Inlägg från: Anonym (språkpolisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (språkpolisen)

    Sär skrivning och skiljsmässa

    Jag blir irriterad av att läsa ord och meningar som till exempel: "symptomer", "skiljsmässa", "mamma ledig", "en halv naken kvinna", "bonus mamma" och "föräldrarpenning".
    Det heter "ett symptom" och den korrekta böjningen i plural är  "flera symptom", inte "symptomer"...och det skrivs "mammaledig" inte "mamma ledig". "En halv naken kvinna" betyder att det är en halv kvinna som är naken....Om man däremot skriver "en halvnaken kvinna" så betyder det att kvinnan inte har tillräckligt med kläder på sig, alltså är hon halvnaken, inte "halv naken". Och det skrivs "skilsmässa" trots att det man gör är att "skilja sig". Det heter "bonusmamma" inte "bonus mamma" och det heter "föräldrapenning", inte "föräldarpenning". Och jag har så svårt för uttrycket "jag har ont i tjejmagen"...
    för helsike det heter "jag har ont i området runt äggstockar/livmoder eller däromkring"

  • Anonym (språkpolisen)
    Jag är bara jag skrev 2014-10-23 15:57:13 följande:

    Bebisverkstad och bebisfabrik ska vi inte tala om! Försöka bli gravid, planera barn eller nåt sånt, men inte dessa löjeväckande uttryck tack!


    Ja fy för dessa uttryck! Och uttryck som "mysa" när man menar sex.
  • Anonym (språkpolisen)

    Stör mig även när folk inte vet hur man använder stora bokstäver, uttropstecken och frågetecken. När man skriver ?! efter en mening är det som att skrika ut en fråga och det kan väldigt lätt tolkas som att den som skriver är aggressiv. Det är tyvärr rätt vanligt att folk här på FL "skriker" på det här sättet i rubriken och i sina inlägg och sen blir de förvånade när de som svarar i tråden har en aggressiv ton och sen ballar tråden ur med diverse anklagelser åt alla håll och kanter. Om man "skriker" med stora bokstäver och uttropstecken så tolkas det som att man är arg, upprörd och aggressiv. Om någon skriker i verkliga livet så tolkas det som att personen är arg, upprörd och aggressiv. Stora bokstäver och uttropstecken ger den innebörden i skrift, vilket många inte verkar ha förstått eller så har de inte fått lära sig det i skolan.

Svar på tråden Sär skrivning och skiljsmässa