Inlägg från: Sis2 |Visa alla inlägg
  • Sis2

    Vi som inte känner att vi passar in i de andra gravidtrådarna!

    Hej, hoppar gärna in här, kul tråd och verkar va ett bra gäng dom samlats här! Är 39 år och väntar min 3:e i april. Har två pojkar sen tidigare födda -09 och -13. Är egentligen inte särskilt förtjust i att va gravid, känner inte alls igen mig i de kvinnor som säger att det är fantastiskt och att de lyser , för mig är det mest en transportsträcka jag måste ta mig igenom. Dock verkar det som denna graviditeten blir lättare än de tidigare vilket förstås underlättar på alla sätt. Får hoppas det fortsätter så... Kram så länge!

  • Sis2
    Sawgni skrev 2014-10-24 07:02:41 följande:
    Känner igen mig i dig.. Lika gamla, tredje barnet och gillar inte alls att nån bor inne i mig :/ och fet blir jag dessutom, fy va less jag är idag. Hjälper inte fast jag tänker på vad jag äter och fast jag rör på mig... Går upp från 65 till 100 varenda jäkla graviditet, några tips?!
    Åh jag är verkligen inte rätt person att få tips av, har gått upp 25 kg per graviditet. Har dessutom inte lyckats gå ner allt sen den senaste graviditeten så går jag upp lika mycket nu så kommer jag rulla fram:( Är i v.15 nu och mår fortfarande diffust illa av o till vilket botas med att småäta, ahhhh, så inte konstig kilona pickar på men vad ska man göra då- är sjukt påfrestande att må illa varje dag. Tar gärna emot tips jag med!:)
  • Sis2
    Miss Happiee skrev 2014-10-24 10:42:33 följande:

    Nej, just nu känner jag mig enormt gravid: Svullen som vet inte vad, har gått upp 14 kg hittills är "bara" i v. 27, huvudvärk, riktig ond foglossning idag, försökt både stå o sitta på jobbet men inget är bättre usch vad jag känner mig gnällig... men nu har ha lunch o ska äta lite iaf :)

    Sis2: Är inte heller rätt person att ge tips, min kropp verkar lagra på ALLT under graviditeten. Med första gick jag upp 20 kg, med andra 23 kg o hittills nu v.27 14 kg. Med första barnet fick jag inte igång amningen o trodde att det uteblivna viktraset delvis berodde på det men andra ammade jag i 6 månader men gick inte ner ett hekto förutom 6 kg efter förlossningen (har ju alltid hört att man rasar vikt under amningen). Så i våras körde jag med gi och det funkade, nådde min vikt som innan jag var gravid men vips så blev jag gravid igen o här står jag nu med min flodhästkropp (ursäkta men så känner jag mig, som de lila dansande flodhästen på Youtube ;) ).


    Jag trodde också man skulle rasa i vikt av amning men den lilla "biverkan" gällde inte mig. Gick med i Viktväktarna efter min kille som föddes juli-13 och hann gå ner en del, men sen gick det seeegt mot slutet också kom nästa graviditet. Ja ja bara gilla läget och se fram emot ett nytt medlemskap i Viktväktarna framåt nästa sommar:)
  • Sis2
    BigMami skrev 2014-10-24 16:09:33 följande:

    Jag rasade inte heller i vikt, trots det att jag helammade mina 2 första i ett halvår och delvis över året :-/ 3an vägrade bröstet totalt (förstår henne också efter det att 2 barn sugit ur dem redan! Ser ju ut som 2 blöta lovikavantar med en femkrona i botten smile2.gif )


    Haha, väldigt kul skrivet! Och visst är det sant att brösten blir platta eller snarare tomma snarare efter amning. Hur tänker ni denna gång, amning eller ej? Jag är öppen att blanda amning med flaska, mest för att jag inte orkar va en sugnapp dygnet runt som jag blev med den minsta. Sen tyckte jag aldrig att det var sådär fantastiskt och naturligt att amma... men visst är det praktiskt.
  • Sis2
    Nallebjörnis skrev 2014-10-24 19:32:58 följande:

    Får jag åxå hänga på?

    31 år väntar mitt andra barn med bf 7e mars men kommer nog bli i slutet av februari pga planerat snitt. Har en dotter född december 09 innan med akut kejsarsnitt.

    Efter förlossningen blev jag sjuk och de vet fortfarande inte vad. .tagit typ alla prover som finns och röntgat alla delar i kroppen visa flera gånger.

    Har varit sjukskriven 50 % sen 30 aug pga foglossning. Nu är jag sjukskriven 100 % sen 2 veckor tillbaka pga foglossning, huvudvärk, yrsel och illamående samt sammandragningar.

