• amia01

    Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!

    Miao skrev 2014-11-25 13:19:39 följande:

    Tänk på andra när ni planerar er resa!
    Om ni har barn som inte kan vara tysta kanske det inte är en så bra idé att åka med publika resmedel.
    De andra på tåget/flyget (eller vad du nu reser med) vill inte ha sin semester förstörd av skrikande barn.

    Om barnen spelar spel eller tittar på film, använd hörlurar så att inte alla andra får stå ut med ljudet.

    Att man ska hålla sig tyst och inte störa andra borde vara självklart, men är väldigt många, både vuxna och barn, som är extremt respektlösa.

    Eftersom barn inte själva kan bestämma hur de ska resa ber jag därför er, föräldrar:
    Snälla, tänk på andra och se till att era barn håller sig tysta och lugna så de inte stör era medresenärer!


    Har rest mycket med tåg med mina två barn. Har inte haft något alternativ för att kunna åka och hälsa på mina föräldrar och min släkt. Kan ärligt säga att det inte funkat att hålla barnen stilla under de 8 timmar tågresan varat. Just därför har tåget varit mitt alternativ, framför att köra själv med bilen och riskera både min egen, mina barns och mina medtrafikanters liv.
    Har haft 3-åringar som klättrat på stolar och i bagagehyllor, tjat och gnäll, ibland till och med skrikande barn. Men vad hade alternativet varit? Att mina barn inte fått träffa sina morföräldrar?
    Har haft som grundregel att de endast får gå i gången - inte springa och inte skrika. Klättra och hoppa får de bara göra utan skor, och på platser där det inte sitter andra i direkt närhet. Skrik och tjat försöker jag förstås undvika för huvud taget. Men med små trötta barn är det oundvikligt.
    Spel och film använder jag så mycket som möjligt, och försöker få barnen att använda hörlurar. Men inget av barnen tycker det är särskilt underhållande
    Har fått påpekande från en medresenär en gång, om att sonen inte använde hörlurar. Tåget var överfullt, människor stod och pratade i mobiler och med varandra. Min son spelade på lägsta volym utan hörlurar. Kände faktiskt att det var ett rätt obefogat påpekande...
    Själv irriterar jag mig på vuxna som pratar i telefon, som luktar rök eller parfym, som skitar ner på toaletten, ställer sitt bagage i gången och som inte bokat plats på tåget, utan försöker sno åt sig våra bokade platser. Men alla har vi väl våra problem...
  • amia01
    Anonym (***) skrev 2014-11-26 00:18:14 följande:
    Tycker du det är ok att 3-åringar klättrar på stolar och bagagehyllor?
    Ja, varför inte? Så länge det inte ligger något bagage på hyllorna och så länge det inte sitter någon i de närmsta stolarna så kan jag inte se vem det skulle störa? Barnen behöver röra på sig under långa resor, och då låter jag dem göra det på ett sätt som inte borde störa andra, för att dom ska kunna sitta stilla och tysta i lägen när någon verkligen riskerar att störas. Hur tycker du jag ska göra?
  • amia01
    Anonym (***) skrev 2014-11-26 09:48:13 följande:
    Helt enkelt för att bagagehyllor och stolar inte är ämnade att klättra på.
    Att röra sig är en sak att klättra på stolar och bagage hyllor är en annan.

    Det handlar om att lära barnen hur man uppför sig helt enkelt. En treåring förstår när man pratar med den.
    Vad är problemet med att klättra på hyllor och stå på stolarna? Det är små barn jag pratar om, utan skor på fötterna. Hyllor och stolar tar ingen skada.
    Mina barn kommer också att få lära sig att man inte klättrar och klänger i normala fall, men när de är små och gör långa resor kan jag faktiskt inte se vilken skada det gör - och vilka besvär det kan orsaka någon? Men jag ser definitivt nyttan av att mina barn kan sitta still NÄR de riskerar att störa andra.
  • amia01
    Anonym (***) skrev 2014-11-26 09:52:46 följande:
    Tror inte att en ettåring som går fram och tillbaka eller en pratglad femårig är det som avses.
    Du sätter målet med din sista mening "Då lär de sig aldrig föra sig bland folk", det är just det som vissa föräldrar missar. Man ska givetvis lära barnen hur man för sig bland folk. Att sparka i framförvarande stolsrygg, att hoppa på stolar, klättra i bagagehyllor är sådant som inte är brukligt och det får man lära barnen.

