Inlägg från: emsapemsa |Visa alla inlägg
  • emsapemsa

    Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp

    Beklagar verkligen sorgen :( så otroligt ledsamt, det går rakt in i hjärtat. Har du Facebook? Rekommenderar dig att gå med i gruppen "vaccinationers baksida", en jättebra grupp där du kan skriva och berätta o ställa frågor. Där finns andra föräldrar som drabbats. Stor KRAM

  • emsapemsa

    Tyvärr. Det är väldigt ovanligt att bebisar dör av vaccin, men det händer. Andningsuppehåll finns listat som biverkning på 3-månaders vaccinet, och det finns bebisar och barn som drabbats av flera olika biverkningar efter vaccination. Har ett vaccinskadat barn i min närhet så jag ställde mig väldigt kritisk när vi fick vårt första barn och har läst mycket under åren!

  • emsapemsa

    Det är en jättesvår och känslig fråga! Jag kan bara rekommendera dig att läsa mycket om vacciner och sjukdomarna man vaccinerar emot den dagen du skaffar barn. Det är något alla föräldrar borde göra. Det finns en väldigt bra bok som heter "vaccinationer- risker och skador" som är skriven av läkare. Suzanne Humphries är en läkare från USA som håller i föreläsningar runt om i världen, googla henne eller kolla på youtube. Men som sagt, en känslig fråga.. Vi vaccinerar inte våra barn alls, men jag vet att många tycker det är helt åt skogen. Jag känner mig dock väldigt trygg med vårt beslut, vi har två friska och glada barn. Stelkramp är otroligt ovanligt i Sverige, det krävs väldigt mycket för att det ska bildas stelkramp i ex ett sår. Vid 3 månaders ålder får bebisen ett kombinationsvaccin, mot stelkramp-kikhosta-difteri-hib.

  • emsapemsa
    winnethepooh skrev 2014-11-20 15:08:34 följande:

    Här är i alla fall mitt vaccinationskort. Stelkramp-difteri-polio 2001, 2007, 2012 (plus kikhosta 2012). Nästa blir 2022.


    Kom inte och säg att de flesta fyller på sin stelkrampvaccination vart tionde år. Det stämmer inte, tvärtom så står majoriteten av alla vuxna utan skydd mot stelkramp. Stelkramp är väldigt ovanligt i dagens Sverige och det beror främst på hög levnadsstandard och bra sårvård. Faktum är att många vuxna idag (däribland jag) som vaccinerades som små mot kikhosta, mässling, röda hund och påssjuka står utan skydd.
Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp