• Anonym (V)

    Pappan tar föräldradagar, jag tjänstledigt. FKs jäkla regler

    Anonym (Separerad mamma) skrev 2014-08-26 11:37:51 följande:

    Jag ville inte vara hemma då. jag var tvungen. Pappan tog det beslutet, mot min vilja, pga att han inte vågade/ville stå upp mot sina arbetsgivare.

    Jag vill vara hemma nu. Jag vill ta vara på tiden när sonen är liten. tycker jag har nog mycket tid ifrån honom (då vi har varannan vecka) då jag missar hans uppväxt.

    Pengar i sig är inte extrem viktigt för mig. Men det känns orättvist att han kan vara hemma mycket mer än mig och med betalning. tex 6 veckors ledighet under sommaren och betalda planeringsdagar. medan jag inte får ett öre då.


    Du tvingades mot din vilja att vara hemma när barnet var liten? Och du tycker att det är viktigare att ha lediga dagar när barnet är 6-8 år än när barnet är litet? Är det rätt uppfattat?
  • Anonym (V)
    Anonym (Separerad mamma) skrev 2014-08-27 08:34:54 följande:

    Nej, så var inte uppgörelsen.

    Bara för att jag tvingades vara hemma då jag inte ville (han fick bestämma jag fick vika mig), betydde inte det att jag sen skulle måsta tvingas jobba då jag ville vara hemma (dvs att han får bestämma igen och jag får vika mig).

    Utan mer att jag fick vara hemma mot min vilja de försat åren, pga hans jobb. Och sen att vi (när ett nytt beslut ska tas) skulle dela lika och kunna vara hemma båda två med sonen och njuta av det.

    Och så är jag säker på att det blivit om vi fortsatt vara ett par. Men nu blev han tjurig på mig och tar helt egoistiskt dagarna eftersom han kan.


    Hur länge var du totalt hemma? Gjorde ni någon överenskommelse om att han skulle föra över dagar till dig när dina tog slut? Jag förstår inte din plan med att vara ledig 3-4 dagar per månad då ni har växelvis boende. Har sonen inte skolplikt?
  • Anonym (V)
    Lady Godiva skrev 2014-08-27 10:12:05 följande:

    Barn har inte skolplikt förrän de börjar första klass. Förskola och sexårsverksamhet omfattas inte av skolplikten.

    Eller, jag kanske inte ska vara så tvärsäker. Så var det i alla fall när min minsting började sexårsverksamheten. Det kan ju ha ändrats, allt ändrats ju med jämna mellanrum så total förvirring ständigt ska råda.


    Ts skriver att hon vill kunna ta ut 3-4 dagar i månaden tills barnet blir 8 år.

    Ett problem som jag ser det, är att ts har varit hemma i mellan 210-260 dagar och hon har alltså förbrukat sin del helt frivilligt och levt på pappans pengar under tiden. Nu vill Ts dubbelkompenseras för det.
Svar på tråden Pappan tar föräldradagar, jag tjänstledigt. FKs jäkla regler