    Solig
    Sådant som inte är brukligt??? Vad är det och för vem? Min barn lär sig visa hänsyn och tolerans. Inte "sådant som inte är brukligt". Kommer aldrig att ens försöka förklara för dem varför de ska uppföra sig "som brukligt". Däremot är jag stenhård med att man inte stör och skadar andra, dvs man sparkar inte på andras stolar, att man inte skriker när andra finns i närheten, att man inte hoppar på stolar som inte tål det eller där det sitter andra personer.
    Det måste finnas anledningar, praktiska eller av hänsyn. Mina barn kommer aldrig att få tillsägelser bara för att uppföra sig "som brukligt", utan få möjlighet att växa upp till tänkande och fria individer.
  • amia01
    Anonym (3barnsmamma) skrev 2014-11-26 10:55:52 följande:
    lära dina barn att man inte klättrar på hyllor eller stolar!
    Varför? Jag ser ingen anledning till ett generellt förbud. Gör du?
  • amia01
    Maria 434 skrev 2014-11-26 11:01:08 följande:
    Det är just föräldrar som resonerar som du som gör att andra blir negativt inställda till barnfamiljer som reser.
    På vilket sätt påverkar mina barn andra negativt? 
  • amia01
    Anonym (3barnsmamma) skrev 2014-11-26 11:01:17 följande:
    dina barn kommer inte att få det lätt som vuxna, när du lär dem att de inte behöver anpassa sig till omgivningen - utan kan göra vad som passar dem......
    Nej, det är inte lätt att våga vara sig själv och tänka fritt när kraven på att "passa i mallen" är så stora. Men nu har min äldsta hunnit bli 11 år och jag tycker att hon klarar det hur bra som helst!
    Är själv uppfostrad på samma sätt, och har aldrig sett behovet av att anpassa mig av någon annan anledning än för att visa hänsyn eller av praktiska skäl. Har lyckats komma rätt långt i livet, och har massor av vänner, trots att jag kanske inte alltid följer mallen - eller just därför
  • amia01
    Anonym (3barnsmamma) skrev 2014-11-26 11:02:36 följande:
    absolut - man klättrar inte på bagagehyllor eller stolar - det borde inte behövs förbud för detta - men kanske med tanke på att du tycker det är helt ok att dina barn kan uppföra sig likadant på ett tåg som på en lekplats!
    Varför får de inte klättra i bagagehyllorna? Förutsatt att de är tomma, att barnen inte har skor på sig, att det inte sitter andra i direkt närhet. På vilket sätt är detta störande / fel?
  • amia01
    Maria 434 skrev 2014-11-26 11:05:16 följande:
    Jag tror inte att det är tillåtet att klättra i bagagehyllorna på tåg. Låter om inte annat som en säkerhetsrisk både för barnet och andra. Verkar inte som att amia01 inte bara inte tänker på andra passagerare utan även inte nåt på sina barns säkerhet.
    Tillåtet? Tror inte någon funderat över det...
    Säkerhetsrisk? Bagagehyllorna är ju lägre än stolarna, och som små "burar". Tror inte det är farligare att sitta där inne än på sin stol?
    Det är ju inte hatthyllorna jag pratar om...
  • amia01
    nevermind skrev 2014-11-26 11:23:32 följande:

    Jag har "snälla" barn och jag accepterar inte att de gapar och skriker bland folk, men det kan hända den bästa och det är inte lätt att kliva av ett plan direkt... MEN jag skulle dock aldrig låta barnet se på film utan hörlurar!!! Det är helt beyond me att folk gör så!


    Men - om tåget är mer än överfullt, packat i gångarna av stående passagerare. Morgonrusning, med massor av mobilsamtal, spillt kaffe och hög ljudvolym.
    OM surfplattan samtidigt ligger i stolsfickan, OM hörlurarna ligger i packningen i andra delen av vagnen, OM ditt barn skulle råka se plattan och vilja spela ett spel på lägsta volym - skulle du inte kunna tänka dig att det var rimligt att göra det utan hörlurar i den situationen?
Svar på tråden Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!