Inlägg från: Tjofaderittan hambo |Visa alla inlägg
  • Tjofaderittan hambo

    Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(

    Jag läste bara TS nu.

    Givetvis kan ni ha gemensam ekonomi. OM han med det menar alla pengar i samma pott, allt betalas därifrån, inkl mat och sparande och sen delar ni på resten

    Men det verkar han ju inte mena. Du får tala om att visst kan vi ha det på DITT vis älskling, men då måste vi bo så att JAG klarar att betala hälften av alla gemensamma kostnader.

    Dvs vi måste bo i en tvåa (?) mitt i stan. Vi får äta nudlar och blodpudding samt gröt ofta.

    Han verkar inte direkt som prince charming direkt. Dumpa skulle jag vilja säga men det antar jag att du inte vill, han måste ju vara bra på nåt..

  • Tjofaderittan hambo

    En sak jag reagerar på det är ordvalet gemensam ekonomi. Det betyder ju inte bara dela 50/50 på räkningarna utan även inkomsterna. Det han menar är att ni ska ha enskild ekonomi men dela lika på utgifterna.

    Har han ledsnat på dig och vill på detta fegsättet att du ska dra?

  • Tjofaderittan hambo
    Chester Copperpot skrev 2014-08-28 13:06:09 följande:
    Det var ju ett rätt intressant sätt att se på saken. Jag har inte tänkt på det så, men naturligtvis har du rätt. Men så är det ju, han vill ha enskild ekonomi men delade utgifter.

    Men visst, ställd inför en sån situation skulle jag nog börja överväga om jag överhuvudtaget ville vara i en relation med den människan. Framförallt i en situation där jag inte hade något val och inget förhandlingsutrymme.
    Nej, jag hade tyckt det vore skillnad om TS vore arbetslös och hade varit det i 6 år samt inte orkat söka jobb utan nöjt sig med att bli försörjd. Men så är ju inte fallet. Hon kan välja sjukpenning istället kanske, men å andra sidan är det ofta bättre att försöka göra något åt sin situation, att jobba med något man kan klara av.

    Givetvis inte in i absurdum, går företaget bara med förlust eller plus minus noll år efter år, ja då är det nog dags att ombestämma sig. TS är ju inte på långa vägar där än, det brukar ju ta några år innan ett företag bär sig och ger vinst.
  • Tjofaderittan hambo
    weasley skrev 2014-08-28 13:51:26 följande:

    Men rättvist blir det ju inte om ni ska betala hälften var rakt av, eller? Om han tjänar 30 000 och du 5 000 är det ju helt orimligt att ni delar 50/50 på utgifterna. Så tycker i alla fall jag.


    Jag och min sambo har delad ekonomi; båda sätter in sina pengar på gemensamt konto där vi köper allt; mat, betalar räkningar, grejer till hemmet, bensin, csn för båda, mobiler.. Allt. Så får vi en lika stor summa var som vi får göra vad vi vill med, typ lägga på hobbys eller liknande.


    Vi gör precis likadant. Fungerar kanon, inget mina bar, dina barn kostar si eller så.
  • Tjofaderittan hambo
    HäckHäxan skrev 2014-08-28 17:32:51 följande:
    Har läst alla inlägg ända fram till detta och undrat om jag är knäpp i mitt tänkande på vad gemensam ekonomi är. För sådär tänker jag att gemensam är, man lägger ihop alla pengar, betalar det som måste betalas, sätter in på sparkonton för bägge om man har utrymme till det då vill säga. Köper mat och ja ni vet allt som behövs, kanske har en viss summa till färskvaror att fylla på med, typ matkonto då, resten kan man ju splitta på rakt av då, så får bägge lika mycket att leka, slarva bort på nöjen eller vad tusan man nu vill. Så ser jag gemensam ekonomi, så har jag gjort, våra inkomster varierade friskt.
    Jo, fast så är det ju, TS eller sambon har bara missuppfattat det hela. Han vill dela på kostnaderna inte på pengarna
  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (Jazz) skrev 2014-08-28 23:00:36 följande:

    Ni kanske inte ska bo tillsammans och leva som ni gör om ni inte går runt på ungefär 50% från vardera håll. 
    Om jag bodde med en partner skulle jag vilja ha 50-50 på utgifterna och resten till eget sparkonto för att sedan komma överens om att lägga särskilda summor av sparpengarna till gemensamma resor eller något. Inte försörja någon annan herregud, det är ju inte förälder och barn det handlar om, jag vill bestämma själv över mina surt förvärvade slantar :P. Det har inte med så kallad kärlek att göra. 


    Mhm och om din älskade blir sjuk och får en kraftigt försämrad inkomst vill du att denne ändå ska betala 50% oavsett om denne får kvar en enda krona efteråt eller inte?
    Eller är du då beredd att sänka er status, byta till billigare boende osv för att bibehålla strikt 50/50?
Svar på tråden Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(