• lantlivet

    Pergotime start Oktober 2014

    Får ja hoppa in trots att pergotime starten blir kanske i nov ? Känns onödigt att starta en tråd :)

  • lantlivet
    SsaraL skrev 2014-10-23 22:31:05 följande:

    Absolut får du hoppa in!

    Ska du börja efter novembers mens?


    Vi har börjat utredningen nu och kommer få möte bokat i nov där vi kommer gå igenom planen och isf så får jag pergotime då utskrivet då jag har pco och inte haft ägglossning på flera år tydligen. Fick veta de i april och vi har försökt skaffa barn i 1,5 år. Bara våra provresultat har kommit in så ska vi på möte. Men ja ska inte ta blodprov förrän till veckan.

    Så nu början den väntan på mötet. Små.mål. Förhoppningsvis gravid innan årets slut! Om mensen vill komma någorlunda. Har ganska oregelbundna blödningar.
  • lantlivet
    SsaraL skrev 2014-10-24 12:27:27 följande:

    Spännande!

    Hoppas ni får pergotime utskrivet och det funkar! :) är så spänd inför min första kur nu!


    Lycka till :) vi får nog det, annars blir det inga barn här :)
    tjejmedpco skrev 2014-10-24 20:38:24 följande:

    Vi höll också på ett tag innan jag fick veta att jag hade pco. Jag har inte haft regelbunden mens någon gång och har flera gånger varit till läkare och försökt få svar på vad som var fel men har då  bara fått höra "det kan vara så". Men tidigare i år träffade jag en som sa att jag hade pco, skönt att äntligen få ett svar :)

    Hoppas att du får börja i november! :)


    Ja det är skönt att veta varför de inte blivit något, å att de är något man kan göra nått åt :) hopas vi med!

    Hur planerar ni att berätta för era familjer? Eller vet de om att ni försöker redan :)

    Vi bor så långt bort från våra å träffas ca 2 ggr per år, så ja hoppas att kunna åka hem i feb-april och släppa nyheten om de funkar med första kuren. :)
  • lantlivet

    De är verkligen jättejobbigt när alla runt om blir gravida, nu har jag tyr att ja inte bor i närheten av alla mina vänner som blivit gravida,men då finns ju alla sociala medier istöllet. Men ja börja känna mig bättre att hantera alla gravida nu, tog avstånd till alla förut. Men nu är vi så pass nära det själva. Å ibland tänke ja att, tänk dom som längtar och inte har en partner eller där de ej är eniga och är runt 30 å de börja kännas att de är nu LR aldrig, då har vi rött tur endå som är så pass unga . De får mig lite mer avslappnad :)

    Sitter nu här med en värkande arm efter blodprovet idag. Nu får de gärna gå fort till nästa vecka! Då är förmodligen provsvaren klara

  • lantlivet

    Ja blir 23 till veckan ^^

    Ja har en bebis ja man mysa med som ja följt sen han blev till, så mysig. Å de vet om vårt problem å är förstående. Har även 2 till vänner som fått kämpa , så tack å lov är ja inte ensam i detta , förutom min Karl då :) men de är väldigt skönt att kunna ventilera här då de endå inte är på samma väg. Och man vill ju att graviditeten ska va en överraskning när den är här :)

    Smart sambo du har! Faktiskt så känns de ju så, dock har vi en katt så han är min lilla bebis just nu :)


    SsaraL skrev 2014-10-30 07:29:22 följande:

    Jo, vi bor också ifrån alla som skaffar barn (sambons vänner). Mina vänner är lite unga ännu, "bara" 23 år - medan sambon är 33 år. :)

    Så jag kan ju inte heller gosa med bebisar, men det kanske bara är bra då?! ;)


  • lantlivet
    SsaraL skrev 2014-10-30 15:15:31 följande:

    Skönt för dig! :)

    Oj - grattis i förskott då! Roligt att fler är suuuuper unga (enligt alla) som också skaffar barn! Vart bor ni?

    Gud vad hemskt, min sambo lämnade bort två katter när han flyttade ner till mig haha - så han gav upp sina bebisar! =p


    Tack :) ja precis. Men man är inte så ung egentligen. Vi bor i Västerbotten, ni då?

    Inte så många här uppe som ger sig till känna här inne ;)

    Hehe ja jag tycker synd om min katt ;)
  • lantlivet

    Jo de blir en bit det ;)

    Åh mina föräldrar är här å hälsar på över helgen, önskar att vi har någon nyhet att berätta, men får hoppas att de blir till påsk ist! Min mor längtar så efter barnbarn nu det vet jag, hon är så barnkär. Men har aldrig frågat om vi ska skaffa snart. Hon vet innerst inne att vi försöker. De ser ja på henne. Om hon bara visste så jobboigt de är allt dehär. Men ja vill att de ska bli en överraskning när de väl sker. Då kan hon få veta ist, att de varit en lång resa.

    Tänk så efterlängtade alla våra barn kommer vara när vi väl är gravida, sån lång väntan vi gör igenom tjejer! Helt galet att man inte bryter ihop totalt?

