• Anonym

    Hans nya

    Anonym (respekt) skrev 2014-09-08 20:00:01 följande:
    Ja, lagen är tydlig. Fotografen äger rätten att publicera bilderna.
    Jag frågade inte efter vad lagen säger. Jag frågade efter vad du tycker? Jag tycker inte att det är respektfullt om en förälder har sagt ifrån och t o m ber en att ta bort bilderna. Appropå respekt.
  • Anonym
    Anonym (hula) skrev 2014-09-09 12:20:53 följande:

    Exakt, tycka får vem som helst göra men det handlar ju inte enbart om dålig smak.

    En bild i cyberspace ligger där oavsett. Vem som äger dem och hur man får använda dem är skit det samma för en som vill missbruka detta. En bild på Facebook kan mycket väl hamna på någon porrhub. Har hänt, händer och kommer att hända.


    Tänker biomammorna på detta? Eller det är bara om bonus gör det som det är hemskt? Vill bara veta vad vilken vuxen får göra... :)
  • Anonym
    Brumma skrev 2014-09-09 12:46:58 följande:

    Faktum är att hon inte svarat på om hon eller ngn annan "får" lägga ut bilder. Trots flera frågor på det..

    Det enda hon påpekat är att hon o bonusmamman inte kommer överens...


    Och att bonusmamman inte får lägga ut bilder på barnen. Som jag uppfattat det så är det bara bonus som inte får lägga ut.
  • Anonym
    Brumma skrev 2014-09-09 19:47:39 följande:

    Det kan ju tänkas att du fått mer hjälp om du varit villig att svara på de ganska -för ämnet - viktiga frågorna.. Som det är nu så släpper du lös alla till att gissa.

    Sedan HAR du fått svar - du kan inget göra då hon är i sin fulla rätt att lägga ut bilder på sina bonusbarn så länge de inte är kränkande. För det var det du undrade? Om hon hade laglig rätt att göra det? Eller pratar vi enbart moral? För då är vi tillbaka till de där frågorna son behöver besvaras först...


    Fast det svaret var inte det TS ville ha... Där ligger problemet....
  • Anonym
    Anonym (Mamman) skrev 2014-09-07 22:14:51 följande:

    Barnens pappas nya sänghalva lägger ut bilder på sin ex. Instagram på våra barn.
    Jag har vänligt men bestämt bett henne ta bort bilderna där det tydligt framgår och syns att det är mina barn på samt deras namn.

    Ska be henne igen och om hon inte tar bort dom då, vad kan jag då göra?!

    Tacksam för seriösa svar :)


    Photoshoppar henne på pornografiska bilder och lägger ut.
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 09:36:22 följande:

    Fast jag tycker att man som vårdnadshavare har rätt att neka andra att lägga upp bilder på ens barn även om man själv gör det.

    Enligt mig är det viktiga i den här frågan att ts och pappan är överens och att ingen av dem gör någonting som den andra inte gått med på.

    Men jag tänker så här eftersom jag tar frågan om upplagda foton på barn på nätet på allvar. För mig är det en stor sak. Jag tycker att människor själva ska få välja, även barn.


    Fast pappas nya tillhör ju familjen med. Tycker inte att man kan begränsa det så .
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 10:02:39 följande:

    Vad pappan har för vardagsupplägg med sin nya på hemmaplan är deras sak. Men det är fortfarande ts och pappan som vårdnadshavare som fattar de större besluten gällande barnet.


    Ja och uppenbarligen är de inte överens. Har man delat på sig så har man separata liv och man tar separata beslut. Min uppfattning är att kvinnor i denna typ av sits skapar problem som egentligen inte finns. Det gäller både bio och bonus.

    Kvinnor är kvinnor.
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 10:33:41 följande:

    Tror du att den ena föräldern har rätt att skicka iväg barnet på en knäplastik på egen hand?


    Så ett fotografi för att föreviga ett minne är samma sak som att skära i kroppsdelar? Fy vilken hemsk tillvaro du måste ja hemma...
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 10:44:33 följande:

    Har du svårt med liknelser?


    Uppenbarligen har du svårt att ge exempel på realistiska liknelser? Skära i en kroppsdel eller ta ett fotografi är inte ens i närheten. ;) Måla av en person eller knuffa ner någon från ett tak. Känns det som en normal och realistisk liknelse? :P

    Humor på hög nivå detta! :D
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 11:12:42 följande:

    Men jeez. Ingen av oss vet ju vilka våra barn kommer att växa upp till.


    De kommer växa upp med växthuseffekten, fattigdom, rika blir rikare, miljön blir smutsigare, materialismen och hatet kommer öka. Vem bryr sig då om en liten liten bild på tex Facebook eller instagram då? Bara för att ta ett exempel på hur barnens framtid kommer se ut.

    Men för all del, att tjata på pappa att han inte sätter ner foten när jan uppenbarligen gör det mot barnens mamma. Det känns fullt rimligt. :)
  • Anonym
    Holabalola skrev 2014-09-10 11:22:41 följande:

    Nä barnet kanske kommer växa upp och utveckla pedofobi, tänk va rädd hen kommer då bli när hen ser sig själv på nätet.

    INGEN har pratat här om något som är kränkande, kan du ge mig ett exakt exempel på hur en bild där tex barnet cycklar, hur det kan de skada barnet i framtiden?


