Inlägg från: Anonym (Ex-rökare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ex-rökare)

    Rökare - dumma i huvudet?

    Jag rökte ett tag. Tyckte aldrig om lukten men fick ett sug efter att röka. Rökte aldrig på offentliga platser där det fanns människor och speciellt inte i bussköer eller köer av annat slag. Rökte inte ens på min balkong. Kunde röka på uteserveringar ibland men mest på jobbet med en arbetskollega. Jag har i alla fall lyckats sluta nu och det känns bra :) 

    Men för att komma till saken så menar du då att alla människor som är beroende av något är dumma i huvudet? Jag menar sockerberoende, att du får sug efter en viss mat, ett glas rött osv gör ju inte en människa till en idiot. 

    Idiotin ligger i att cigg får säljas. Borde vara förbjudet tycker jag. 

  • Anonym (Ex-rökare)
    Anonym (Kingen) skrev 2014-09-10 13:11:46 följande:
    Förbjudet.... Tycker att det var bättre när man fick röka inne på stället också, saknar det. Det var trevligt att kunna tända en pinne när man hade käkat upp maten.
    Du får ha din åsikt men den skadar andra människor. Varje år dör 850 personer i Sverige av passiv rökning. Min mamma fick KOL pga hennes föräldrar som rökte inne hela hennes uppväxt. Så käka upp maten hemma du och tänd en pinne inne i ditt hem. 
  • Anonym (Ex-rökare)
    jaghopparhögt skrev 2014-09-10 14:25:36 följande:
    Nej passiv rökning känns rätt påhittat, det finns ingen chans att en sådan liten mängd skulle kunna påverka. Antagligen helt försumbart om man jämför med att t ex gå vid en trafikerad väg.
    Haha näää precis och forskning "är bara påhitt" höhöhöhöhö

    Gillar att din antaganden står över många års forskning?mm verkligen
  • Anonym (Ex-rökare)
    Anonym (??) skrev 2014-09-10 15:07:28 följande:
    Jaha du. Nu är det faktiskt så att människor bevisligen avled på 90-talet av att under många år blivit föremål för passiv rökning. Under 30-talet fram till och med 80-talet så röktes det friskt i våra kontorsrum, i fikarum och, fram till för några år sen, även på restauranger och nattklubbar. Och andrahandsrökningen (den passiva rökningen) är farlig. Mycket farlig.

    Och nej, det är "antagligen" inte alls försumbart. Det är vetenskapligt bevisat att passiv rökning är farligt. Läs forskningsrapporterna. De finns överallt och är lättåtkomliga.
    Exakt! 
  • Anonym (Ex-rökare)
    jaghopparhögt skrev 2014-09-10 15:21:19 följande:
    Precis mycket forskning baseras på politik. Räcker att man åker till ett annat land så är forskningen helt annorlunda kring hälsa, skola och liknande.
    Glöm inte att nazisterna visade genom forskning att den germanska folkgruppen var överlägsen.
    Jag är helt säker på (då jag läst rapporter och är insatt i ämnet) att passiv rökning har samma effekter oavsett var du bor. Det är inte samma sak som att mäta någons huvud och hitta på att en viss storlek på huvudet är mer överlägsen. Get real. 
  • Anonym (Ex-rökare)
    Anonym (Kingen) skrev 2014-09-10 14:51:27 följande:
    efter många års "forskning" kom man på att jorden inte var platt också.
    Ja precis - och det stämde ju också? Haha
Svar på tråden Rökare - dumma i huvudet?