Inlägg från: Hoppfull84 |Visa alla inlägg
  • Hoppfull84

    Hemma länge med barnen

    varför betalar ni för förskoleplatsen? det måste väl vara gratis och räknas som allmän förskola om barnet inte går mer än 15 timmer och är över 3 år? eller menar du att det kostar mycket för den lilla?

    du får vara hemma utan ersättning om du vill det, men din arbetsgivare behöver inte bevilja mer ledighet utan då får du istället säga upp dig om de inte frivilligt låter dig vara ledig längre.
    men tänk på att om du varken jobbar eller tar FP så får du i framtiden lägsta ersättning för sjukskrivning, a-kassa nollas osv. och om du inte vill ha lägstanivå FP måste du jobba upp ny SGI om ni skaffar ett till barn.

  • Hoppfull84

    tänk också på att du inte tjänar in någon pension alls under alla år du är ledig. och om du jobbar deltid många år blir även det ett stort hål i pensionen. så rimligt vore att ni sätter av extra pengar i eget pensionsspar åt dig under tiden du "jobbar" med att ta hand om barnen. man  vet aldrig vad som händer i framtiden och det vore oförsiktigt att inte kompensera för utebliven pension.

Svar på tråden Hemma länge med barnen