Inlägg från: frökenelisabeth |Visa alla inlägg
  • frökenelisabeth

    Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp

    Gudasänd skrev 2014-11-20 18:18:34 följande:
    .
    Men hur förklarar du då att PSD knappt längre existerar i Japan, efter att man där slutat vaccinera bebisar? Cool
    Det stämmer inte. Det som i princip har försvunnit i Japan är antalet fall där man får ersättning för PSD som vaccinskada. Vilket ju är ganska logiskt - om man först börjar vaccinera barn när de är över två så är risken för PSD så gott som obefintlig. 
  • frökenelisabeth
    anynom skrev 2014-11-21 19:37:05 följande:

    Jag har själv jobbat som vaccinations-sjuksköterska och kan inte låta bli att bli väldigt berörd av det här. 

    När man vaccinerar människor på daglig basis informerar man inte varenda person om de få, allvarliga biverkningarna/riskerna som finns. Dels för att tiden inte finns, men mest för att inte skrämma upp de man vaccinerar eller anhöriga till dessa. Jag har lärt mig under min utbildning och mitt arbete att det finns väldigt allvarliga risker med vaccin, men de är så himla, himla ovanliga. Nyttan med vaccinering överväger alltid riskerna (för allmänheten, världens befolkning), och ofta är risken större att få en viss sjukdom om man inte vaccinerar sig än risken att få en allvarlig biverkning om man gör det. Att säga till en förälder "nu ska jag ge ditt barn denna sprutan, men det finns en liten, liten, liten risk för allvarliga biverkningar som i värsta fall kan leda till döden" tror jag tyvärr hade skrämt många personer till att inte vaccinera. Vaccin är bättre för allmänheten, man räddar många flera liv genom att vaccinera än att inte vaccinera. Om detta är etiskt korrekt eller inte vet jag inte, och självklart har det väckt många etiska dilemman hos mig också. Om någon frågade om biverkningarna så berättade jag naturligtvis vad de innebar.

    Som sjuksköterska kan jag bara säga: VACCINERA! 

    Som förälder ger jag mitt barn alla vaccin som hon blir erbjuden, och har gått några utöver det med. Varför? Dels för att jag har sett vad många av dessa sjukdomar gör med människor, och de är i nästan alla fall värre än biverkningarna. Om något hade hänt min dotter för att jag vaccinerade henne, även om hon hade dött till följd av vaccineringen (vilket hade varit FRUKTANSVÄRT såklart, kan inte ens föreställa mig hur det är...) så tror jag ändå att jag hade stått fast vid mitt beslut, och hade ändå vaccinerat framtida barn. För - jag hade vetat att jag hade gjort allt jag kunde för att skydda mitt barn. Jag tänker, att ett beslut att försöka skydda sitt barn, även om det leder till något dåligt, känns bättre än att välja att inte vaccinera och sen se sitt barn bli sjuk i en allvarlig sjukdom som så "lätt" hade kunnat förhindras. Jag hoppas att jag hade känt så.

    Jag tycker att man alltid ska följa sin magkänsla, göra det man tycker är rätt. Men att välja att vaccinera sitt barn kan i mina ögon ALDRIG vara att ha gjort dom något orätt, vad som än händer.

    Sänder alla mina tankar till trådstartaren och dennes familj, så himla tragiskt att det gick som det gick.


    Fint inlägg. Förstår problemen med att informera. Jag kan tänka mig en jämförelse med om busschaufförer skulle tvingas informera om riskerna med att dö i en trafikolycka varje gång det klev på nya passagerare. Vi vet det ju allihop, och skulle något  hända så hade man naturligtvis önskat att man aldrig klev på bussen, men man kan ju inte låta bli att färdas i trafiken..... 

    Jag tycker också att det är viktigt att man följer sin magkänsla. Samt att vårdpersonal tar oroliga föräldrar på allvar - så som du verkar göra {#emotions_dlg.flower}
  • frökenelisabeth
    Dellla skrev 2014-11-21 20:40:08 följande:

    Litar inte direkt på någon inom sjukvården dom bollar alltid runt med en och säger olika saker. 


    Nu ska min dotter ta två olika vaccin denna dagen, Stelkramp,polio och vad dom nu andra heter och sen läser jag detta och blir förskräckt. Visst det kanske är 1 på 100 som får dessa biverkningar som kan leda till döden men som nybliven förälder oroar man sig  för det minsta lilla detta är mitt första barn och inte alls konstigt att man oroar sig och speciellt efter man läst det här som är så hemskt.


    Risken är dock större att ditt barn dör av t ex kikhosta än att ditt barn dör av vaccinskada.

    De senaste 17 åren har 7 barn dött av kikhosta i Sverige (år 2014 drabbades drygt 500 personer av det), medans inga barn dött av vaccinskador.  Det kan vara värt att ha i minnet. Lätt hänt att fantasin skenar när man läser sånt här, men faktum är att det generellt är farligare att skippa vaccinationen, än att ta den. 

    Läs gärna mer om vaccin på den här sidan: www.barnakuten.nu/vaccination/ , här finns mycket bra information!
  • frökenelisabeth

    Ni som är inbitna vaccinmotståndare - varför tror ni egentligen att så gott som ALLA läkare och sjuksköterskor i västvärlden rekommenderar vaccin? Tror ni seriöst att de är köpta av läkemedelsbolagen, eller tror ni att de är dåligt pålästa, eller vad handlar det om? Jag är uppriktigt nyfiken. 

Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp