Inlägg från: SatanLendMeADollar |Visa alla inlägg
  • SatanLendMeADollar

    Hur gör kvinnliga egenföretagare med föräldraledighet?

    Du har ju ingen sådan ersättning som egen företagare. Så du har inte heller semester eller föräldraledighet i den bemärkelsen.

    Sen är det väl upp till var och en att lösa det med vikarie eller liknande.

    Kvinnor är väl mer mån om att få ledigt, eftersom de måste klämma ut ungen ur fittan och sedan låta den suga på tuttarna. Och det är sällan passande att utföra nämnd aktivitet på en arbetsplats.

  • SatanLendMeADollar
    Anonym (Undrar) skrev 2014-09-02 20:53:09 följande:
    Kan man inte jobba upp en SGI som egen företagare?
    Det är alltså så att kvinnor skaffar vikarier som driver företaget, medan männen är oförmögna/ovilliga att låta någon annan ta över en period?
    Rätt många ammar ju inte, så det problemet borde inte vara så stort. Klämma ut ungen måste man ju, men efter några få veckor kan man ju jobba igen om man vill.
    Driver du t.ex. enskild firma har du ju inte direkt någon lön, så nej.
    Förmodligen tar de flesta män också ledigt mer under spädbarnstiden. Företagande kvinnor tar förmodligen inte ledigt speciellt länge heller....
  • SatanLendMeADollar
    Anonym (Undrar) skrev 2014-09-02 21:02:50 följande:
    Precis vad jag tror, men det verkar som om alla som debatterar för en 3e pappamånad bla har som argument att "kvinnor kan alltid lösa detta med ledighet" men "männen klarar inte av att ta ledigt från företagande".
    Jag tror inte på att kvinnor alltid löser detta lätt, och jag tror att kvinnliga företagare är hemma mindre än anställda kvinnor.
    Du får ju ingen lön oavsett om du är kvinna eller man och är "ledig" från företagande.

    Så om kvinnor har bättre statistik är det förmodligen för att de har en man som kan försörja dem medan de lägger företaget åt sidan en tid.
Svar på tråden Hur gör kvinnliga egenföretagare med föräldraledighet?