Inlägg från: Anonym (Oroa dig inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oroa dig inte)

    Rökning under grav, någon kunnig?

    Nej, för guds skull. Behåll ditt barn. Ja, det finns högre risker för vissa saker, men vi talar kanske dubbelt (som värst) så hög risk för tillstånd som är oerhört ovanliga. Det här är dessutom risker för mammor som röker hela graviditeten; slutar du nu så kommer riskerna vara signifikant mindre.

    Dessutom tror jag inte att orsakssambanden är ordentligt utredda, eftersom det inte gjorts ordentliga blindtester, så det är svårt att veta vad som beror direkt på rökningen och vad som beror på en okänd faktor som påverkar både tillståndet och sannolikheten att mamman röker.

    Till slut - fundera över hur många som rökte genom hela graviditeten på 60-70-talet. Så illa är väl inte den generationen?

  • Anonym (Oroa dig inte)

    Jag kanske borde säga att min mor rökte genom hela gravideten. Jag har varit frisk hela mitt liv, har 2.0 på högskoleprovet, hög utbildning och när jag testade mitt IQ kvalificerade jag för Mensa. (Det här är inte sarkasm.)

  • Anonym (Oroa dig inte)
    Anonym (Inte så smart) skrev 2014-09-20 10:45:56 följande:

    Men att indirekt säga att rökning inte är skadligt är INTE smart. många dör och blir sjuka är av rökning. Det borde du som är så smart också förstå. Jösses vad mycket smartare än dig jag känner mig nu.


    Läs det första inlägget jag skrev ovanför. Fundera på om du fortfarande känner dig smart.

    Klart att det andra inlägget var anekdotiskt. Det var presenterat som ett sådant och avsett som motvikt till vad jag betraktar som den moderna perfektionshysterin runt barn. Nej, jag skulle inte röka som gravid, men inte heller skulle jag räkna ut ett barn baserat på de trots allt små absoluta riskhöjningar som är belagda.

    Till slut: jag är ny på det här forumet, men måste säga att den oerhört tråkiga tonen hos en del kommentatorer får mig att börja tro att jag inte blir gammal. Det går att kritisera inlägg utan personliga påhopp.
  • Anonym (Oroa dig inte)

    Ja, det är perfektionshysteri när någon känner att hon bör fundera över abort för att de rökt i början av graviditeten, och där andra personer genast lastar på diskussionen med att berätta hur olämpligt det kan vara.

    Precis som du skriver är det inte särskilt bra belagt. Tycker du då att det är lämpligt att beskriva ett otrevligt utfall som jag misstänker att du själv inte har en riktig utredning som belägger att rökningen orsakar och sedan mörkt antyda att massor med ohälsa egentligen beror på rökning, fast vi inte vet det. Hur är din empati funtad?

    Alla positiva och hjälpande inlägg här (inklusive jag) förespråkar att sluta röka eftersom det alltid är bra att vara på den säkra sidan. Vad beträffar skador av rökning de första elva veckorna så tycker jag att du är skyldig diskussionen några forskningsreferenser om du tänker skrämma upp folk på det här viset. 

  • Anonym (Oroa dig inte)
    Gena skrev 2014-09-22 12:38:02 följande:

    Man måste titta på vetenskap och se statistiskt vad som händer, inte gå på anekdoter.

    .


    Superbt svar!

    Håller fullständigt med om att det är bäst att prata med någon som är professionell.
  • Anonym (Oroa dig inte)
    Anonym (Ledsen) skrev 2014-09-22 12:25:12 följande:

    Jag har nu hållit upp sen dagen efter tråden skapades.


    Grattis! Är superimponerad - även om jag inte röker själv så slutade mina föräldrar röka när jag var liten, så jag vet att det kan vara jobbigt. Din framtida dotter eller son kommer att vara glad över att höra hur mycket mamma älskade dem redan från början.
Svar på tråden Rökning under grav, någon kunnig?