Inlägg från: Sven Erik Johansson |Visa alla inlägg
  • Sven Erik Johansson

    Driva ut demon ur flickvän

    Anonym (Orolig) skrev 2014-09-17 18:23:18 följande:
    Hur driver man enklast ut en demon? Vilka ritualer eller bibelverser ger bäst verkan? 
    Om det verkligen inte är en trolltråd-så skulle jag vilja säga så här: Om det överhuvud taget förekommer äkta besättelse så tror jag det är oerhört sällsynt och den som misstänks vara besatt är nog i regel inte alls besatt , men mår tex kanske psykiskt dåligt och då är ett kärleksfullt bemötande ofta viktigast. I vissa fall behöver den som mår psykiskt dåligt professionell hjälp och i vissa fall kan en kurator som samtalshjälp, en psykiatriker eller en psykolog vara till hjälp.

    Jag som troende kristen kan också komplettera en sådan sak med stillsam och enkel bön och skulle nu någon-och jag tror INTE det är fallet med din flickvän, faktiskt vara besatt av någon extern andemakt så tror jag att stillsam bön är att rekommendera-inget överdrivet upphetsat och inget fysiskt.

    Det är också viktigt att fundera över sitt eget liv och sin egen andliga status. jag tror på att följa Jesus Kristus och även på att kunna genomskåda sig själv , och vara ärlig och även att man har en sund lagom självkritik.
  • Sven Erik Johansson

    Silhuett: Jag tror i o för sig att om någon förkunnare skulle påstå att psykiska sjukdomar generellt är direkt demonframkallade så är det ett stort misstag och jag betvivlar att det alls finns några äkta demonbesatta personer samt tror att kuratorer och psykologer och psykiatriker i regel är bättre än demonutdrivning , tex i trådstartarens fall om det nu inte är en trolltråd,men å andra sidan tror jag i o för sig att det faktiskt finns destruktiva andemakter i tillvaron-att det finns änglar som valt att inte följa Guds väg. Dock tror jag inte man skall överdriva deras betydelse. Ofta är vi nog själva mera våra egna fiender och står för mera ondska än destruktiva andemakter förmedlar.Man "skall inte måla fan på väggen" i onödan.

Svar på tråden Driva ut demon ur flickvän