• Anonym (**)

    Vårdnad under amning

    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 21:48:52 följande:
    Det som kommer vara mycket avgörande är om bebisen kommer att behöva helammas eller inte.

    Visar det sig att bebisen även tar nappflaska finns det inget som säger att bebisen måste bo heltid hos henne utan hans trygghet kommer att vara minst lika viktigt för bebisen.
    ja, men det kommer fortfarande vara en person som barnet huvudsakligen bor hos, eftersom små barn som sagt inte ska slussas runt. oftast blir det mamman eftersom starkast band finns till henne, som burit fram och fött honom/henne. i vissa fall kanske det bedöms att det är pappan. allt utifrån barnets bästa. sådana här beslut är inget som sker godtyckligt och utan grund, vilket vissa verkar tro.
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 22:08:39 följande:

    Man kan ha som personlig åsikt att deras bebis kommer att ha det tryggast att bo enbart hos henne men till saken hör att Familjerätten kan sen komma att utdöma gemensam vårdnad och växelvis boende.

    Då kommer bebisen att få bo t.ex en vecka hos henne och en vecka hos honom.

    Motsätter hon sig Familjerättens beslut och hans vilja kan det bli tal om kidnappning av bebisen från hennes sida.


    Att det kommer bli växelvis boende första åren är väldigt liten sannolikhet, vilket nämnts tidigare.
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 22:23:48 följande:

    Men det utesluter dock för det inte helt att det kan komma att bli så!

    Familjerätten kommer i så fall förmodligen även titta på saker som vi här i tråden egentligen inte har någon aning om.


    Familjerätten utgår från barnets bästa och forskning och den tyder på att det bästa för barnet är att de första åren ha ett primärt boende och att inte slussas emellan två hem.
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 22:40:44 följande:
    Fast nu är det så att varken du eller jag kan veta helt säkert.
    Du och jag kan endast sitt och spekulera över hur det kommer att bli.
    ja, det är klart, de kommer göra en bedömning utifrån det specifika fallet. men eftersom jag har utbildning och erfarenhet inom det här området så har jag ändå en ganska bra aning om hur det faktiskt brukar gå till och vad de bedömer utifrån, och risken är väldigt liten att det kommer bli växelvist boende.
  • Anonym (**)
    MxMeNow skrev 2014-10-15 22:59:07 följande:
    Nej, barnet känner inte sin mamma! Rösten grumlas i magen från andra ljud eftersom de inte andas i magen känner de inga dofter.

    Och än än gång, jag är inte för jämställdhet och jämlikhet men jag Hatae hycklare som är för det men bara om kvinnan gynnas!
    Det är nog bara om man har en väldigt snäv syn på jämställdhet som man tycker att det här är fel.
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 23:00:01 följande:
    Fast du kan dock fortfarande inte veta helt säkert då du inte har just deras specifika fall framför dig!
    jag har aldrig hävdat heller att jag vet exakt hur det kommer bli för dem. jag säger bara att risken är väldigt liten att det blir växelvis boende. det är i yttersta undantagsfall som det skulle dömas till det. för det är inte till gagn för barnet i 99% av fallen.
  • Anonym (**)
    MxMeNow skrev 2014-10-15 23:03:45 följande:
    Läs #57 och räkna antalet "mitt barn" ts skriver.

    Ja, jag förordar att pappan utan tvekan ska ha samma självklara rätt att ta barnet med sig hem som mamman och att mamman då ska få hälsa på. Barnet kvittar det vem hen knyter an till först. Det är mammor som kännet sig entitled
    ok, det är din åsikt, och det respekterar jag. men i sådana här fall så är det inte personliga åsikter som styr. familjerätten bedömer utifrån andra kriterier, och det är nog tur det, det skulle bli väldigt godtyckligt annars.
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 23:18:54 följande:
    För mig är det helt ärligt helt ointressant vilka siffror du försöker dra fram för mig då varken du eller jag vet så mycket egentligen om deras specifika situation.

    Ts kan t.ex ha problematik som vi inte känner vilket kan innebära att Familjerätten beslutar utöver om gemensam vårdnad om växelvis boende.
    jag förstår inte riktigt vad du vill ha ut av det här? eller alla andra förövrigt som dundrar på om personliga åsikter om hur de tycker att det ska vara. TS frågade om hur det skulle kunna bli i det här fallet, hur hennes chanser till vårdnad och att ha barnet hos sig den första tiden verkar. vad jag och några andra försöker göra, är att svara på det, utifrån det man faktiskt vet. vad ska vi göra tycker du? låta bli att svara vad vi tror och på så sätt försöka hjälpa TS bara för att vi inte vet exakt allt om TS och situationen?

    om min utbildning och erfarenhet säger att risken är ytterst liten att det blir växelvis boende, ska jag låta bli att säga det då för att det KAN ligga något bakom som TS inte sagt som gör att det bedöms annorlunda?
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-15 23:40:46 följande:
    Jag försöker bara försöka bara att påvisa för henne att det inte alls är säkert att bebisen kommer att bo hos henne hela tiden utan det blir i så fall sen upp till Familjerätten att avgöra det beroende på vad utredningen av deras situation sen visar.

