• LaLola

    Det ultimata (jul-) köttbullsreceptet?

    Existerar det?

    Jag har testat alla möjliga varianter men inget har imponerat på mig.
    Så...hit med ditt bästa köttbullsrecept vettja!

  • Svar på tråden Det ultimata (jul-) köttbullsreceptet?
  • lövet2

    400g ren nötfärs
    3/4 dl veteströ
    ½ tsk potatismjöl
    2 tsk salt
    lökpulver, vit- och svartpeppar
    2 dl mjölk

    Och det ska naturligtvis stå och svälla i minst 10 minuter innan köttfärsen blandas i. Jag steker alltid i stekpanna i stället för i ugnen. Blir bättre stekyta då. Gör dessutom små köttbullar just när de ska ätas som de är (som vid julbordet).

  • LaLola
    lövet2 skrev 2014-11-21 07:52:40 följande:

    400g ren nötfärs
    3/4 dl veteströ
    ½ tsk potatismjöl
    2 tsk salt
    lökpulver, vit- och svartpeppar
    2 dl mjölk

    Och det ska naturligtvis stå och svälla i minst 10 minuter innan köttfärsen blandas i. Jag steker alltid i stekpanna i stället för i ugnen. Blir bättre stekyta då. Gör dessutom små köttbullar just när de ska ätas som de är (som vid julbordet).


    Inga fler kryddor?
  • lövet2
    LaLola skrev 2014-11-21 08:01:46 följande:
    Inga fler kryddor?
    Nej. Jag hatar kryddpeppar.
  • LaLola
    lövet2 skrev 2014-11-21 08:05:41 följande:
    Nej. Jag hatar kryddpeppar.
    Ok.
    Jag vill nog ha mer kryddor för att imponera på mina smaklökar.
  • fluu

    Exakta mått har jag inte, men bästa receptet är: hälften gris och hälften älg. Riven rödlök. Kryddat med kryddpeppar, lite salt och eventuellt svartpeppar om man inte vill ha en för framträdande kryddpepparsmak.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Hedebris

    Vi har ett väldigt enkelt recept.

    Fläskfärs, gullök, vitpeppar och salt. Inget mer. Sen ligger det mycket omsorg i stekningen. De ska ha en perfekt krispig yta

  • LaLola

    Oj vad ni kryddar lite.

    Jag tycker jag vräker i salt, peppar, lök i olika former (inte alla på samma gång då), grillkrydda, kryddpeppar osv men det smakar ändå mest bara köttfärs....

  • fluu

    Och för bäst yta... gör dem i ugnen först, men låt dem inte bli helt klara. Sedan kan du frysa in dem så och så steka precis innan de ska ätas.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • LaLola
    fluu skrev 2014-11-21 08:22:29 följande:

    Och för bäst yta... gör dem i ugnen först, men låt dem inte bli helt klara. Sedan kan du frysa in dem så och så steka precis innan de ska ätas.


    Om jag orkar så brukar jag sjuda de i buljong innan jag steker de. Då blir de runda. Något som de inte blir om jag gör de i ugnen direkt.
  • fluu
    LaLola skrev 2014-11-21 08:26:12 följande:
    Om jag orkar så brukar jag sjuda de i buljong innan jag steker de. Då blir de runda. Något som de inte blir om jag gör de i ugnen direkt. smile2.gif
    Äsch, huvudsaken är smaken!
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Det ultimata (jul-) köttbullsreceptet?