• Flox

    Ok med opastöriserad stekt/panerad fetaost?

    Är det okej att äta stekt eller panerad fetaost som kanske är opastöriserad? Middag på grekisk restaurang väntar i helgen och det är ju inte så säkert att den osten de använder är pastöriserad, eller att de kan svara på huruvida den är det, eller att svaret man får är korrekt...och självklart är man såååå sugen på just detta!

  • Svar på tråden Ok med opastöriserad stekt/panerad fetaost?
  • listo

    Ja, all ost som är upphettad till minst 70 grader är okej, oavsett om
    den är pastöriserad eller inte.
    Pastörisering är ju just värmebehandling, och eventuellt skadliga
    bakterier överlever inte temperaturer över 70 grader.

  • lata kocken Johanna

    listo har som vanligt helt rätt

    men jag har svårt att tänka mej att de använder dyyyyyr opastöriserad feta

Svar på tråden Ok med opastöriserad stekt/panerad fetaost?