    Jag är inte ute efter att stjälpa ts
    ok. tycker det känns väldigt onödigt bara att hålla på och argumentera emot, och säga att någons input i frågan är helt ointressant. det leder ju inte någonstans direkt.
  • Anonym (**)
    Centurione skrev 2014-10-16 17:28:56 följande:

    Fast det viktigaste i frågor om barn, är BARNETS bästa. Och så hoppas jag att ALLA inblandade parter tänker. Diskussioner om jämlikhet och rättvisa mellan vuxna, är underordnat barnets bästa.


  • Anonym (**)
    MxMeNow skrev 2014-10-16 18:49:51 följande:
    "Sur" är ett ord jag bara använder när jag besktiver smaker, i princip, så det vet jag att jag Aldrig skrivit i tråden. Att jag däremot irriterar mig på hycklare har jag skrivit och det står jag för.

    Att mamman inte alltid per automatik är det bästa valet som vårdnadshavare står jag också för. Att hävda något annat är bara obildat!
    det där är personliga åsikter. att amning är det bästa för barnet är forskning. men visst kan man ignorera forskning och bara hävda sina egna åsikter istället. men det känns ju inte särskilt "bildat".


  • Anonym (**)
    Tow2Mater skrev 2014-10-17 17:52:43 följande:
    Ok, närhet till mamman minskar risken for homosexualitet, en bra ursäkt jag i såfall kan kopa for att låta mamman vara viktigast forsta tiden! Varfor synliggors inte det oftare?

    "At birth, male babies get a surge of GnRH which results in a LH surge. This is apparently triggered by exposure to the mother?s pheromones. The LH surge keeps the testes pumping out a high level of testosterone which further masculinizes the brain by destroying or altering connections between nerve cells and creating male circuits. (Kohl & Francoeur, 1995, p.96)"
    vad får du homosexualitet ifrån?
  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-19 14:50:05 följande:
    Nu märker jag att du tolkar det jag skrev bokstavligen!

    Det jag menade var att Tingsrätten stödjer sig inte blint på riktlinjer framarbetade av barnpsykologer utan mycket vikt läggs på individuell lämplighet hos mamman respektive pappan.

    Dömer Tingsrätten till gemensam vårdnad och växelvis boende kan det sen bli tal om kidnappning om någon av föräldrarna motsätter sig det genom att medvetet hindra den andre från andre från att få träffa barnet alls.
    Anonym (Thimphu) skrev 2014-10-19 14:54:04 följande:
    Tr utgår från det individuella fallet inte vad barnpsykologer säger om de inte är tillfrågade att göra en utredning i det individuella fallet.

    Ge inte råd när du inte vet hur det funkar!
    är ni utbildade inom eller arbetar inom området?

  • Anonym (**)
    Anonym (mc) skrev 2014-10-20 13:43:35 följande:
    Nu tror jag bestämt att din hjärna spelar dig ett allvarligt spratt då du verkar ha väldigt svårt att ta till dig av att ts:s situation kan komma att försämras och då är det inte alls säkert att hon kommer att få ensam vårdnad om barnet.
    varför skulle hon inte få ensam vårdnad? ge några exempel tack.
  • Anonym (**)
    Anonym (Thimphu) skrev 2014-10-19 16:07:17 följande:
    Jag är både utb och arbetar i området
    då borde väl också du vara väl medveten om vad man bedömer på och att man alltid utgår från barnets bästa?
  • Anonym (**)
    skpklm skrev 2014-10-20 23:24:05 följande:
    Och pappans hälsa likaväl -  om vi nu ska fantisera.
    IsaStardust skrev 2014-10-20 23:52:35 följande:
    om man nu ska vara sån så kan ju vad som helst hända. pappan kan också bli sjuk eller dö med för den delen, TS kan dö, barnet kan få någon svår sjukdom etc etc etc.

    jag förstår dock inte riktigt meningen med att spekulera i hur familjerätten skulle döma i undantagsfall. just nu är det ju inget undantagsfall
    Det här är vad TS efterfrågade.:
    "Hur tror ni min chans är att få vårdnaden och ha barnet boende hos mig primärt??"
    och de flesta här inne är ganska överens om att chanserna till det är väldigt stora. att det kan bli annorlunda i undantagsfall, om hon blir väldigt sjuk t.ex, tror jag de flesta fattar utan att det behövs tjatas om det? allt blir väl annorlunda i undantagsfall? frågade TS om vad som skulle kunna hända med vårdnaden ifall hon blev svårt sjuk? Nej.

    börjar lessna på den här tråden nu och iallafall jag känner mig trygg med att familjerätten kommer döma det här på rätt sätt och på rätt grunder, och utifrån barnets bästa. är det någon som har tvivel angående det?
Svar på tråden Vårdnad under amning