Inlägg från: ellen14 |Visa alla inlägg
  • ellen14

    Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp

    TS, jag beklagar sorgen, djupt. Det finns inga ord.

    Jag har inte foljt traden, men i och med att manga som ar intresserade av vaccinationsfragor laser har sa kan jag beratta om min kompis som vars fyramanders bebis fick DTP (inte DTaP som i Sverige) utan DTP som de ger utomlands, dvs helcells pertussis med difteria och tetanus. Han utvecklade tva veckor efter vaccinet konstiga blamarken over hela kroppen och de misstankte tom blodkancer. Han blev genast remiterad till en specialist inom cancer och blodsjukdomar och denen konstaterade att han fatt en reaktion av vaccinet som gjort att han bildat antikroppar mot sina egna blodplattar. Tillstandet ska rattas till av sig sjalv, men detta har inte rapporterats nagonstans (som de flesta andra sideffekter av vaccinationer) och kommer darmed inte med i statistiken. Da borjar man fundera pa hur ofarligt vaccien egentligen ar, om inte ens statistiken over farorstammer!

  • ellen14
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2014-11-26 20:38:34 följande:
    Så de kunde utan tvivel konstatera att det var en reaktion på vaccinet men rapporterade inte in det till berörd läkemedelsmyndighet?

    Det är sådana saker läkarlegitimationer klipps sönder för i de flesta länder. Var skedde detta?
    Ja, det ar en biverkning av vaccinet, utan tvivel, konstaterat och utrett av en specialist, som sedan remitterade tillbaka barnet till den ursprungliga barnlakaren. Alla framtida vaccinationer har skjutits upp pa obestamd framtid.
    Detta skedde i Brasilien och om du ar familjar med brasiliansk sjukvard sa forstar du varfor det inte rapporteras och ingen forlorar sin licens. Det ar en himla rora har helt enkelt. Dock har jag bett foraldrarna forsoka puscha pa barnlakaren att rapportera det hela. 

    Jag kan dock tillagga att personligen ar jag inte emot vaccinationer, utan for SAKRA vaccinationer och ett sakert vaccinationsprogram. Jag tycker inte vaccinationsprogrammen varlden over ar tillrackligt sakra och jag tycker for mycket vaccin ges for tidigt. Vissa kan man ju vanta med till barnet uppnar en verklig realistisk risk for sjukdomen (ex tetanus nar de borjar ga och kan trilla pa spikar). Men jag kommer inte ga in i nagon vaccinations diskution for det tar mycket tid. Tankte bara att det skulle vara bra att dela min kompis erfarenhet har, eftersom hon genomgick ett helvete nar de misstankte blodcancer hos hennes barn (fatta vilken stress) och blev lattad att det "bara" var en vaccin-sideffekt. Kanske andra foraldrar med liknande symtom efter vaccin kan bli lugnade av detta.
  • ellen14
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2014-11-30 19:57:45 följande:
    Jag är, liksom Ellie, mycket tveksam till hela historien. Inte det du berättar utan snarare att det helt enkelt blivit fel på vägen.

    Inte ens världens främsta vaccinexperter skulle kunna ställa en sådan diagnos utan månader av utredningar. Det finns inte dokumenterat någon sådan effekt för DTP eller något annat vaccin i några studier jag kan hitta. Och det har gjorts mängder med studier på både DTP-vaccinet och övriga vaccin. Alltså skulle din väns barn vara fullkomligt unikt i detta. Dels gör det hela historien smått otrolig, men framförallt så är det inte en reell risk överhuvudtaget. Den patofysiologiska mekanismen bakom detta är inte heller helt glasklar, snarare väldigt suddig.
    ellen14 skrev 2014-11-30 16:34:58 följande:
    Jag kan dock tillagga att personligen ar jag inte emot vaccinationer, utan for SAKRA vaccinationer och ett sakert vaccinationsprogram. Jag tycker inte vaccinationsprogrammen varlden over ar tillrackligt sakra och jag tycker for mycket vaccin ges for tidigt. Vissa kan man ju vanta med till barnet uppnar en verklig realistisk risk for sjukdomen (ex tetanus nar de borjar ga och kan trilla pa spikar). Men jag kommer inte ga in i nagon vaccinations diskution for det tar mycket tid. Tankte bara att det skulle vara bra att dela min kompis erfarenhet har, eftersom hon genomgick ett helvete nar de misstankte blodcancer hos hennes barn (fatta vilken stress) och blev lattad att det "bara" var en vaccin-sideffekt. Kanske andra foraldrar med liknande symtom efter vaccin kan bli lugnade av detta.
    Personligt tyckande har inget med vetenskap att göra. Man vet genom studier på miljontals doser att vaccinen är tillräckligt säkra. Man vet på samma sätt att vaccinationstiden är fullt rimlig.

    Erfarenheten du delar med dig av fyller ingen vidare funktion annat än att skrämma människor att inte vaccinera sig själva eller sina barn.