    Visste jag att det skulle bli såhär skulle jag aldrig blivit gravid igen *skäms*


    *Michaela Victoria 091216*
    Usch vad jobbigt du har det:/ Jag vet hur det är att ha foglossning, var sjukskriven från v.28 förra graviditeten pga det. Minns också att det var jobbigt med omgivningens bemötande, det var som att foglossning får man ta helt enkelt och det kändes inte som mina plågor togs på allvar utan de "hör till graviditeten". Hoppas det inte blir värre för dig och att du får bra stöttning från nära o kära.
  • Sis2
    BigMami skrev 2014-10-24 19:36:44 följande:

    Ettan tog väldigt lång tid på sig att äta. Jag satt minst en till en och en halv timma åt gången, var 4-5timma. Men eftersom jag inte hade fler barn att ta hand om så gick det ok. Han hade napp till ett ett och et halvt år ca.

    Tvåan var en dröm att amma! Hon var nöjd efter 10-15 min vid bröstet var 4e timma ca & hade aldrig napp eller tumme.

    Trean gick som sagt inte alls. Hon ville helt enkelt inte och jag trivdes rätt så bra med flaska också men det är bra bökigt! Man ska hitta rätt ersättning, sterilisera flaskor, blanda rätt, inte för varmt, inte för kallt osv osv. Man måste komma ihåg flaskor, varmt/kallt vatten och ersättning när man åker bort.. Vi var till sommarland för något år sedan och gubben hade glömt nappflaskorna hemma så han fick åka akut till närmsta affär och köpa en och hoppas på att hon åt ur den.. Det gick bra men som sagt är amning enklare och billigare

    Nu hoppas jag kunna amma denna gång. Men är det inte så, så är det inte mycket att göra.. smile1.gif


    Problemet med min minsta kille var att han vägrade napp utan istället sög han på mina bröst typ hela tiden!:( Hade sååå såriga bröstvårtor första veckorna, sen gick det över men istället hade jag denna sugpropp intill mig dag som natt. Var helt slut så när han blev 6 månader avslutade jag amningen så fort jag kunde och äntligen kunde jag få sova längre än 2-3 timmar i sträck på natten! Min första kille flaskmatades så jag vet hur opraktiskt och bökigt det kan vara, men för mig som inte riktigt trivdes med att slänga fram bröstet hela tiden så fanns helt klart fördelar med flaskmatning också. Dessutom så sov han HELA nätterna från 3 månader- helt underbart!
  • Sis2

    Gillade heller inte att pumpa, kände mig som en mjölkko och den stund man hade utan en liten på sig fick jag sitta med pumpen istället:/ Nej passar nog en del men inte alla. Viktigast är väl att man gör som man själv vill och känner funkar bäst och inte blir stressad av amningshysterin.

  • Sis2

    Åh vad jag är trött på vab för tillfället, min minsta är på dagis ett par dagar och sen är det kört:( Sömnlösa nätter pga hostande, snörvlande barn är inte bra för gravidillamåendet heller har jag märkt, urk.

    Jo nu ska man väl börja ladda om inför ny förlossning då:/ Jag har ett planerat snitt och en förlossning i bagaget. Hoppas ändå på vanlig förlossning denna gång. Blir nog bra, på nåt sätt måste bebben ut ju;)

    Annars längtar jag till ul i november, är grymt nyfiken på vad det är för filur där inne:)

  • Sis2
    nokla skrev 2014-10-28 17:33:05 följande:

    Jag har gjort ultraljud, beräknat födelsedatum framflyttat 4 dagar till 25 mars. Och det är tvillingar. Jag kommer få panik! Nån som har/väntar tvillingar? Kanske bara lite chockad nu men det känns jätteläskigt. Alla såg iaf ut att vara friska och må bra smile1.gif


    Dubbelt grattis!!! Fantastiskt med tvillingar ju:) När chocken lagt sig så kommer du säkert enbart glädjas åt detta! Hade du inga misstankar? Mer grav.symtom? Stor mage? Ni blir en riktigt stor familj nu, kul!
  • Sis2
    nokla skrev 2014-10-29 14:31:11 följande:
    Ja magen växer ju fortare men i vecka 7 syntes inte min än smile1.gif Det är så jag inte kan ha mina vanliga byxor nu sen en vecka tillbaks kanske, innan har det fortfarande inte synts nåt när det har varit dags för rutinultraljud nu känns magen helt utspänd och det är liksom redan tungt att böja sig å röra sig :-/ Har gått upp 5 kg men det ser ut som mer, tycker jag smile1.gif
    Spännande för er att se hur en tvillinggraviditet ter sig jämfört med om man bär en. Vet du om det är enäggs eller tvåäggs?

    Jag har inte kunnat ha vanliga byxor sen ca vecka 12 tror jag och gjorde kub så är säker på att det bara är en bebis därinne. Magen svullnade upp kraftigt tidigt i graviditeten, ingen rund fin mage utan såg väl mest tjock ut. Nu börjar magen få lite mer form, iallafall tillräckligt för att jag inte kan dölja magen längre:)
Svar på tråden Vi som inte känner att vi passar in i de andra gravidtrådarna!