    Till veckan är nog mina prover klara å ja blir blå av väntan, känns som ja håller andan hela dagarna för att dom ska gå fortare på nå vis.

    Ett intresse jag har är virkning så nu har jag börjat på en ny filt som ja kommer spara till vårt kommande barn(förhoppningsvis!) har gjort en innan av samma garn,men den är i "tjejfrger" å ja är inte den som gillar sånna så den ska ja ge bort,bara någon av mina tre vänner klämmer ut en flicka nångång! ;)


    SsaraL skrev 2014-10-31 21:07:33 följande:

    Oj, haha vi bor i Skåne! Så en bit iväg ;)


  • lantlivet

    Vi bor hu så långt ifrån så hon set ju inte då ja mör dåligt :) är heller inte den som spiller ut alltså Facebook så fort jag slöt tån i tröskeln ;)

    Ja vi kommer nog berätta för våra närmsta vänner rätt fort just för att vi vill ha det stödet ,men inte våra föräldrar då dom inte vet om vårt problem :)

    Snart så har vi våra små magar å kan gå ut med nyheten ;) nu är det nästa, efter 3 års längtan å olidlig väntan, å 1,5 år av försök :) endast veckor bort till vi är bokad för möte!


    SsaraL skrev 2014-11-01 13:12:15 följande:

    Vet exakt hur du känner. Men min mamma TJATAR efter sina barnbarn (har en storebror också). Min mamma är min bästa vän, så hag kunde inte hålla mig (är en skvallerbytta också hHAHAHA!). Det var hon sol tvingade mig ringa in och bli kollad, jag har bara skjutit upp det hela tiden. Hon ser ju på mig att jag är ledsen hela tiden och hon vet att det är för vi inte kan få barn "naturligt".

    Skulle egentligen väntat med att berätta, men kändes så fel när jag inte berättade för henne.. Så nu vet hon, och när jag blir gravid kommer jag berätta direkt för on man får missfall (pepppepp) så vill jag att hon/familjen ska finnas där för mig och att de vet varför jag är ledsen.


  • lantlivet

    Ja tro inte ja kommer lägga ut något på Facebook alls då de är så många nyfikna där, kommer nog lägga ner Facebook när de blir bebis, endast använda instagram. Där ja nästan bara har nära vänner :) dock är min insta öppen ,men mitt liv är rätt ointressant ;)

    Hoppas de funkar för er med enkelkuren :)

    Nu har mina föräldrar äntligen åkt hem, huset är nu lugnt å tyst igen ;) så skönt.

    Hoppas mina provsvar kommer i veckan, ja blir galet av väntan!

    Håller tummarna för att är händer för dig, :)


    SsaraL skrev 2014-11-02 08:50:50 följande:

    Gud nej, inte jag heller. Kommer endast berätta för mina föräldrar, bror och min närmsta vän första tiden. Kommer absolut inte lägga ut på Facebook innan RUL osv. Fast det får man se när man är i sitsen, :D

    Åh! Håller tummarna!

    Ska börja ta mina äl-test imorgon, hooooppas jag får lossning, kommer bli deprimerad som fan annars trots att jag vet att det är vanligt att man behöver en dubbel dos pergotime.


  • lantlivet

    Nä utan bara för att se vad värdena ligger på innan ja får pergotime, har inte fått de än, väntar på möte med läkaren och ssk, ja har pco, å vi har försökt bli gravida i 1,5 år nu. Hade kunnat få hjälp tidigare om ja inte fyllt så sent då de är åldersgräns här uppe..

    Älskar vet ja att jag inte har, har inte haft sen ja slutade med p-piller 2012 ,så nu är de endast Pergo som vi väntar på :)

    Nu vill jag ha tabletter så vi kan börja försöka på riktigt och ens ha en chans,men vi får väl se om de ringer i veckan och vi bokar möte då. För hon sa att när mina svar kommit så bokar vi tid och då får ja recept på pergotime då isf :) vilken är troligt ja får då de såg på senaste proverna att ja ej har öl å alla ältwst ja tagit alltid varit negativa,testade i 5 månader i rad.. Inte kul,men då fattade ja att något var tokigt iaf, å samtidigt så började mensen spåra ur helt så ja har mellandblödningar varje månad där ja egentligen ska ha ägglossning, :)

    Hoppas de ger utslag,men de borde det göra tycker jag :)

    Bara att ligga i, man har ju samma chans som alla som får vanlig ägglossning att bli gravid, vilket är väl typ 20-25% chans varje ägglossning LR nått liknande.


    SsaraL skrev 2014-11-02 12:34:46 följande:

    Skönt att ha gäster men skönare när de åker hem! ;)

    Är det ägglossning du väntar svar på? Har ni försökt under tiden ändå?

    Jag ska inte göra något blodprov förens den sista kuren (fick 3 månader). Då ska jag typ ringa in om jag varit säker om jag fått ägglossning , annars inte. Jättekonstigt. Men får ringa om det inte funkar efter andra månaden helt enkelt och fråga. Hoppas innerligt att Jagger utslag på ältesterna. Det hade varit så skönt att veta att det verklige fungerar.


Svar på tråden Pergotime start Oktober 2014