Inlägg från: Maria 434 |Visa alla inlägg
  • Maria 434

    Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!

    zemer skrev 2014-11-25 14:46:04 följande:
    Nej. Hela min mans släkt finns utomlands. Dom har inga möjligheter att besöka oss, både pga visum och ekonomi. Vi vill träffa dom så ofta vi kan och dom vill också vara en del av våra barns uppväxt. Så nej jag tänker inte vänta tills barnen "förstår att respekt". Åh nej jag tänker inte betala massa extra för privatjet, egen tågkupé eller taxi. Varför skulle jag? Buss,tåg,flyg är till för ALLA. Kan du inte acceptera och tolerera alla så får faktiskt du flytta på dig.
    Nu syftar jag självklart på sådant som man inte kan göra så mycket åt, så som ledsna småbarn. Inte vuxna och större barn som bara är respektlösa.
    Då är det väl bara dina 2 små barn som du inte kan hålla lugna när ni reser.
    Både en 6-åring och en 9-åring är ju tillräckligt gamla för att veta hur man uppför sig. 9-åringen borde ju dessutom kunnaq hjälpa till att avlasta dig med de mindre barnen så att både du och medpassagerarna får det lite lugnare.
  • Maria 434
    zemer skrev 2014-11-25 15:25:49 följande:
    Vad snackar du om?? Jag har aldrig skrivet åldern på mina barn. Men om du vill veta så är största 2 år.
    Sorry, blanda ihop dig med en annan
  • Maria 434
    YokohamaNr2 skrev 2014-11-25 15:27:18 följande:

    Håller med om hörlurar men det gäller även vuxna människor, hur svårt ska det vara att fatta att jag inte vill höra på ditt spel eller din skitmusik! gärna lite bättre hörlurar också så att jag inte behöver höra skitmusiken även om du har hörlurar!

    Alla låter och det går själklart inte att förbjuda barnfamiljer att resa det måste du väl själklart förstå! visa respekt för sina medresenärer gäller alla

    Jag personligen stör mig oftast mycket mer på vuxna människor som snorar, harklar sig, hostar, pratar högt, prasslar än ett litet barn vars öron gör ont under start och landning


    TS skriver ju i starten att respekt ska gälla både barn och vuxna
  • Maria 434
    amia01 skrev 2014-11-26 10:39:50 följande:
    Vad är problemet med att klättra på hyllor och stå på stolarna? Det är små barn jag pratar om, utan skor på fötterna. Hyllor och stolar tar ingen skada.
    Mina barn kommer också att få lära sig att man inte klättrar och klänger i normala fall, men när de är små och gör långa resor kan jag faktiskt inte se vilken skada det gör - och vilka besvär det kan orsaka någon? Men jag ser definitivt nyttan av att mina barn kan sitta still NÄR de riskerar att störa andra.
    Det är just föräldrar som resonerar som du som gör att andra blir negativt inställda till barnfamiljer som reser.
  • Maria 434
    Anonym (3barnsmamma) skrev 2014-11-26 11:02:36 följande:
    absolut - man klättrar inte på bagagehyllor eller stolar - det borde inte behövs förbud för detta - men kanske med tanke på att du tycker det är helt ok att dina barn kan uppföra sig likadant på ett tåg som på en lekplats!
    Jag tror inte att det är tillåtet att klättra i bagagehyllorna på tåg. Låter om inte annat som en säkerhetsrisk både för barnet och andra. Verkar inte som att amia01 inte bara inte tänker på andra passagerare utan även inte nåt på sina barns säkerhet.
  • Maria 434
    Anonym (3barnsmamma) skrev 2014-11-26 11:13:25 följande:
    Nä - det viktigaste är ju att barnen får"möjlighet att växa upp till tänkande och fria individer" "
    Självklart, tänkte inte på det ;) Att det skadar sig det är ju inte det primära utan det är ju att få växa upp till en tänkande och fri individ.
    Tänk att jag hade ingen aning om att man får att kunna uppfostra sina barn till tänkande och fria individer så måste man tillåta dom att bete sig precis hur som helst. Utan vare sig tanke på sig själv eller hänsyn till andra.
  • Maria 434
    frökenelisabeth skrev 2014-11-26 13:26:46 följande:
    Men va?!? Har läst diskussionen här och är böjd att hålla med amia01. Varför får barn inte klättra om de inte stör nån fysiskt eller ljudmässigt? Det stör visuellt och retar ert ordningssinne, eller?
    Självklart får barn klättra och hoppa på saker som är BYGGDA för att klättras eller hoppas i.
    Säten och bagagehyllor på ett tåg tex är varken byggda för att klättras eller hoppas i. 
    Sen förstår jag inte varför det skulle vara så svårt att lära barn att förstå att på vissa ställen får man hoppa, klättra, springa omkring medan man på andra ställen får sitta, spela spel, titta på film etc
  • Maria 434
    amia01 skrev 2014-11-26 13:34:43 följande:
    Förtydligande : Hur skulle du förklarat det för mina barn?

