• nytänkare

    Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!

    Vi har en tillverkningsindustri där produktionsinnehållet sjunker. Dock så ökar de pre-(exv R&D, Inköp) och postoperativa(marknad, försäljning) tjänsterna.
    Summan är att tillverkningsindustrin ser ut att öka.

    En trend är att företag även flyttar ut exv konstruktionsjobben - för att kostnaden är för hög.

    Samtidigt så har vi bland de högsta arbetskraftskostnaderna i EU -Tyska medier alarmerade när statistik presenterades att de låg över snittet i EU - i samma statistik var Sverige långt över Tyskland.

    Samtidigt är produktivitetsindex (BNP/ arbetad timma) i Sverige lägre än Tyskland. Ingen kan inbilla mig att företagen i Tyskland kan leverera sämre produkter än i Sverige. (Misstänker tvärtom tyvärr )

    Om själva produktionen sker utomlands - vad finns det för vits att ha inköp, R&D etc långt borta ifrån produktionen?

    Av de varor vi köper innehåller majoriteten av komponenterna ifrån inköpt material ifrån annat land. Priset/kostnaden styr, även i konsumentledet och därmed "äter vi upp oss själva". 

    Öka skatterna -öka arbetskraftskostnaderna - så konkurrerar vi ut oss själva.
    Sänka skatterna - det hjälper bara till en viss gräns.

    Nej - det hjälper inte med att sänka och höja skatterna. Nej - det är inte bara riksdagen som har ansvaret. Starta något ekvivalent som Tyskland "Industrie 4.0".
    Alla företag har ett ansvar - Exv det finns forskning som visar att bonus är oftast ineffektivt - till och med skadligt - förutom vid icke-kognitiva repetitiva arbeten. Lågkostnadsländer är inte alltid bästa-kostnadsländer (Läs: "Dyrt att köpa billigt?").
    Alla medborgare/kamrater/hen har ett ansvar.

    Om ni har ett jobb att gå till imorgon - ställ er frågan: vad kan JAG bidra med/ vad kan JAG göra? (Och det är definitivt inte att rösta på extrempartierna)

Svar på tråden Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!