Inlägg från: Anonym (barajag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (barajag)

    panikångest/attack hjälp

    Snälla du!

    Ta det lugnt. Det är helt säkert pga sertralin du känner detta. Jag kan inte ens beskriva hur illa jag mådde då jag började äta sertralin, jag hade sån otrolig ångest och skrämde upp mig själv ännu mer. Men! Det går över! Du behöver inte tro att du kommer att fastna i detta tillstånd för ganska plötsligt släpper allt och man börjar må mycket bättre.

    Tyvärr är det svårt att säga hur länge det tar....jag hade nog gett upp hoppet för att jag läst att för de flesta tar det en till tre veckor men för mig tog det tyvärr flera månader. Men sen blir det faktiskt bättre, tro det eller ej =) Du kommer att må bättre.

    Det som hjälpt mig då det var som värst var faktiskt en telefon-app där en tant lugnade en genom den värsta panikattacken, Det var en engelskspråkig app men är du intresserad heter den stop panic and anxiety av excel at life. Om du inte gillar den eller har tillgång rekommenderar jag någon avslappningsvideo/band. Har du någon vän som kan ge massage är det också bra. En varm dusch, en kopp te, en dålig serie, lugn och trygghet. Intala dig själv att du kan vara trygg. Mår du riktigt illa finns det även starkare lugnande än atarax som jag faktiskt tycker det är helt okej att ta om det känns outhärdligt. Man måste då tänka på att vara försiktig med dessa och bara ta dem då det verkligen behövs. {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (barajag)

    Det finns förresten många bra appar för panik och annat som man kan använda för avslappning! Ta hjälp av dessa så gott det går. På youtube finns det också mycket som kan hjälpa att lyssna på, tex meditation vid ångest - sofia savita norgren.



    Det känns först som att man inte kan koncentrera sig och ångesten vill ta över men tvinga dig själv att lyssna klart. Tidigare i livet hade jag även problem men tog då inte medicin. Det som då fick mig ur det värsta var en andningskurs. Det låter kanske flummigt men det hjälpte. Andas in så långsamt du kan, håll andan, andas ut så långsamt du kan. Vänta lite innan du andas in igen. Öva detta några gånger per dag och det kommer att lugna dig med tiden. 
  • Anonym (barajag)

    bara ta det lugnt, det är inget fel alls på dig....koncentrera dig på något och ligg riktigt stilla tills du känner hur lugnet börjar sänka sig.

  • Anonym (barajag)

    Sover du mycket på dagarna ännu? Var det så även innan du började äta medicin? 

  • Anonym (barajag)

    Jag var verkligen i zombiemode då jag började äta sertralin, men blev piggare sen. Är det så att du mer eller mindre svängt på dygnet? Har du någon terapeut du går och pratar med? Kanske du skrivit om det tidigare i tråden. Angående dina fysiska symptom tror jag bara du måste inse mönstret, du har flera kvällar fått symptom och du har då blivit rädd. Men du har alltid överlevt =) Försök minnas hur bra det gick förra gången. Det är inte annorlunda nästa gång du får symptom.

    Men ja, jag vet att det är svårt att ändra på sina tankar. Mina problem har inte direkt kretsat kring hjärtproblem, stickningar och sånt, (har dock haft mkt andra inbillade sjukdomsattacker) men oavsett hur ångesten tar sig i uttryck är det jobbigt. Men steg ett är iallafall att du faktiskt är medveten om att det inte är något fysiskt fel på dig, kan du tro på det eller tvivlar du?

    Och ge inte upp hoppet, det BLIR bättre, jag lovar. 

  • Anonym (barajag)

    Du skrev något om att du inte har fått ut recept på sertralin skrivet? Det låter ju jättemärkligt, det är ju ingen "farlig" medicin på det viset utan en medicin som man ska ta regelbundet och inte ha några pauser i onödan. Nu behöver du ju inte oroa dig kroppsligt, det är inte farligt att vara utan den, utan nu tänker jag med tanke på psyket. Har du fått något nytt recept ännu?

  • Anonym (barajag)

    Bra tips! När jag har ångest brukar jag också bestämma mig för att se på ngt som gör att jag börjar fokusera på det andra men lagom "tråkigt" sådär =) Bestäm i förväg någon serie/program eller ngt på youtube kanske, som du bestämmer dig för att du tittar på nästa gång. Ångesttankarna knackar ju säkert på ändå men tänk på att det tar ca 15 min för hjärnan att bli riktigt fokuserad på något, så bestäm bara att nu ligger jag kvar o ser programmet även om det är riktigt jobbigt. 

  • Anonym (barajag)

    Nu minns jag inte om detta diskuterats tidigare i tråden men tänkte ändå fråga om du har fått någon medicin att ta vid behov som lugnar? Nu är jag absolut ingen förespråkare för dessa mediciner som ju i vissa fall är narkotikaklassade men ibland kan det vara en trygghet bara att ha dem hemma. Man kan ju inte ta dem varje gång man känner oro.

    Nu finns det ju också andra alternativ, tex atarax som är en medicin som man blir lite trött av. Jag vill inte att du ska proppa i dig mera mediciner men jag vet själv hur jobbigt det är att plågas av oro och inte kunna koppla av. Det finns också bachs droppar eller spray, tror den heter rescue spray  och finns i hälsokosthandeln.

  • Anonym (barajag)

    Bra att du tycker att du börjar bli lite halvknäpp =) Inget illa ment, se det som ett sundhetstecken. När du tillräckligt många gånger "varit på väg att dö" och lika många gånger överlevt, kommer du snart att inse att det inte är på riktigt denna gången heller Glad Jag är inte fri från min ångestproblematik, tyvärr, men min hypokondri är iaf mycket bättre =) alltid något, så visst kan det ske! Ytterst sällan numera jag har "sjukdomsattacker =) "

  • Anonym (barajag)
    Tänk på alla andra gånger du oroat dig o så har det ändå gått bra. Det är nog ingen fara. Försök läsa en bok eller något som gör att du fokuserar utanför kroppen. Du kommer nog att vakna upp imårn =)
Svar på tråden panikångest/attack hjälp