• Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Jag är helt övertygad att min sju månaders har autism och tycker det blir tydligare för var dag.

    Är så otroligt slutkörd av alla funderingar, faktagooglingar sökningar efter symtom osv. Det snurrar oavbrutet i mitt huvud och jag iakttar barnet varje vaken sekund. Kommer ju inte få diagnos än på ett tag. Hur fasen står man ut med väntan???? Det funkar bara inte att sätta sig ned och se tiden an.

    snälla har någon nått konkret tips?? Har redan kontakt med psykologen för egen del pga detta

  • Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka
  • Anonym (Förstår)
    Primaballerina74 skrev 2014-12-04 09:46:41 följande:

    Hej

    Jag känner igen mig så idet du skriver!

    Jag skrev själv flera trådar för nästan 4 år sedan då jag var jätteorolig för min dotter. Liksom du fick jag diagnosen "förlossningsdepresion". Själv var jag frustrerad över att ingen såg det jag såg.

    Min dotter ville inte vara i famnen (det var så alla mina tankar började). Jag tyckte att hon hade dålig ögonkontakt, att hon inte jollrade. När hon var 8 mån blev jag jätteorolig för att hon inte börjat peka. Detta tog knäcken på mig o jag hade sån ångest o fick börja med medicin. Egentligen handlade det nog inte om en ev autismdiagnos utan om det faktum att jag inte upplevde att vi hade en nära relation (saknade den fysiska biten).

    Idag är min fantastiska dotter 4 år! (Oj, vad tiden går fort när man ser tillbaka).

    Hon älskar att gosa (sedan ca 2 år tillbaka är hon jättekramig :). Hon har inga tecken överhuvudtaget på att ha en diagnos. En helt normal, glad o social tjej.

    (Hon började peka när hon var 11 mån förresten, likaså min andra dotter (men henne var jag aldrig orolig för).

    Jag fattar nu hur olika barn faktiskt kan vara.

    Det är fruktansvärt att må så dåligt. Helt klart den värsta perioden i mitt liv!!

    Mitt dåliga mående släppte när hon var runt 1,5 år. Då började hon prata så smått.

    Idag mår jag jättebra o har en dotter till som är 2 år. Hon har varit lite gosigare som bebis annars är de nog ganska lika.

    Hoppas att detta kan hjälpa dig lite.

    Stor kram till dig o hoppas att du snart får må bättre!


    Jag läste dina inlägg när jag var som mest orolig för vår son. Undrade så hur det hade gått. Tyckte våra barn verkade lika. Så roligt att höra att det har gått bra och att ni mår bra! Vår kille visade sig ha autism men vi mår alla bra nu.
  • Anonym (helt sluut)

    En sak till jag fastnat i

    Hon sitter alltid med armarna rakt ut från kroppen i sidled och liksom vickar på handlederna och rör fingrarna. Alltså hela tiden verkligen förutom om hon har en leksak eller något. Ser inget annat barn som gör så. Någon som känner igen?

  • Påven Johanna
    Anonym (helt sluut) skrev 2014-12-08 16:47:14 följande:

    En sak till jag fastnat i

    Hon sitter alltid med armarna rakt ut från kroppen i sidled och liksom vickar på handlederna och rör fingrarna. Alltså hela tiden verkligen förutom om hon har en leksak eller något. Ser inget annat barn som gör så. Någon som känner igen?


    Sitter hon verkligen alltid och hela tiden så? Det har jag svårt att tro eftersom du inte tidigare har nämnt något om det och eftersom du ju alltid observerar och letar tecken på den fruktade autismen. 

    För övrigt låter det som om hon håller balansen på det sättet. Det är det många ungar som gör och alla sätt är som bekant bra utom de dåliga. Eller så njuter hon bara saker som kroppen kan göra, och det måste ju få vara tillåtet. 
  • Anonym (helt sluut)

    Jo faktiskt alltid. Men jag har inte tidigare tänkt att det var nått konstigt.

    Det blir värre när hon är arg glad eller vill bli upplyft. Hon gör det inte i vagnen eller bilstolen dock. Absolut mest i matstolen.

    Läst att det är autismtecken men kanske gäller på äldre barn, för balansteorin låter klok. Med tanke på att hon ju sitter väldigt stadigt i vagn och bil. TACK!

  • Arbetsmyran76

    Grannens dotter höll på så massor mellan 6-10 mån typ - vi kallade henne dansaren . Det du hört om är repetitiva rörelser - lugnande eller vid upphetsning. Min AS son viftar med händerna när han blir uppspelt. Har du funderat på att sluta läsa om autism och besöka ngr barn som har det i stället. Du vet ju inte ens hur det ter sig

  • Anonym (helt sluut)

    Arbetsmyran 76: hur gammal är din son och gjorde han det redan som 8 månaders? Tror inte dottern gör det i lugnande syfte, men det är ju svårt att säga. Men helt klart gör hon det ju när hon blir uppspelt.

    När jag började se mig omkring på bla öppna förskolan inser jag att jag inte ser ett enda annat barn som gör så

  • metervara

    Hur går det med ditt eget välmående? Fått nån mer hjälp?

  • Anonym (helt sluut)

    Jag har fått en till tablett som jag just börjat med. Jag tycker det går bättre och bättre. Har börjat acceptera och tycka att läget med dottern känns ok. Men mest av allt önskar jag ju att hon skulle vara 'normal'. Vissa dagar är den önskan starkare och det är väl då oron träder in

  • metervara

    Vad bra och skönt för dig!

    Förresten, vilka sidor är det du läser när du letar efter symtom?

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka