• BioBonus

    Hans nya

    Av vilken anledning vill du inte att hon lägger ut bilderna? Är det för att du inte vill att dina barn skall finnas på sociala media (och då förutsätter jag att du själv inte heller lägger ut bilder på dem) så kan jag förstå om du blir irriterad. Men du kan tyvärr inte styra det, då pappan antagligen har gett sitt medgivande.
    Lägger du själv ut bilder på dina barn? Svara ärligt.

  • BioBonus
    Brumma skrev 2014-09-08 08:45:12 följande:
    Fast jag undrade hur du tycker att den andra föräldern skall göra? Inte "utomstående" utan den andra föräldern? Skall den också rätta sig?

    Undrar bara, ingen kritik :)

    Bra fråga.
    Om man dessutom lägger ut bilder själv så blir det bara löjligt. Då har det bara med avundsjuka/revirpinkande att göra.


    TS - Om du blir så upprörd över vad bonusmamman har på sina sociala medier, så tycker jag du ska sluta läsa.

  • BioBonus

    Jag anser väl att om man har pappans eller mammans godkännande så kan man lägga upp bilder på barnen.
    Men fortfarande med hänsyn till barnens integritet. Jag har aldrig lagt upp bilder på mina barn som de inte själva varit ok med. Men är vi i väg nånstans allihop eller på semester så är det självklart att bonus är med på bild också. Hon hör ju till min familj. 

  • BioBonus

    Jag anser väl att om man har pappans eller mammans godkännande så kan man lägga upp bilder på barnen.
    Men fortfarande med hänsyn till barnens integritet. Jag har aldrig lagt upp bilder på mina barn som de inte själva varit ok med. Men är vi i väg nånstans allihop eller på semester så är det självklart att bonus är med på bild också. Hon hör ju till min familj. 

  • BioBonus

    Är det OK att lägga upp bilder på saker som barnen har gjort? Teckningar, nån avancerad ihopbyggd legogubbe etc? Var går gränsen? Är det allt runt barnen eller bara bilder på barnen?

  • BioBonus
    Anonym (Mum) skrev 2014-09-09 12:01:11 följande:
    Mycket bra skrivet. Jag kan inte heller förstå varför pappans nya envisas med att lägga ut bilder på barn som inte är hennes på nätet. Bara för att hon kan? Bara för att jäklas med biomamman? Bådar inte gott för relationen mellan barnens föräldrar.

    Eller för att hon skildrar sin vardag för sina vänner och familj kanske?


    Jag som har familj och och vänner utomlands ser sociala medier som ett utmärkt sätt att fortfarande vara en del av mina syskon, syskonbarn och föräldrars vardag. Jag träffar en del av dem kanske en gång om året men känner mig delaktig i deras vardag då jag "får följa med" till parken eller till zoo genom tex Instagram. Jag ser mina syskonbarn växa upp på samma sätt som om jag skulle träffa dem en gång i veckan :)
    Jag kan igen ser hur det kan vara dålig smak som nån säger.... Men var och en får tycka som de vill.

  • BioBonus
    Anonym (hula) skrev 2014-09-09 12:20:53 följande:

    Exakt, tycka får vem som helst göra men det handlar ju inte enbart om dålig smak.

    En bild i cyberspace ligger där oavsett. Vem som äger dem och hur man får använda dem är skit det samma för en som vill missbruka detta. En bild på Facebook kan mycket väl hamna på någon porrhub. Har hänt, händer och kommer att hända.


    Fast det är få bilder på ett barn som klappar en get på ett zoo som hamnar på en porrsajt...
  • BioBonus
    Anonym (hula) skrev 2014-09-09 19:07:55 följande:

    Vad tråkigt fotoalbum du måste ha.


    Skrattar - jag vet! Barnfamiljer gör ofta så tråkiga saker.. Inget som ngn vill lägga på en porrhub....

    En del av oss klarar av att lägga ut bilder med lite eftertanke och som ingen blir stött eller provocerad av ;)
  • BioBonus
    Anonym (Mamman) skrev 2014-09-09 16:14:51 följande:

    Jisses!

    Kalla mig bitter etc. Det enda jag bad om var hjälp.. Hoppas ni får ut något av diskussionerna och skitsnacket.

    Var ett tag sen jag skrev ett inlägg på FL. Förstår varför nu!

    Jag ska återgå till mitt och vara kåt, glad och tacksam :)

    Ha de gott!


    Vi har fortfarande dock inte fått svar på frågan om förbudet att lägga upp bilder bara gäller bonusmamman, eller om du själv konsekvent håller dina barn utanför sociala medier?

