• Zadre

    Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!

    amia01 skrev 2014-11-26 11:38:46 följande:
    Mina barn hänger inte i hatthyllorna... 
    Att stå i en bagagehylla eller i mittgången ser jag inte någon större skillnad med?
    Sedan går vi aldrig några längre sträckor i tåget utan anledning, om det inte är väldigt få passagerare. DET är nämligen något jag stör mig på - stora och små människor som går fram och tillbaks i fulla tåg.  Och det är en av anledningarna till att jag hellre låter mina barn klättra på stolarna och hyllorna vid några tomma platser, än att de ska springa sunt i tåget och störa andra.
    Att stå framlänges eller baklänges... ska du börja prata risker så kanske vi kan börja med att jämföra säkerheten mellan tåg eller bil...
    Barnen kan störa även om de klättrar i stolar eller hyllor.
    De är inte till för att klättras på. Svårare än så är det inte. Du får roa dem på något annat sätt. Jag kan garantera dej att de fortfarande kan bli "fria och tänkande individer" även med tillsägelser. Eller du kanske kör med s.k. "fri uppfostran" = odrägliga ungar som tror att världen kretsar kring dem.
  • Zadre
    amia01 skrev 2014-11-26 11:58:56 följande:
    Nej, jag kör ingen "fri uppfostran". När det finns anledning finns det regler och förbud hos oss. Men jag kan helt enkelt inte se anledningen till att inte klättra på stolar  och hyllor - så länge de, barnen, medpassagerarna eller något annat riskerar att skadas eller störas. Att förbjuda något bara "för att" köper jag aldrig!
    Ett barn som klänger runt på stolar och hyllor stör. Så enkelt är det.
    Och igen: De är inte till att klättras på, därför ska barn inte klättra på dem. Det ska inte vara svårt att förstå men tydligen är det det.
Svar på tråden Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!