Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Sova i natt- eller dag-kläderna?

    Nu såg jag efteråt att jag har barn i fel ålder, men svarade dag är ok.

    Dock är målsättningen att alltid byta till pyjamas/nattlinne, men de gånger barnen somnar i vagnen eller bilen när vi har varit iväg och behöver sova färdigt har jag bara tagit av kläder och skor och lagt dem i sängen. Många byter ju till pyjamas innan de åker hem, men det glömmer vi som regel att få med.

    För egen del tar jag alltid av leggings och strumpor om jag lägger mig i sängen och tar en tupplur, om jag inte är sjuk, då är man ju ändå ofräsch hur man än gör (svettas av feber).

    Däremot har jag haft några barn i förskolan som kommer med pyjamasen under dagkläderna oavsett årstid.  Det kan jag tycka är väldigt konstigt då de är för varmt klädda inomhus och skillnaden blir liten när de går ut. Dessutom känns det för mig personligen ofräscht att behålla nattkläderna på åtminstone efter att barnen kommer upp i den åldern då de börjar svettas. Även för små barn signalerar bytet en del av nattningsrutinen.

    Efter frukost åker yngstas kläder i tvätten då hon klabbar medan den stora oftast kan ha samma nattlinne även kommande natt. Det känns trevligast att de är hela och rena när både de och jag kommer till förskolan respektive skolan.

Svar på tråden Sova i natt- eller dag-kläderna?