Inlägg från: tobbe01 |Visa alla inlägg
  • tobbe01

    får en läkare bete sig ur som helst?

    Man kan faktiskt hålla ner på kalorierna även när man är gravid. Man kan ju äta sådant som är nyttigt och inte tro att man måste äta för två som en del tror. "Banta" är helt fel ord i sammanhanget.

  • tobbe01
    tomsfru skrev 2014-09-17 13:19:36 följande:
    öhm har till att börja med inte gått upp ett kilo halvvägs in i min graviditet, så äter för två gör jag knappast! är högst medveten om min övervikt.
    det jag hade problem med var att läkaren betedde sig illa, både jag och min man var chockade när vi klev ut därifrån och han är inte särskilt lättskakad känslomässigt.
    Var det första gången som du träffade vårdpersonal som inte bemötte dig med respekt? Då har du haft tur för det finns olämpliga människor i alla yrken. Jag kan tänka mig att i framtiden så kommer läkare att bli påstridiga och "otrevliga" när det gäller att påpeka övervikt hos framförallt unga människor eftersom de vet att det i långa loppet kan leda till en mängd sjukdomar och åkommor.

    (Fö så är man ju inte sjuk när man är gravid och ska inte behöva "daltas" med)
  • tobbe01
    viseversa skrev 2014-09-17 14:17:56 följande:
    Du menar att det är okej att förolämpa kränka och göra folk ledsna om dom har övervikt? Är det okej då? Ts ÄR MEDVETEN OM DETTA. Inget någon behöver berätta för henne flera gr med en dömande ton som att hon är dum i huvudet. Och som sagt vad gör hennes elaka kommentarer för nytta förutom att göra ts ledsen? Hon är GRAVID och gör redan det hon kan för att leva sunt under graviditeten.
    Var du där? Vet du hur "dömande ton" som användes? Att läkaren påpekar att ett tjockt fettlager på magen inte underlättar UL-unders. är väl fakta? och om nu läkaren påpekade det en gång för mkt så kvarstår faktum.
Svar på tråden får en läkare bete sig ur som helst?