Inlägg från: fridlyst |Visa alla inlägg
  • fridlyst

    Ska samhället stå för könskorrigering?

    Ja med tveksamhet. Framförallt borde vi satsa mer på genuspedagogik. Jag tror detta skulle minska diagnosen avsevärt.

  • fridlyst
    vampyria2 skrev 2014-09-11 21:05:37 följande:
    Hm hur menar du här? Jag tror ärligt talat inte att det spelar någon roll faktiskt Drömmer
    Nu blir jag privat här igen (har skrivit en del om det på FL tidigare) jag har en 12 åring som är föd som flicka men som redan när han började prata kallade sig själv för han, han har alltså vetat sedan han var extremt liten att han är en pojke.

    Vi har alltid låtit honom vara den han är och inte lagt några värderingar i det, när han var 8 år så skickade en läkare honom på könsutredning på Karolinska i Stockholm och där tog de ett blodprov på honom, det visade att han hade bara pojkkromosmer och därför faktiskt är en grabb....hur han visste det har jag funderat massor på och inte blivit klokare för det men det visar för mig att könsidentiteten sitter någon annanstans än just i underlivet eller snoppen, det finns andra saker som spelar in för att bestämma sånt, det tror i vilket fall jag efter att ha fått se min 12 åring växa upp till en underbar liten grabb
    Ja, jag tror att vi lär oss våra roller och att dessa blir så oerhört viktiga. Om vi fick vara som vi va utan att behöva identifiera oss så starkt med ett visst kön så tror jag att det skulle finnas mindre behov av att byta kön.
  • fridlyst
    vampyria2 skrev 2014-09-13 18:19:53 följande:

    Det är inte underutvecklat alls utan det är nått som blev fel när han låg i min mage och han fick en snippa istället, har visst med hormoner att göra, det har jag ingen jätte koll på faktiskt utan har mer lagt ner tid på att ta reda på hur jag får honom att växa upp och må bra


    Varför tycker hen att det är så viktigt med en snopp?
  • fridlyst
    EnAnonumius skrev 2014-09-13 19:08:10 följande:
    Du hävdade i inlägg

    Det är INTE en "hen" TS skriver om. Det är en han.

    Varför sitter du och medvetet struntar i att TSens barn har en egen önskan  och vill kallas för pojke och han?

    Det du sitter här och gör direkt oförskämt och direkt nedvärderande av en annan individs egna önskan att ta till pronomet "hen".
    Jag förstår inte riktigt ditt inlägg men jag struntar inte i att barnet vill kallas pojke. Jag undrar bara varför. Jag vill problematisera detta lite.
  • fridlyst
    vampyria2 skrev 2014-09-13 19:53:17 följande:
    Du ska jag vara helt ärligt så vet jag inte ens om HAN kommer att operera sig, han vet om att möjligheten finns men att han inte kan göra den förens han fyller 18 år så det är inget vi har pratat så mycket om faktiskt, finns andra saker som är viktigare.

    När han var liten så frågade han hur gammal man är när snoppen växer ut för han var helt övertygad om att han skulle få en efter som han var en pojke, så jag antar att det är något han saknar och ärligt talat så tror jag att de flesta killar faktiskt vill ha en snopp faktiskt.
    Jaha, det är du som antar det. 
  • fridlyst
    fridlyst skrev 2014-09-13 20:02:31 följande:
    Jaha, det är du som antar det. 
    Eftersom det antagligen är en oerhört krävande operation så får man hoppas att barnet själv verkligen tycker detta är oerhört viktigt av någon anledning och inte gör det av andras förväntningar
  • fridlyst
    vampyria2 skrev 2014-09-13 21:22:02 följande:
    Haha va? Andras förväntningar, skojar du med mig nu eller?
    Det här har varit en sorg för mig och inget jag önskar att han behövde leva med, ingen sorg för att jag har problem med att han är så här utan för att jag vet hur mycket problem detta kommer att skapa för min plutt, det är förbannat orättvist.
    Jag skiter fullkomligt i om han väljer att operera sig eller inte så att han skulle känna några krav i från mig om att göra det är ju bara löjligt att tro, vem fan önskar att sitt barn ska behöva gå igenom något sånt?