    Och du har ju fått svar - massor med svar. Entydiga svar när det gäller huruvida du kan tvinga henne att sluta lägga upp bilder. Men jag antar att det inte var det svar du ville ha och därför denna tråkiga attityd...
  • BioBonus
    Anonym (hula) skrev 2014-09-10 09:25:13 följande:

    Då är det ju faktiskt så att du är så "oerhört löjlig och bestämmer" vad som ska läggas ut på nätet. Vad gör du då när "den nya" lägger ut bilder på dina barn som du inte tycker är okej. Som är frågan i denna tråden. Ha!


    Jag tror du har blandat ihop mig med någon annan i tråden...
    Jag lägger mig inte i överhuvud taget vad min familj lägger ut för bilder på mina barn.
    Däremot så vet jag att de äldsta har krav på tex FB för att själva kunna välja vilka bilder som läggs ut.
    Skulle deras bonusmamma lägga ut bilder på barnen och deras vardagsliv när de är med henne så får hon göra det hur mycket hon vill. Jag skulle förmodligen dock inte se bilderna eftersom jag inte följer henne på något socialt media.

    Jag är emot att lägga ut bilder på nakna barn, eller bilder som på annat sätt kränker barns integritet. Men det är oberoende om det är mina barn eller andras. Det tycker jag är en självklarhet att man inte gör.
  • BioBonus

    För att förtydliga - det har hittills inte varit några problem för mig med de, få, bilder som kommer ut på tex FB på mina barn. Av de jag har sett. Ingen i deras familj bildbombar med dem, ingen tar kränkande bilder på dem och ingen lägger ut bilder för att vara elaka eller jävlas med dem.
    Jag har däremot talat med barnen att vissa bilder som lagts ut på honom av deras vänner kanske inte är så lämpliga att ligga ute då framtida arbetsgivare ju numera googlar innan de anställer, så de är väl medvetna om att man ska vara försiktig med vad som hamnar på nätet. Att man ska tänka efter innan man publicerar detaljer, som tex bilder, ur sitt liv.
    Med lite sunt förnuft, vilket uppenbarligen de i mina barns närhet har, så är en bild då och då på sociala medier inget problem.

    Och jag blir absolut inte svartsjuk eller irriterad över att tex  deras bonusmamma delar med sig av sin vardag där mina barn ingår,

  • BioBonus
    Solidaritet skrev 2014-09-10 09:59:56 följande:
    Jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag ...

    Behöver jag fortsätta?
    För det första är inte du en generell representation av hur alla tänker och känner kring bilder på nätet.
    För det andra handlar detta om att skydda BARNEN. De äldsta vill välja skriver du. De kommer förmodligen de yngre att vilja också då de blir äldre. Vilket i princip innebär att du utnyttjar det faktum att de är för små att säga ifrån då du lägger upp bilder på dem utan deras medgivande.

    Men jag har förstått att det handlar om dig.
    JAG kan ju inte ge en annan synvinkel på frågan än hur JAG resonerar? Till skillnad från många andra på det här forumet så tar inte JAG mig rätten att diktera hur ANDRA ska resonera. JAG ger MIN synvinkel på frågan. 
    Så du har helt rätt - mina inlägg utgår från hur JAG resonerar i frågan, utan att kräva att alla andra ska tycka som JAG :)
  • BioBonus
    Brumma skrev 2014-09-12 12:25:36 följande:
    Fast väldigt få föräldrar hamnar utanför bara för att det kommer en bonusförälder. Bonusföräldern bor med en av föräldrarna - och i deras familj ÄR inte den andra föräldern en del. Det är inte bonusföräldern som stänger ute den andra föräldern utan det är en naturlig följd av att föräldrarna valt att inte leva tillsammans.

    Jag är bonusmamma och har även egna barn - och jag tycker fortfarande att det är viktigare att barnen har många engagerade vuxna i sin familj än att föräldrarna skall hävda ngn slags ensamrätt på barnen. Det är INTE i barnens bästa.

    OT, men...


    Jag finner det lite sorgligt att det finns så många (oftast) mammor som ser barnen som sitt revir. Som inte ser glädjen och styrkan i att få växa upp med många människor omkring sig som värnar om en och som skänker trygghet och kärlek.
    Att det verkar vara så många (oftast) mammor som framstår så otroligt osäkra i sin föräldraroll så att de ser andra vuxna (kvinnor) som ett hot mot deras egen "ställning" i sina barns liv.
    En mamma är alltid en mamma. En kärleksfull bonusmamma är en extra vuxen som ger era barn kärlek och trygghet. Hur kan det vara så farligt?