    Jag respekterar att ni inte tvekar over min berattelse. Det gor ingenting. Jag ville bara beratta om min kompis erfarenhet for att lugna andra. I en utredning jag laste pa internet hade ett vaccin (dock inte DTP) haft samma biverkning och det fanns en uppfoljning hur snabbt barnen hade aterhamtat sig. Jag laste detta nar jag googlade lite pa amnet at min kompis, men jag kommer inte ihag exakta lanken. Men ni kanske hittar den sjalv om ni ar jatteintresserade av amnet, den var pa svenska. 
    Sen, lakaren som utredde detta ar hogst trovardig. Jobbar vad jag forstatt som speciallist inom blodsjukdomar och blodcancer pa ett barncancersjukhus i Sao Paulo. Men men, jag ar inte har for att overtyga nagon, utan mer lugna foraldrar som kanske varit i samma sits.
    For jag tror man som foralder kan bli lugnad om man laser vad jag skrivit och insett att sadana symtom kan uppkomma utan att det behover betyda cancer etc, efter vaccination. Barnet i fraga kommer ju aterhamta sig sjalv!
    KRam
  • ellen14

    Jag har inte hittat lanken, men efter en snabb-sok, hittade jag en liknande som beskriver tillstandet (skummade mest igenom), men dar det faktiskt faststalls att det kan forekomma efter vaccinationer. Om jag skramt upp nagon ber jag om ursakt. Jag ville mer att folk som ser liknande symtom hos sina barn och borjar googla och hittar massor om leukemi, forhoppningsvis ocksa hittar denna lank och ser att det kan vara en sideffekt av vaccin som gar tillbaka av sig sjalv. 

    www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx

    Det star sahar  om hur det kan uppkomma hos en del barn efter virusinfektion eller vaccination, i stycket lite langre ner i lanken:

    "Hos barn utvecklas sjukdomen ofta 2?3 veckor efter en virusinfektion eller vaccination och går som regel tillbaka spontant inom sex månader. Tillståndet betecknas då akut ITP (Fakta 1). Endast en minoritet av barnen utvecklar kronisk ITP, vilket innebär en kvarstående trombocytopeni efter sex månader. Hos vuxna är förhållandena de omvända; 90 procent får kronisk ITP som kräver olika grad av intervention [5]. Man skiljer också mellan primär och sekundär ITP. Tillstånden har likartade förlopp och behandlas lika, men har olika genes. Vid primär ITP kan ingen utlösande orsak identifieras. Vid sekundär ITP ses bakomliggande tillstånd som kronisk lymfatisk leukemi (KLL), andra lymfom, systemisk lupus erythematosus (SLE) och infektion med hepatit C , helicobakter pylori eller HIV. Upp till 5?10 procent av alla patienter med ITP-bild visar sig ha en sekundär ITP [6]."

    Vilket helt enkelt bara sager att detta faktiskt ar en mojlig bieffekt av vaccin, och i min kompis fall ar inte lakarna ute och cyklar efter att ha gett diagnosen.

    Du kan nog soka pa Trombocytopeni och vaccinstudier sa kanske du hittar lanken. 

  • ellen14

    Sen, ang att jag som du sager "skrammer manniskor med ostyrkta berattelser om reaktioner pa vaccin". Detta ar ju ett forum dar man har friheten att beratta om sina personliga upplevelser! Maste mina upplevelser pa nagot satt styrkas och jag bifoga lakarjournaler etc for att vara "vardiga" detta forum? Jag vill ju bara dela med mig av en erfarenhet och upplevelse. 
    Och jag tycker det kanns lite konstigt att bara for att man tycker vi ska strava efter att ha ett sakert vaccinationsprogram och staller sig tveksam till att det ar sa fallet, sa blir man automatiskt indelad i nagon slags anti-vaccin grupp, eller att jag beter mig som en "san". Kan man inte bara fa bolla lite tankar och utbyta erfarenheter (aven om det ar trakiga sadana)?

    Hursomhelst, jag har berattat vad som hande, och hoppas det kan vara till hjalp for nagon annan som kanske sitter och googlar samma symtom pa sin lilla bebis (for aven om man inte BOR gogla sa gor ju manga (mig sjalv inklusive) ju likforbaskat det sa fort de sma blir sjuka)

    Tack och hej

  • ellen14

    Laste just ditt senaste inlagg. Jag har inte sagt att det ar VANLIGT efter en vaccination att fa denna bi-effekt, jag har berattat att min kompis bebis fick detta och att vi inte ens visste att det var en bieffekt och hon blev jatteskramd!

    Det ar val bara BRA om det ar en ovanlig sideffekt? Sen, sa TROR jag att det kan vara vanligare an vad man faststallt, for att jag inte TROR att det blir rapporterat korrekt jamt! 

  • ellen14

    Ok, da verkar vi ju forsta varandra!
    Det ar ju inte hela varlden heller om vi funderar lite olika ang. vacciner, du verkar vara en klok manniska som intresserar sig for viktiga fragor. Och jag ar glad att du forstar att jag inte ar nagon "motstandare" bara for att jag ifragasatter en del saker med vaccin.

    Varm kram

Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp