Inlägg från: realist14 |Visa alla inlägg
  • realist14

    Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?

    Och hur ska den personen göra sig förstådd öht? Invandrare har rätt till tolk vid läkarbesök, vi har det inte.

  • realist14
    jashrinah skrev 2014-08-26 18:59:32 följande:
    tolk har du faktiskt rätt till även som svensk :)
    Sannolikt inte ..invandrrna ska ha tolk för de förstår inte svenska och svenskar ska ha tolk för att de inte förstår läkaren....du hör hur dyrt det skulle bli?
  • realist14
    Notetur Nomen skrev 2014-08-26 20:00:18 följande:
    Eh nej, det handlar om folk som REDAN HAR utbildning men som inte kan styrka det.
    Och var finns garantin att ingen ljuger sig in...?
  • realist14
    JTA skrev 2014-08-26 21:08:14 följande:

    Det är säkert så att rätt många kvalificerade invandrare ändå inte får något jobb. Jag brukar tänka på vilka chanser jag själv skulle ha om jag blev nersläppt i till exempel Uzbekistan. Kan inte språket, förstår mig inte på kulturen, har inga kontakter, har iofs lång utbildning men från en okänd liten skola med ett namn som inte ens går att uttala, har ett "hål" på flera år i CV eftersom jag inte kunde jobba som flykting. Samtidigt som jobbet också söks av många andra med utseende och bakgrund så att personkemi kan uppstå på intervjun. Det kan fan inte vara lätt att etablera sig som flykting.

    Dessutom har Sverige en rigid arbetsmarknad som gör det svårt att chansa på en jobbsökande.

    Istället för att fråga sig varför integreringen fungerar dåligt i Sverige är det rimligare att fråga sig varför det skulle fungera bra.


    Kulturen?? Vi är alla liiika...har du inte lyssnat på pk-folket??? Flört
  • realist14
    Moonis skrev 2014-08-27 13:41:20 följande:
    Man kan med andra ord tolka det som att man anser att läkare från somalia är lågutbildade
    Alessia skrev 2014-08-27 13:57:38 följande:
    Om de fått sin inhemska utbildning i Somalia under de senaste 15 - 20 åren, ja - då är risken uppenbar att deras utbildning är långtifrån up to date. det är givetvis den inrikespolitiska situationen som ställt till det. Kvalificerade lärare har saknats, böcker och annan materiel likaså, liksom möjligheten att få adekvat handledning vid sjukhustjänstgöring under studietiden. Min sageskvinna och väninna, somaliska och utbildad narkossjuksköterska som fått sin utbildning i London, är mycket skeptisk till somaliskutbildade läkare och menar att dessa skulle ha stora svårigheter att utöva den typ av sjukvård vi tar för given. Dessutom: kvinnor har inte varit välkomna till någon typ av medicinska utbildningar utan konsekvent avvisats. Bara en sådan sak...

    Att säga att vissa länders utbildningar har är långt bättre än andra har man kunnat göra i alla tider, sannolikt är det rasistiskt idag eftersom man med automatik också säger att andra är sämre och det gååår ju inte.
  • realist14
    Notetur Nomen skrev 2014-08-26 20:17:22 följande:
    De ska ju bli testade!? 
    tobbe01 skrev 2014-08-26 20:09:16 följande:
    Jag läste bara TS och reagerade utifrån det. Jag lyssnade på P1 när en kvinna från AMS avlivade myten att invandrade "läkare" kör taxi. Hon sa att när en person kommer och påstår sig vara läkare så får vederbörande genomgå tester där man noggrant testar hens medicinska kunskaper och de ska var i den nivå som vi har som krav i vårt land. Klarar vederbörande det så kommer nästa steg och det är att de måste lära sig svenska på en sådan nivå så de kan kommunicera med patienter. De "läkare" som ev kör taxi är sådana som inte klarat dessa båda tester! Punkt. Tycker du att man ska lätta på kraven eller?
    Såna krav ska vi självklart ha och inte lätta på dem.
    Jobba först tyckte jag det stod...SEN test. Frivilliga patienter någon...eh,....neeeej tack.
  • realist14
    FrauCasio skrev 2014-08-28 13:59:05 följande:
    Min vårdcentral har redan en massa utländska kvacksalvare, har fått de mest sjuka råd från dessa läkare!
    som tex?
  • realist14

    Intressant fråga i ämnet är ju om man kommer till läkarbesöket man bokat och finner att man fått en läkare som man inte förstår alls och inte känner att man vill genomgå undersökningen.....vad gäller då. Tolk hinner jag inte få....bara att betala ändå och boka tid hos en annan?

  • realist14

    Har en fråga.

    Om de inte vill intgreras, om de blir lärda att inte umgås med svenskar, inte klä sig som svenskar, inte bli som svenskar. Odlas inte ett ganska stort förakt någonstans då?
    Sen ska de behandla oss ?? ?? 

    Får liksom inte ihop det......

  • realist14
    realist14 skrev 2014-08-28 19:14:36 följande:

    Har en fråga.

    Om de inte vill intgreras, om de blir lärda att inte umgås med svenskar, inte klä sig som svenskar, inte bli som svenskar. Odlas inte ett ganska stort förakt någonstans då?
    Sen ska de behandla oss ?? ?? 

    Får liksom inte ihop det......


    Ska tillägga att frågan är allvarligt ställd eftersom det oroar lite...
Svar på tråden Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?