    (Och ja, jag skriver även nu i jag-form eftersom det är mina egna reflektioner och åsikter jag framför och på intet sätt antar eller förväntar mig att andra tycker likadant. :) )

  • BioBonus
    Anonym (skål) skrev 2014-09-12 12:57:12 följande:
    Fast anonym lejonmamma har en poäng. De egna barnen är alltid lite speciella. Och man gör alltid det lilla extra för dem. Det finns ingen (under normala omständigheter) som kan ta tillvara barnets intressen bättre än de biologiska föräldrarna.

    En bonusförälder kan lägga upp bilder på nätet som en 'kul grej'. Men det är mer sannolikt att en bioförälder verkligen tänkt efter. Säger inte att det är så i det här fallet men sannolikheten är större att det skulle vara så än tvärtom.

    Men i alla fall, det är vårdnadshavarna (oftast bioföräldrarna) som har bestämmanderätten. Och tur är väl det med tanke på att de förmodligen är de som älskar barnet mest.
    Absolut, men i övrigt tycker jag lejonmamman låter skrämmande osäker i sin roll som talar om att det är tur att hennes barn inte har någon bonusmamma då denne ska passa sig för att tränga in i hennes privata sfär och tränga sig på och att hon vässar tänderna. Jösses. Stackars barn som inte tillåts ha fler sunda relationer till andra vuxna för sin osäkra mamma... Jag hoppas det finns vuxna runt det barnet som tar tillvara dess intressen där dess mamma uppenbarligen fallerar.

    Och en bonusförälder har visst "rätten" att säga så här gör VI i VÅRT hem. Även om det finns barn där som har en familj och ett hem till.

    Det är klart att kärleken till mina egna barn inte kan mätas med kärleken till min bonusdotter. Det innebär inte att jag inte älskar henne, bara inte på samma sätt. 
  • BioBonus
    Anonym (Linda/bonus) skrev 2014-09-16 09:40:59 följande:
    I så fall är det väl okej för biomamman att lägga ut bilder på barnens halvsyskon också? Då borde det vara fritt fram där med eller?
    Om biomamman väljer att lägga ut bilder på bonusmammans barn utan att ha en relation till dem, eller utan att bilderna har någon som helst koppling till biomammans liv tillsammans med dem, utan bara för att "ge igen", så känns mamman som mer än lovligt rubbad, tycker du inte?
    Men har biomamman en relation till barnen och gör saker tillsammans med barnen (och kanske sitt eget) och lägger ut bilder så är det ju förstås okej.
  • BioBonus
    Anonym (Linda/bonus) skrev 2014-09-16 11:28:44 följande:
    Varför då? Hon kanske bara vill lägga ut en bild på barnen och deras syskon tillsammans? Nu känner jag ingen som gjort det men logiken haltar lika mycket.

    Ja, men lägger hon ut en bild på alla syskon så är ju bonusmammans barn i ett sammanhang som är fullkomligt naturligt att alla barn är med i, en syskonskara - så då är det väl helt ok? I en delaktighet som barnen delar tillsammans med biomamman. Fullkomligt logiskt.


    Nu haltar du i resonemanget.

  • BioBonus
    Anonym (skål) skrev 2014-09-16 14:22:13 följande:

    Jag skulle aldrig komma på tanken att lägga upp bilder på någon annans barn, oavsett hur väl jag känner dem, på nätet. Skulle ha jävligt stor förståelse om 'axels' mamma ringde och skällde ut mig för att jag lagt upp bilder på 'axel' på min blog/fb efter en playdate med något av mina barn.

    Det är väl jämförbart kan jag tycka. Det handlar ju om andras barn. Men sedan återstår ju frågan om man behöver tillstånd från båda föräldrarna eller om det räcker med tillstånd från bara den ena av föräldrarna innan man lägger upp barnbilder på nätet.


    Nej, det är inte jämförbart. Eftersom du då inte hade fått tillåtelse av varken Axels mamma eller pappa. 
  • BioBonus
    BioBonus skrev 2014-09-16 14:28:49 följande:
    Nej, det är inte jämförbart. Eftersom du då inte hade fått tillåtelse av varken Axels mamma eller pappa. 
    Klickade iväg för snabbt...
    Det är som om du fått tillåtelse av Axels mamma och sen fått en utskällning av Axels pappa.
  • BioBonus
    Anonym (***) skrev 2014-09-18 12:16:06 följande:
    Kvinnor nej, luder ja.
    Ah, och en bonusmamma är per definition ett luder?
  • BioBonus

    Först och främst lyssnar jag på min man, bonus pappa, vad som är OK för honom. Är han OK med att jag lägger ut bilder på alla våra barn, inklusive hans, så gör jag det.
    Är mamman inte OK med det så får hon ta den diskussionen med min man. Kommer de överens om att inte lägga ut bilder på barnen så gör inte jag det heller. Kommer de inte överens så är det min makes ställningstagande som gäller i vår familj.

Svar på tråden Hans nya