    Big brother vet att personen kan cykla! ;) Konspirationsteorier bara... Finns inget annat som kan tänkas stödja TS åsikt...
  • Anonym
    Lilje skrev 2014-09-10 17:19:16 följande:

    Har det någonsin hänt att någon har sprungit fram och tvångstatuerat ett barn? Känns ju som en rätt udda situation.


    Det kanske var en gnuggis? ;)
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 21:00:19 följande:

    Men varför skulle man lägga upp bilder på någon annan på fb utan att fråga först?


    Jag tar bilder i folkmassor, får jag inte lägga upp det då? Jag får fotografera på allmän plats. Även om motivet är uppenbart. Men jag får inte fotografera i SMYG.
  • Anonym
    Anonym (skål) skrev 2014-09-10 21:15:39 följande:

    Är det anonyma människor som hamnar i dina bilder som läggs upp på fb? Eller är det människor i din omgivning? Och taggar du bilderna med namn?


    Lite både och! Har aldrig hört någon klaga! :)
  • Anonym
    Holabalola skrev 2014-09-11 02:28:14 följande:

    Säg mig, varför är just bilder så kränkande?

    Ditt brottsregister är öppet för vem som helst att se, din lön, dina personnummer, mobilnummer, ja nästan allt finns att få med ett klick.

    Hur kommer det så att bilder, en ren avbildning av dina yttre attribut, dvs det som folk ser varje dag, varför ska det vara så viktigt att hålla "hemliga"?


    Huvudet på spiken!!
  • Anonym
    BioBonus skrev 2014-09-08 08:20:57 följande:

    Av vilken anledning vill du inte att hon lägger ut bilderna? Är det för att du inte vill att dina barn skall finnas på sociala media (och då förutsätter jag att du själv inte heller lägger ut bilder på dem) så kan jag förstå om du blir irriterad. Men du kan tyvärr inte styra det, då pappan antagligen har gett sitt medgivande.

    Lägger du själv ut bilder på dina barn? Svara ärligt.


    Det är inte bonuses barn helt enkelt. På samma sätt som man som förälder skulle skydda sitt barn mot främmande som kom fram och försökte rycka bort ens barn från en, på samma sätt står man upp mot bonusar som tror att de äger ens barn bara för att man ligger under barnets pappa.

    Bonusen är främmande element som alltid ska hålla sig i bakgrunden då hon egentligen har trängt in i bioförälderns revir. Hon ska vara glad att hon fått tillåtelse överhuvudtaget. Jag gör bion rätt att pissa revir. Det gör alla föräldrar gentemot främmande. Du gör det, jag gör det, de flesta normala gör det.
  • Anonym
    Brumma skrev 2014-09-12 12:07:02 följande:
    Det är inte bonusens barn, där har du rätt. Men däremot så kan det bli så att barnet ser bonusen som en familjemedlem, och även tvärtom såklart.

    En familjemedlem är definitivt inte ngn främmande...
    Vilket inte innebär att bion ska hamna utanför. Bion är alltid bion, är alltid den som burit barnet och älskat det redan innan barnet blivit till och som har hjärtat utanpå kroppen för sitt barn och gör allt för sitt barn. Bonusen är alltid bonus, möjligtvis en familjemedlem men aldrig den som bion är, alltid varit och alltid kommer att vara. 

    Det är en otroligt förkrossande känsla att ens barn slits ur ens "personal space" och där en helt annan främmande människa "claimar" ens barn. När bonusen får barn och själv blir bio så kommer hon att fatta. Förhoppningsvis.
  • Anonym
    Brumma skrev 2014-09-12 12:25:36 följande:
    Fast väldigt få föräldrar hamnar utanför bara för att det kommer en bonusförälder. Bonusföräldern bor med en av föräldrarna - och i deras familj ÄR inte den andra föräldern en del. Det är inte bonusföräldern som stänger ute den andra föräldern utan det är en naturlig följd av att föräldrarna valt att inte leva tillsammans.

    Jag är bonusmamma och har även egna barn - och jag tycker fortfarande att det är viktigare att barnen har många engagerade vuxna i sin familj än att föräldrarna skall hävda ngn slags ensamrätt på barnen. Det är INTE i barnens bästa.
    Bion är alltid en del av sitt barns liv, var barnet än befinner sig. Bonusen har aldrig lika mycket att säga till om angående bions barn, även om barnet för tillfället befinner sig i det hus som bonusen bor. Bonusen kan aldrig säga att "såhär gör VI i MITT hus" och liksom försöka reviskissa eftersom där befinner sig även bonusbarnet, vilket bion har mer rätt att styra än vad bonusen har. För när bonusen kör med "det här är MITT hur, MINA regler" så kan bion dra bio-kortet och hävda att barnet är HENNES och att det är HON som bestämmer (tillsammans med barnets pappa såklart). Sedan om bonusen kör med fulstilen genom att försöka påverka barnets pappa, så blir det bara fel. 

    Det är egentligen bonusen som valt att tränga sig på och då måste bonusen rätta sig efter reglerna som bioföräldrarna satt upp kring barnet. Inte tvärtom.

    Förstår att du är bonus. Själv är jag bio utan någon bonus i mitt barns liv, som tur är (för bonusen alltså). Jag är och ha alltid varit lejonmamma och bara tanken på att någon främmande bonus ska tränga sig in i vårt privata sfär får mig att vässa tänderna. Det är en egenskap som mitt barn är tacksam för och som jag vill föra över till honom. Så det ligger verkligen i barnets intresse att dess förälder är lejonförälder istället för passiv, anser jag.
Svar på tråden Hans nya