    Zadre: "Du får inte klättra där"
    Barn:"Varför inte"
    Z:" Dom är inte till för att klättras på"
    B: "Varför inte"
    Z: "För att man inte ska det"
    B: "Varför inte?"
    Z:"För att du stör"
    B: "Varför?"
    Z:"För att jag tycker det"

    ????

    Till skillnad mot om de klättrat på en stol där någon sitter, eller trampat på någons bagage:

    Mamma:"Du får inte klättra där"
    B:" Varför?"
    M: "För att det sitter någon där"/"Ligger en väska där"
    B:"Varför får jag inte klättra då?"
    M: "För att du kan knuffa den som sitter där/väskan eller råka ramla så ni krockar."
    B:"OK"

    Förstår du skillnaden???
    Du får inte klättra där
    Varför då?
    För att på ett tåg så sitter man ner, det är inte byggt för att vi ska klättra i det. Det får vi vänta med att göra tills vi kommer fram
  • Maria 434
    Anonym (***) skrev 2014-11-26 14:35:02 följande:
    För att det är en stol/ett säte. Därför sitter man.

    Hyllorna är till för bagage, inte för klättrande barn.

    Det förstår barn.
    Jag börjar tro att amia01 har väldigt svårt för att förklara de mest enkla och självklara sakerna för sina barn
  • Maria 434
    amia01 skrev 2014-11-26 15:05:42 följande:
    Tvärt om, det som är enkelt och självklart är det jag fokuserar på, inte det som andra "tycker".
    Nej det här med sunt förnuft och hänsyn verkar inte vara din grej, sen kan du kalla det för vad du vill om det får dig glad.
  • Maria 434

    Tänk att vissa föräldrar inte ens kan förstå att säten på tåget inte är till för att barn ska hoppa och klättra i dom.
    Om det är såna här föräldrar folk stöter på när de är ute och reser så förstår jag varför det pratas om barnfria avdelningar på tex flygen.

  • Maria 434
    frökenelisabeth skrev 2014-11-27 10:39:58 följande:
    Fast att tonåringar inte ska ha fötterna på sätet finns det ju en logisk förklaring till. Jag har inte än fått någon egentlig anledning av er till att barn inte får klättra lite på en ledig stol. Bara att "så gör man inte". Jag lovar att jag ändrar uppfattning om jag får en bra anledning. 
    För att säten och bagagehyllor är inte byggda för att hoppas och klättras i.
  • Maria 434

    Hade det inte varit för att det är fel personer (dvs barnen) som skadas vid en nödbromsning så hade jag faktiskt hoppats att de som som tycker att deras barn minsann får hoppa och klättra i säten och bagagehyllor skulle råka ut för det.

  • Maria 434
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2014-11-27 13:40:25 följande:
    Haha. Sitta under bordet och äta. Eller käka med "traktor och grävskopa" i stället för kniv och gaffel, som någon annan var inne på tidigare. Och det är ni okej med. Ni lär era barn alltså varken gränser eller bordsskick.

    Och sen undrar folk varför "dagens ungdom" kräver så mycket dalt i skolan osv för att inte bli "kränkta" när de inser att glasbubblan hemma och världen utanför inte tillnärmelsevis är samma saker.

    Du får ursäkta mig, men det här är fan pinsamt. Jag börjar på riktigt förstå att det här med "curlingföräldrar" alltför ofta är den krassa verkligheten snarare än en överdriven nidbild av "modernt föräldraskap".

    Och ja, jag är givetvis en slavdrivare till förälder som inte låter mina barn tänka fritt eller leka överhuvudtaget. Innan någon spelar ut det kortet.
    Ja, herregud, jag fattar inte hur vissa tänker.
Svar på tråden Vädjan till alla föräldrar som vill resa med sina barn!