    Sen har jag inte skrivit tråden med inriktning på min son, står inget om honom i TS tex utan jag undrade rent allmänt, det är ett sätt för mig att bearbeta det här och det känns skönt att få berätta för andra att det finns såna som mitt barn och att det inte är något han har valt själv, han föddes så.

    Vi har absolut uppfostrat honom som en flicka i början, vi klädde honom i rosa och klänningar, köpte dockor och alla andra flickleksaker du kan drömma om, han har dessutom två äldre systrar som är så flickiga som man bara kan bli, trotts det så visste han redan väldigt tidigt att han inte var en tjej utan en pojke...jag fattar inte hur tusan han kunde veta det och det kan förbrylla mig totalt men det får mig att inse att vår könsidentitet sitter någon helt annan stans än i våra underliv faktiskt.

    Sen till sist, barnet? Tror du att han kommer att vara ett barn när han får gå igenom en operation? Nä det får man inte utan man måste vara minst 18 år innan man får göra den.
    Du skriver att detta (vad egentligen? )är ett stort problem och en stor sorg...för dig men du skriver ingenstans att ditt barn lider...
  • fridlyst
    EnAnonumius skrev 2014-09-13 21:52:10 följande:
    Jo du sitter och direkt struntar i pojkens egna önskan.
    Det var du själv som skrev detta i inlägg #67 om TSens son:
    "Varför tycker hen att det är så viktigt med en snopp?"

    Så jag sitter och skriver igen..

    Det är INTE en "hen" TS skriver om. Det är en han.

    Varför sitter du och medvetet struntar i att TSens barn har en egen önskan  och vill kallas för pojke och han?

    Det du sitter här och gör direkt oförskämt och direkt nedvärderande av en annan individs egna önskan att ta till pronomet "hen".

    Jag tillägger.
    Om du vill "problimatisera" det som du hävdar så är det direkt nedväderande av dig att sitta och använda TSens barn som föremål och kalla TSens son för "hen", när TSen har varit tydlig med att hennes son vill bli kallad för pojke/kille.

    Om du vill problimatisera det lite som du hävdar så kunde du ha vett nog att använda dig av en fiktiv figur än att strunta i ett annat barns önskan för din egna vinningskull för att "problematisera".
    Återigen så vet jag inte vad du vill ha sagt precis men hen är, som du skriver ett pronomen och inte ett substantiv. Hen är ett mycket bra ord, ser inget nervärdernade med det.

    Det var TS själv som tog upp sitt barn som exempel så jag antog att hen ville tala om situatioen.
  • fridlyst
    Digestive skrev 2014-09-13 21:53:32 följande:
    Läs nu vad som står igen. Hon som förälder ser en eventuellt hård framtid för barnet - [...] för att jag vet hur mycket problem detta kommer att skapa för min plutt [...] - och det känns såklart hårt för henne att känna till det.
    ja, precis mamman lider...men barnet?
  • fridlyst
    EnAnonumius skrev 2014-09-13 22:03:17 följande:
    fridlyst skrev 2014-09-13 20:12:34 följande:
    Eftersom det antagligen är en oerhört krävande operation så får man hoppas att barnet själv verkligen tycker detta är oerhört viktigt av någon anledning och inte gör det av andras förväntningar

    Men herregud är du på riktigt?
    Skiter du i att läsa TSens inlägg överhuvudtaget?

    Hur skall ett barn som precis kunnat tala, kallar sig sjäv för han redan  innan han är medveten om omvärlden,  kunna känna förväntningar på sig och du sitter och anklagar denna killen sedan att "hoppas att barnet verkligen vill det själv ..... och inte gör det för andras förväntningar".

    Är du så otroligt hardcore genusanhängare så att du måste medvetet sitta och anpassa TSens barn efter dina teorier för att du har svårt att acceptera att det finns en värld utanför som inte följer din din lilla "genus bubbla".
    Förlåt men dina meddelande är helt obegripliga.
Svar på tråden Ska samhället stå för könskorrigering?