemska (enligt mig) aggressionsutbrott då och då, att jag lätt blir stressad över ALLT osv osv.

    Nu fick jag det kanske att låta riktigt dåligt istället, jag vet inte. Det jag ville få fram är bara att ALLT inte är som en sommarkväll på rosa fluffiga moln - det finns ALLTID två sidor med allt.

    Kan dock inte sticka under stol med att vi är väldigt lyckliga och kära och är väldigt privilegierade i livet - vi är friska, starka, älskade och tillfreds och hoppas innerligt att alla ni andra här inne känner desamma i sitt liv :)


    Inget är alltid en dans på rosor! Kunde lika gärna vart jag som skrev det där!

    Finns sidor jag inte gillar hos min sambo men som jag accepterar, samma för honom antagligen! Medans det även finns sidor som är perfekta, helt sjukt perfekta!
  • kvinna16780
    pinglon skrev 2014-09-11 14:15:30 följande:

    Vi är i samma sits då, jag tog bort min i torsdags. Har du haft mens regelbundet under tiden du haft spiralen och hur länge har du haft den? 


    Ja det är vi :) Vad hade du för spiral? Aa det hade jag. Hade du det? Barnmorskan sa til mig när jag tog bort spiralen att om jag hade haft sex de senaste dagarna så finns det chans att jag skulle kunna bli gravid eftersom jag hade ägglossning då. Men jag tror inte att vi har sån tur :p
  • pinglon
    kvinna16780 skrev 2014-09-11 16:00:10 följande:
    Ja det är vi :) Vad hade du för spiral? Aa det hade jag. Hade du det? Barnmorskan sa til mig när jag tog bort spiralen att om jag hade haft sex de senaste dagarna så finns det chans att jag skulle kunna bli gravid eftersom jag hade ägglossning då. Men jag tror inte att vi har sån tur :p
    Jag hade mirena hormonspiral, hade den 3,5. Hade nog någon liten blödning varje månad (typ nån timme eller så) så det var väl den mens jag hade. När jag tog bort min så kunde gynekologen konstatera att jag snart ska ha ägglossning, denna vecka. typ idag eller imorgon. Det skulle isf stämma bra in med min senaste blödning. Så det är lite spännande just nu. 

    Det skulle vara så otroligt roligt att bli gravid så har fort efter uttagningen men jag vågar inte hoppas för mycket. blir bara besviken då. 
  • pinglon
    glaesir skrev 2014-09-11 14:46:45 följande:

    Hur länge har ni vart tillsammans med era karlar?


    Vi har varit tillsammans i snart 5 och gift i 3 år, träffades när han var och byggde en terrass åt mina föräldrar. Min man är 15 år äldre än mig. 
  • Sarah1990
    glaesir skrev 2014-09-11 15:41:47 följande:
    Inget är alltid en dans på rosor! Kunde lika gärna vart jag som skrev det där!

    Finns sidor jag inte gillar hos min sambo men som jag accepterar, samma för honom antagligen! Medans det även finns sidor som är perfekta, helt sjukt perfekta!
    Tror nog alla känner igen sig i det där :)
    Och jag tror att om partnerns negativa sidor suddas bort tack vare de positiva sidorna och egenskaperna så spelar det ingen roll. De som påstår att ens partner är 110% perfekt känner nog inte personen den delar säng med tillräckligt bra än ;)
  • FiiaN

    Ingen är perfekt och det kan inte ett förhållande alltid vara heller :) Det viktigaste är att man trivs ihop och att den större delen av tiden är bra! Så kul att få höra lite om er lycka och kärlek till er partner :) Det är viktigt att känna sig älskad och respekterad <3

    Såg att pinglon skrev hur hon träffat sin partner :) Någon som byggt en terrass åt hennes föräldrar. Sånt tycker jag är jättekul! Vilken gullig historia, skulle kunna vara en filmsnutt av en romantisk film från USA :D

    Hur har alla träffat sina partners? :) Va det kärlek vid första ögonkastet?

  • mavidyz

    Alltså shit vad ni jämt skriver MASSOR när jag jobbar eller inte har tid av annan anledning, och så får jag läsa ikapp massor ;)

    Jag köper mina tester på billiga-tester.se, kommer inte ihåg vad de kostar, men det har erbjudanden när man köper större pack :)

    Jag och min man träffades första gången när vi började i 7an för 11 år (?) sedan. Vi gick i samma klass i både högstadiet och gymnasiet. Nu är vi tillsammans för tredje gången och gifte oss i somras :) Denna gång har vi varit tillsammans i 6 år och 2 mån :) De andra gångerna varade det i ca 11 månader och 6 månader. 
    Tycker som de flesta av er att längden på förhållandet inte är det viktigaste. Många som varit tillsammans i evigheter har lika stor risk att bryta upp. Och jag visste redan första gången jag och min man var tillsammans att han var mitt livs kärlek ;)

    Spännande med att var stödfamilj! Det är något jag tänkt på mycket, men samtidigt inte vet så mkt om. Tror inte att min man skulle vara så intresserad av det i dagsläget, men kanske någon gång i framtiden :)

Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?