Inlägg från: Koppkaka |Visa alla inlägg
  • Koppkaka

    Hysterin kring alkohol på julen då jag precis blivit mamma

    Självklart. Man kan gott få ta en julöl till julbordet. Eller en starkvinsglögg på kvällen. Så länge man inte blir berusad.
    Men många, särskilt här på familjeliv, verkar anse att alla som dricker minsta lilla droppe alkohol på julafton (men bara på julafton!) är alkoholister som skadar deras barn för livet.

    Förbered dig på moralkärringarnas intågande här, vilken minut som helst.

  • Koppkaka

    Vilken minut/timme/dag som helst nu kommer det någon tråd liknande "MAN SKA INTE DRICKA NÅNTING PÅ JULAFTON"

  • Koppkaka

    På fl måste man vara sjukligt övertydlig med vad man menar, annars är risken för att bli lynchad stor. Det finns så extremt många moralkärringar här inne, som aaalltid är politiskt korrekta, aldrig gör några som helst misstag och gör allt rätt efter boken med sina barn.

  • Koppkaka

    Julen är ALLAS högtid. Inte ens nu efter jag själv fått barn förstår jag dom som tjatar om att julen är barnens högtid. Jäkla dravel. Har man såna problem med dom man firar med att man måste dricka sig drängfull så är det en själv och umgänget det är fel på - fira med andra! Enkelt!

  • Koppkaka
    mammaSöt skrev 2014-11-27 09:54:57 följande:

    Jag tycker inte det ska vara alkohol alls. Barn märker ofta av väldigt små förändringar hos vuxna och finner det obehagligt. Även doften.

    Nej, fira med barnen, drick julmust och var härlig dagen efter när man ska få leka en hel dag med alla nya saker!!! 25 dec bästa dagen då barnen får leka med mamma och pappa hela dagen i pyjamas och äta upp alla pepparkaksrester!


    Men du är ju precis sådär svart eller vit som vi pratat om. Om jag dricker en kopp glögg så blir jag inte det minsta påverkad, och nej, min son skulle inte märka någon skillnad eftersom jag inte påverkas av det.

    Barn må vara känsliga och märka av en förälders förändringar, men förändringar som inte sker? Nej, knappast. Om DU däremot blir påverkad av en öl eller en mugg glögg så du skrämmer dina barn, så då ska du hålla dig undan det. Men det innebär definitivt inte att alla vuxna blir det, eller att alla barn märker av såna små mängder.

    Dessutom, låter ju väldigt idylliskt med små glada barn som leker i sina pyjamasar med sina nya saker den 25, men de flesta firar julafton ytterligare en gång då, med annan släkt t ex
Svar på tråden Hysterin kring alkohol på julen då jag precis blivit mamma