• Linda5

    Total jävla panik

    Går alldeles utmärkt att klara sig på den summan.
    Dryga ut allt kött med morötter och vitkål. Köp mycket rotfrukter när dom är billiga. På City Gross kostar 5kg potatis 10:- denna veckan, Karrekottletter 25:-/kg, . På Ica Blandfärs 39:90/kg, Rimmad fläsklägg 24:90/kg.  Brukar köpa på mig rejält när Piccnik bogen kostar 29:-/kg, Kycklingfile 29:90/900g m.m. Fisk köper jag oftast pangasius men fick tag i färsk lax för 29:90/kg så det äts det friskt av nu. Om man är smörgåsfamilj så baka bröd själv och undvik dyra pålägg. Tunnskiva kassler 30:-/kg, gör köttfärslimpa, Marinera och stek piccnikbog, Julskinka för 29:-/kg m.m. Jättegoda o billiga pålägg. Gör egen majonnäs som sen går att blanda till olika ColeSlaw eller goda påläggsröror.
    Om man är på hugget vid korta datum och erbjudanden så kan man äta kanonmat för knappast ingen ting.
    Lycka till

  • Linda5

    "Köpte bröd, pålägg, äppelmos, mannagryn, nyponsoppa, 1 kg blandfärs, 1 kg kycklingfilé, sallad, tomater, tvättmedel, bacon och några saker till jag inte kommer ihåg just nu. 250 gick det på."

    Låter som du handlar dyra saker. Bröd o pålägg är ju dyrt som jag skrev i mitt förra inlägg. Där finns massor att spara.
    Nyponsoppa är jättedyrt och ger ingen näring bara hål i tänderna.

    Bacon blir billigast om man köper i större förpackningar med kiloprisca:29:-/kg. Ibland finn det även bacon i trasiga skivor som kan bli ännu billigare. Sallad, gurka o tomat är helt meningslösa grönsaker så här års (innehåller bara vatten). Rotfrukter och kål ger mycket mer näring och till mycket billigare pris.

    Lite tips från mig.

  • Linda5
    Arbetsmyran76 skrev 2014-12-23 13:42:17 följande:

    Fast du säger att du köpt mat o liknande på kredit, hur går det till? Trodde mest man tig sådant när man t ex köper vitvaror, kläder på nätet osv


    ICA-kortet och med mera kortet är keditkort. Alla tankkort är kreditkort.
  • Linda5

    3000:- är INTE svårt att klara sig på. Nu efter jul och nyår brukar det vara toppen att bunkra. Är ni bröd ätare så passa på att köpa färdigkokt julskinka på kort datum (frys in den), brukar hamna på 9:90-19:90/kg. Denna går utmärkt att göra gratänger, pastasås, pålägg, pizza, paj, stuvningar m.m.
    Sen kommer mot slutet av januari ostarna som kan komma ner till 29:-/kg Så länge dom inte är öppnade så håller dom läääänge blir bara lite mer smak, använd till pålägg och passa på att riva och frysa in. Revben, oxbringa är också sådant som blir billigt efter jul. Rödkål och grönkål är också billigt. Baka ditt bröd själv. Tycker ni om soppa så är ju ärtsoppa megabilligt med lite julskinka i eller vegetarisk.

Svar på tråden Total jävla panik