Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Smutsiga sanningar om SD!

    tobbe01 skrev 2018-07-21 09:51:33 följande:
    Jag sänker mig inte så lågt så att jag börjar rada upp vad de andra mesiga partierna gjort sig skyldiga till. Folk glömmer fortare än en gris blinkar. Jag SKULLE möjligtvis kunna nämna "valstugeskandalen" (ett litet exempel i högen)men varför göra det?
    Mm, en skillnad är att valstugeskandalen drabbade moderaterna ganska hårt medan SD-skandaler inte verkar påverka anhängarna, möjligen att de blir lite mer anhängare för varje skandal.

    Jag tycker fenomenet är intressant och kanske oroande i ett större perspektiv. För mig framstår det som en gåta att en okunnig ynkrygg och mobbare som dessutom är en notorisk lögnare och pinsamt skrytsam och självupptagen kan ha ett sådant stöd bland republikaner i USA.

    Så vad är det som skulle vara tabu för Trump, som skulle få hans anhängare att rygga tillbaka av avsky - tja t ex att han förklarade att han var för fri abort eller att han är ateist.

    Undrar vilka motsvarigheterna är för SD, förutom de rent självklara som t ex att Åkesson konverterar till islamSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    tobbe01 skrev 2018-07-21 10:33:51 följande:
    Kanske får vi tugga i oss att amerikanarna valde Trump? Jag blir inte förvånad om han väljs om när det blir dags. På samma sätt kommer vi att måsta ta in att SD efter valet kanske är vårt lands näst största parti (eller största). Sofforna på Svt kommer DIGNA under alla förtrytsamma förståsigpåare som ska försöka förklara HUR svenska folket kan rösta så "fel". Jag lovar.
    Visst, det är inte otänkbart att Trump får ytterligare en presidentperiod, om inte Demokraterna lyckas hitta en kandidat som Putisn nätarmé har svårt att komma åt. Det var intressant att se Trump såväl krypa för som kråma sig inför Putin efter deras möte på tumanhand i Helsingfors.

    Oavsett om SD blir störst, näst störst eller tredje största parti i valet så kommer inget parti att samarbeta med SD, visst finns det en hel del moderater som gärna skulle se ett samarbeta med SD, men det finns fler för vilka det både är otänkbart och en partitillhörighetsavgörande fråga.

    SD och dess anhängare brukar ju ofta benämna de övriga partierna som sjuklövern. Det är inte helt fel att utgå från detta perspektiv när man funderar över den kommande regeringsbildningen. 

    För mig är sjuklövern bärare av idéer om tillvarons komplexitet (utom möjligen V och MP), att det inte finns några "quick fix-lösningar". Visserligen har M och S delvis simmat vilse i SD-pannkakssmeten men jag är övertygad om att de kommer att ta fram sina ideologiska kompasser så småningom, kalibrera dem, och konstatera att smeten var härsken och att fokusering "invandringsproblem", "invandringsproblem", "invandringsproblem" bara känns relevant för den som är vilse i smeten eller gömmer sig där i rädsla för att annars behöva formulera betydligt svårare problem och kanske även möjliga lösningar på dessa.

    Jag tror liksom du att det politiska landskapet kommer att förändras i grunden under kommande mandatperiod, men till skillnad från dig tror jag inte att förändringarna kommer att innebära att SD får mer inflytande.

    Jag tror också att fokus i framtiden mycket mer kommer att handla om hur vi kan skapa ett mer hållbart samhålle utan att det alltför mycket inkränktar på vår bekvämlighet. Och visst - även där har ju SD en lösning: Stoppa invandringen och släpp ut mer skit samt ompröva Sveriges deltagande i internationellt arbete för att begränsa klimatförändringarna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2018-07-23 10:29:30 följande:
    Det var en obehaglig bild, den skulle man kunna skrämma barn med.

    Mannen som vill förstöra deras framtid.

    Det tycks vara ganska genomgående att högerpopulister såväl i Sverige som internationellt förnekar människans påverkan på klimatet.

    Jag undrar varför?

    Notera också att han med Trump som förebild vill ompröva landets deltagande i klimatavtalet.

    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2018-07-23 11:04:39 följande:

    Ja fy tusan. När ska folk vakna och inse vad den mannen och hans parti vill med Sverige. Varför ställer inte media honom och hans parti mot väggen för miljöpolitiken? 


    Ja, det kan man undra.

    Men jag gissar att SD kommer att skaffa sig en klimatprofilering, såtillvida att de assimilerar argumentet att invandring är en företeelse som påverkar klimatet mer än något annat i partiets handlingsprogram - och om bara Sverige stänger de vidöppna gränserna så har vi gjort mer än vad man kan begära i syfte att minska mänsklig klimatpåverkan - och därmed behöver vi inte göra något i övrigt - mer än att minska anslagen till klimatforskning.

    TypTomte
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Vilket av alternativen AFS, NMR eller SD Breivik skulle föredra har jag ingen aning om, men gissningsvis AFS eller en taktikröst på SD.

    Däremot vet jag vad han inte skulle rösta på - S.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-02-09 11:23:54 följande:
    Ja, SD drar till sig de märkligaste sortens människor.
    Tja, det var väl han som pysslade med att skjuta rådjur från sovrumsfönstret så han hade säkert fallenhet för att bli en SD-vurmare.

    18 månaders fängelse för skattebrott ligger väl också i linje med SD-vurmande.

    När jag hör SD-vurmare gapa om hårdare tag mot brottslingar kommer jag osökt att tänka på tjuven som ropar "Ta fast tjuven" och pekar på någon annan än sig själv.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-02-09 13:25:39 följande:
    Glömde att man dessutom enligt samma SD-syn borde kasta ut hans barn samtidigt, som torde höra hemma i samma kriminella traditioner
    Du syftar på den nedärvda essensen
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-02-09 14:05:29 följande:
    Exakt!
    Mm, man kan inte bortse från den nedärvda essensen när det gäller SDSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-05-20 09:25:11 följande:

    Nu är jag nr två på bollen men postar ändå. Undrar när Jimmie Åkesson ställs mot väggen för att leda ett parti som friar misstänkta sexualförbrytare men som straffar den kvinna som larmar om övergreppet. 

    Då:

    Idag:


    Bättre att vara tvåa på bollen än som SD-potentater vara på brösten, vare sig kvinnan vill eller inte.

    Han kanske inspirerats av "Grab Her by the pussy"-rörelsen.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-05-20 10:16:40 följande:

    Jomen det var ju bara ett "missförstånd". Så verkar det iaf för den aspackade som tycker det verkar rimligt att man ska få rota under andra människors tröjor.

    "Christian Krappedal på Sverigedemokraternas pressavdelning skriver i ett mejl till Expressen:


    ?Kristinas påstående om att hennes redogörelse för oss skulle vara skäl för partiets agerande stämmer naturligtvis inte.?


    Krappedal beskriver den aktuella kvällen - där Peter Lundgren, också enligt egen utsago, tog kvinnan på brösten och att hon puttade undan hans händer - som ?en kväll med trevligt umgänge där ett missförstånd uppstod mellan två personer?."


    Han kanske trodde att han var i Kairo bland likasinnade.

    Ett litet missförstånd för en sverigedemokratspotentat men ett stort för mänskligheten.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-10-31 10:21:55 följande:
    Du är bannad på FL och att skapa ständigt nya nick och stalka mig och vara otrevlig och kalla mig för en massa fula namn gör att "hemsk person" är något jag kan komma fram till alldeles på alldeles egen hand.

    Du får väl googla. Att du inte hänger med visar du tydligt med dina väldigt oinsatta frågor.
    Aha, hen är tillbaka igen och redan i gasen.

    Mig har det roat mest att hens följare här på FL ofta blir så entusiastiska av hens inlägg, i synnerhet de som glorifierar hjälte/martyr-rollen hos en samhällsavslöjare på högerkantenTomte
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-10-31 18:05:54 följande:

    En av Sverigedemokraternas toppolitiker i en skånsk kommun har tagit timeout från alla sina politiska uppdrag. Anledningen är att politikern, som också arbetar som lärare, ska ha tejpat för munnen på en elev i första klass för att få tyst på barnet, enligt Skånska Dagbladet..

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OpXopV/sd-politiker-tar-timeout--tejpade-elevs-mun


    Hmm, man kan ju tycka att SD borde implementera metoden. Inte mot skolbarn som partiets representant i Skåna har för vana, utan mot rasister inom det egna partiet. Det vill säga bildligt talat tejpa igen truten på dem som uttalar sig rasistiskt.

    Fast det är klart, så mycket tejp finns det väl inte att det skulle räcka till.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-09 15:04:32 följande:
    Det var faktiskt JÅ himself. Han var ju aldrig sosse, utan gick ganska omgående till SD som då styrdes av praktiserande nazister.
    Syfter du på vittnesmålen om att Åkessom tvårt emot vad han själv påstått inte alls var rätt för invandrare, att det nästan inte fanns några i Sölvesborg men att han ledde ett gäng mobbare.

    Det gör han ju för övrigt fortfarande.
  • FDFMGA
    Perjonsson skrev 2019-11-10 06:11:03 följande:
    Du borde nog hålla de borta från politik fullständigt och du de 2 senaste veckorna missat att sverige är mest bombat!!!!. Alla svenska tvkanaler, polis, politiker, forskare har bekräftat detta åtskilligt. Ta och vakna för fan el va tyst!!!!!?
    Jag tror att det finns länder som bombas mer intensivt av infantil nyhögerpropaganda än Sverige.
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2021-11-02 23:35:39 följande:
     den låga förväntningarnas rasism. 
    De låga förväntningarnas rasism.

    Jag hade inte stött på formuleringen tidigare, men ser att det blir en hel del träffar om man googlar.

    Ja, jag tror att företeelsen är viktig som en delförklaring till att integration och kravlöshet länge var två sidor av samma mynt.
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!